zrodlo FILMWEB: Denzel Washington po raz piąty w filmie Tony'ego Scotta
Ridley Scott ma Russella Crowe'a, a Tony Scott Denzela Washingtona. Aktor zgodził się właśnie ponownie wystąpić u Scotta, tym razem w thrillerze akcji "Unstoppable". Będzie to piąty wspólny projekt obu panów. Wcześniej Scott i Washington pracowali przy okazji "Karmazynowego przypływu", "Człowieka w ogniu", "Deja Vu" i "Metra strachu", który do kin wejdzie latem tego roku.
Bohaterami "Unstoppable" są inżynier (w tej roli Washington) i konduktor, którzy za wszelką cenę będą starali się odzyskać kontrolę nad pociągiem, zanim ten wykolei się i zanieczyści toksycznymi odpadami pobliską metropolię.
Autorem scenariusza jest Mark Bomback ("Szklana pułapka 4.0"). Całość powstaje dla 20th Century Fox. Zdjęcia mają ruszyć jesienią.
fabuła podobna do ostatniego filmu Scotta "The Taking of Pelham 123" - znów mamy pociąg, znów Denzel :)
Minęło trochę czasu od mojego wpisu tutaj (temat Redoxa, był bodajże pierwszym na forum) i obejrzałem tego najnowszego Scotta. Nie podobał mi się zbytnio. O ile podróbkę Józka Sargenta mogłem jeszcze ździerżyc, tak to nie przechodzi mi przez gardło. Daję piątkę ze względu na sympatję do Denza.