PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114203
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

własnie wrocilem z premiery.

Film troche komediowy, troche dramat i troche efektow. No ale elektro za dlugo w nim nie rozrabial.
pokazal sie 2 razy i po nim. poczatki filmu (historia o elektro i te efekty dzwiekowe) rewelacja. Jako czarny
charakter foxx mial super glos i np bardzo mi sie podobalo jak sie wypowiadal w laboratorium
podczepiony do tej tafli metalu. mial potencjal, raz pokazal co potrafi a tak to finalowa walka komediowa i
szybka i po nim. troche tez mi przypominal dr manhattan (chyba jakos tak) z watchmen.
Za duzo fabuly nie zdradze bo nie chce wam psuc filmu. Dziwilo mnie tylko (UWAGA SPOILER) ze majac
taka moc nie spalil spidermana pradem w popiół..

Scena dramatyczna, pod koniec jakos, byla pokazana rewelacyjnie. Nie zdradze szczegolow. Kolega co ze
mna siedzial doczepil sie ze skoro spada pelno zelastwa na ziemie z góry to dlaczego potem praktycznie
tego nie bylo widac na ziemi przy innym ujeciu. Takie niedociagniecie.

przed premiera wypowiadal sie jakis rezyser czy ktos tam (ten w niebieskich okularach) ze spiderman
przejdzie jakby metamorfoze i film nie bedzie juz taka bajeczka. po pieknie pokazanej dramatycznej scenie
w to uwierzylem ale na koncu sie czulem jakbym znow widzial sympatycznego milego chlopca.

ostatnia scena mi sie nei podobala. co to ma byc. wylegarnia (...)? nie powiem czego bo sami zobaczycie.
przesadzili troche.

co do zakonczenia w 1 czesci to chyba ta postac w wiezieniu pojawi sie w innej bo nie wiem ktoz to mialby
byc. Brakowalo mi tez teraz takiego zakonczenia jak 1szej czesci lub czegos podobnego jak w batman
begins na koncu ;)

NO i jeszcze dodam, ze na koncu nie ma scen dodatkowych!

Pozdrawiam z Londynu.

ocenił(a) film na 8
kuba83

Kiepski troll :(

ocenił(a) film na 5
RedMooN93

jaki kur.. troll?? mam ci strescic fabule byc uwierzyl? poczytaj sobie w necie ze byla premiera swiatowa 10 kwietnia na leicester square w londynie i jednoczesnie w 20 innych kinach w uk i irlandi. sony tez to oglaszalo.

ocenił(a) film na 1
kuba83

Premiera na świecie 16 kwietnia a ty byleś na premierze 11 kwietnia?

ocenił(a) film na 5
szuler2

premiera swiatowa byla 10 kwietnia w londynie i 20 regionalnych w tym samym czasie w 20 innych kinach w uk i irlandi. poczytaj troche w necie to znajdzisz. albo wejdz na strone sony i tam masz ogloszone. ja siedze w londynie i wygralem 2 bilety to bylem. ;)

ocenił(a) film na 5
szuler2

ja mysle ze 16 kwietnia i inne daty powinny sie na prawde nazywac "datami od kiedy film jest grany w jakims panstwie" a nie premierami. No ale i tak wszyscy nazywamy premierami 1szy dzien w ktorym film jest grany dla calego spoleczenstwa.

ocenił(a) film na 1
kuba83

filmweb mnie zmylił, teraz napisano, że 10, sorka.

ocenił(a) film na 5
kuba83

SPOILER

P.S przed chwila obejrzalem 2 zwiastuny tego filmu i moze zabrakly z 3 sceny by pokazac wszystko co w filmie bedzie najlepsze z efektow razem z pierwsza i koncowa scena z filmu. Jak ogladaliscie zwiastuny to praktycznie nic nowego w filmie nie bedzie oprocz sceny dramatycznej i tej w "kostnicy" ;)

Za duzo szczegolow nie podam zeby wam kompletnie nie zrujnowac filmu ;)

ocenił(a) film na 5
kuba83

prosze bardzo dla niedowiarkow: http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndReviews/news/?a=97854.
W kinie pokazali 30 minutowy skrot tego tuz przed filmem.

ocenił(a) film na 9
kuba83

dawaj wiecej. kto nie chce niech nie czyta

co z goblinem ?
co z normanem ?
co z elektro ?

bedzie sinster six ?

ocenił(a) film na 5
portero44

NORMAN umrze. ma jakas chorobe skory, jako tako wygladal ale reke mial jak goblin (pazury itp) i synowi przed smiercia to powiedzial ze niedlugo zacznie chorowac (syn) bo ma to przekazane genetycznie. powiedzial tez ze chodowali pajaki (to 1 z nich ukasil pitera parkera) by wydobyc jakis jad czy cos by uzyskac efekt samoregeneracji organizmu (np. naprawa tej reki i ogolnie skory ciala). testow na ludziach z tym jadem nigdy nie bylo no ale przeciez spiderman jest zywym okazem powodzenia testu.

