Co tu dużo mówić, dość ambitnie przygotowany i zrealizowany. Spodziewałem się filmu w skali ok 4-6/10 a tu miłe zaskoczenie:)
Zgadzam się "Oblivion" oglądało mi się bardzo dobrze i była to miła odskocznia od filmów Sci-Fi w których mordujemy całą obcą formę życia. Choć nie mam nic do takich produkcji to jednak uważam że ostatni czasy jest tego aż na pęczki,wręcz totalny przesyt a 'Niepamięć to coś świeżego wartego obejrzenia w wolnej chwili ode mnie ma mocne 7.5/10 przede wszystkim za końcówkę w której robi się na prawdę
ciekawie szkoda że i tak nadal nie wiemy o tym "czymś" nie chce tutaj spoilerować.Pozdrawiam i polecam.
Zgadzam się, film bardzo dobrze się ogląda, świetna rozrywka z nutą zadumy. Co najwazniejsze - film ma klimat, nic tu sie nie dzieje za szybko, tylko tak jak powinno, nie dostaje się zadyszki...
Ode mnie 9/10, ano tak, bo ja lubie Sci_Fi a ostatnio nie oglądałem nic co przypało mi tak do gustu.
PS - fakt - zdecydowanie brakuje rozwinięcia wątku "obcej" formy życia i dlaczego wogóle zaatakowali ziemie i skąd to się w ogóle wzięło... No, ale nie można mieć wszystkiego, dla mnie film świetny, klimatyczny i zapadnie mi w pamięci.