nie opowiem ci co i jak sie to stalo bo za duzo pisania ale syn wszczepil sobie jad pajaka i sie lekko zmienil (zęby, kolor skory, stal sie bardziej szalony) a takze wsiadl na jedna z wielu zabawek jakie mialo oscorp (ten spodek latajacy) i mial zamiar zabic spidermana. stał się GOBLINEM. w walce dostal z jakiegos metalu czy czegos i stracil przytomnosc i trafil za kratki ale i zza kratek probuje dopasc spidermana wykorzystujac swoje zabawki (metalowy nosorozec)

ELEKTRO zginie od nadmiaru odwroconego w jego strone strumienia prądu (energi) - rozsadzi go tak jak baterie z ktorymi eksperymentowal Peter w mieszkaniu. wiecej go nie pokaza wiec prawdopodobnie rozpadl sie w nicosc. moze sie jednak posklada w innych czesciach - nie wiem.

SINISTER nei bedzie ale o ile sie nie myle to 2 razy bedzie widac w oscorp ten kostium z tymi metalowymi lapkami. moze ktos to zalozy w kolejnej czesci za 2 lata na polecenie goblina ;)

ocenił(a) film na 5
kuba83

(mial zamiar zabic spidermana by dostac jego krew, ktora by uzyl na sobie by sie wyleczyc).

kuba83

a co z Gwen ?

ocenił(a) film na 5
nami112

zginie

ocenił(a) film na 10
kuba83

A możesz mi powiedzieć jak w filmie zostały ukazane sceny między Gwen ,a Peterem?

ocenił(a) film na 5
feliks35

Na wesolo, na smutno, jak przyjaciele, romantycznie i dramatycznie. Nie wiem co dokladnie mam napisac. moze jakies wskazowki? :P

ocenił(a) film na 4
kuba83

Były jakieś "romantyczne" sceny? if you know what i mean xd

ocenił(a) film na 5
szymonzieba1409

takich nie bylo. ;)

ocenił(a) film na 10
kuba83

A była scena ze zwiastuna , gdzie Peter z Gwen rozmawiają. Nagle on musi iść. Ona chce iść z nim , a on ją siecią do samochodu przywiązuję i mówi - Kocham Cię. Nie gniewaj się. A ona krzyczy - Peter! i zatyka sobie usta:) ?

ocenił(a) film na 5
feliks35

była

ocenił(a) film na 10
kuba83

A powiedź czy Gwen dużo było w filmie? I czy była jakaś scena w której i ona wyznała miłość Peterowi?

ocenił(a) film na 5
feliks35

bylo duzo gwen. nie wiem czy pisac konkretnie gdzie sie przewinela zeby nie zdradzic wszystkiego tym co beda ogladac. nie pamietam czy wyznala mu milosc wiec chyba nie.

ocenił(a) film na 10
kuba83

A powiedź jeszcze coś. Jakie jest pierwsze spotkanie Gwen i Petera? W końcówce pierwszej części zerwał z Nią na prośbę Jej ojca , a potem dał Jej znać , że nie da rady dotrzymać obietnicy. Jest jakieś nawiązanie do tego? Czy od razu ich pierwsze spotkanie jest pełne szczęścia i miłości?

ocenił(a) film na 5
feliks35

sa pokazani razem na rozdaniu dyplomow gdzie ja caluje i wygladaja szczesliwie ale peter wciaz ma wizje jej ojca wiec jest nawiazanie do obietnicy i ich pierwsze spotkanie a zaraz proba spotkania czyli kolacja z rodzina Gwen po rozdaniu dyplomow konczy sie rozstaniem. potem zaczna sie spotykac jako przyjaciele ale wkoncu do pitera dotrze ze ja bardzo kocha i bedzie ladna scena na moscie ;) nie chce za duzo pisac zebys mial co obejrzec

ocenił(a) film na 10
kuba83

ok dzięki:)

ocenił(a) film na 4
kuba83

to ta scena co Peter z pajęczyny ułożył napis "I love you"? Było coś takiego w którymś zwiastunie ;)

ocenił(a) film na 7
kuba83

Elektro wraca...pozbyli sie go tylko na chwile...Napewno bedzie w sinister six i Foxx podpisal kontrakt na kolejny film.

ocenił(a) film na 5
Private

ahaaa. no to fajnie wiedziec ze sie jakos do kupy zbierze :P

ocenił(a) film na 7
kuba83

Osoba z wiezienia...tajemniczy koles w kapeluszu to Gustav Fiers.

ocenił(a) film na 5
Private

na koncu 1szej czesci tez jest gustav? bo tam piorun strzelil 2x i gustaw byl i zniknal. a to chyba jest zwykly czlowiek wiec jak to tak znika? teleport wynalazl?

ocenił(a) film na 7
kuba83

SPOILERS SPOILERS SPOILERS

Co do koncowki o milym chlopaku rozumiem, ze masz na mysli scene z Rhino. Ja np. uwazam, ze to bardzo dobra scena, ktora w pewnym stopniu przekazuje po raz kolejny glowny motyw postaci "z wielka sila wiaze sie wielka odpowiedzialnosc" i mimo tego, ze cierpi ma problemy i moglby wszystko olac i pozucic walczy dalej i wciaz ratuje ludzi bo Spider man to cos wiecej niz tylko czlowiek i jak to nawet on powiedzial w filmie tylko on moze ich[powaznych kryminalistow] powstrzymac bo jest spidermanem.

ocenił(a) film na 5
Private

tak chodzilo mi o tą scene a dokladnie o to jak tam grzecznie i milo rozmawia z malym chlopcem. myslalem ze powie mu szybko zeby uciekal i zacznie walczyc ;) po scenie pod koniec z gwen tak sobie pomyslalem. chyba bardziej by mi odpowiadal jakby byl taki szorstki jak dark knight :P ale to tylko moj gust.

ocenił(a) film na 9
kuba83

filmu jeszcze nie ogladalem, ale moze smierc normana jest mistyfikacja ?
moze on bedzie goblinem w 3 czesci ?

ocenił(a) film na 5
portero44

Mysle ze Harry bedzie dalej goblinem. Jest przemieniony i zyje. Wciaz potrzebuje krwi spidermana. Ma do dyspozycji takie zabawki jak Rhino.

ocenił(a) film na 7
kuba83

No wiesz to jest Spiderman i powinien sie zachowywac jak spiderman....szorstki moglby byc gdyby dali mu czarny stroj...co chcialbym zeby sie stalo w 3 czesci...mogloby pasowac szczegolnie, ze powinien jeszcze przezywac ta strate Gwen jako Peter.

Moglbys mi napisac jak wygladala konfrontacja z Goblinem w wiezy zegarowej bo z tego co slyszalem to na testowych pokazach przedpremierowych byla inna- wg. mnie lepsza- wersja. Moze byc jako prywatna wiadomosc zeby uniknac spoilerow dla ludzi, ktorzy nie chca ich widziec i nie wiedza jak nie czytac wiadomosci.

ocenił(a) film na 5
Private

nie moge private bo mam tylko 1 pkt. Ciezko mi opowiedziec jak to wygladalo bo nie pamietam dokladnie :( goblin przylecial i porwal Gwen. spiderman zaczal go gonic. teraz nie pamietam co i jak. cos bylo ze gdzies granat wybuchl. na szczycie wiezy jak bylo to wpadli do niej przez kopule szklana (jest w trailerach) i tam na malej przestrzeni goblin do niego strzela a spiderman zwinnie ucieka az w koncu wiszac na nitce leci z kopniakiem na goblina (co widac w trailerze). Teraz tez dobrze nei pamietam no ale dojdzie do tego ze spiderman bedzie blokowal noga kolo zebate zeby nie przeciac nitki pajeczej na ktorej wisi Gwen. Ale jednak nie pamietam czemu (chyab goblin cos zrobi, moze granat?) caly mechanizm zebaty wybuchnie i na goblina pospadaja jakies ciezkie czesci wiezy i straci przytomnosc. I tyle walki bylo. Moze jak bedzie juz film gdzies do obejrzenia to porownam ale wydaje mi sie ze bedzie to samo co wejdzie do kina bo ja ogladalem wersje kinowa a nie testowa.

ocenił(a) film na 6
kuba83

A fajnie chociaż zagrał Harrego/Goblina?

ocenił(a) film na 5
sanctus_diavolos_2

To chyba kazdy sam oceni. W niektorych momentach mi sie podobalo a w innych nie. Mysle ze to kwestia gustu.

ocenił(a) film na 7
kuba83

Spoilers!!!!!!!!!!!

No z tego co widzialem to tak bylo w kinie...w testowej bylo wg. mnie troche ciekawiej i lepiej wg.m nie tam Goblin skrecil Gwen kark Spidey do niej podbiegl, cos poplakal i potem ruszyl na goblina zlal go prawie na smierc i przypomnial sobie slowa wujka bena skleil go pajeczyna, podszedl jeszcze raz do Gwen i potem uciekl jak policja zaczela sie pojawiac.

ocenił(a) film na 7
Private

Wczesniej oczywisce byly tez te sceny jak goblin wrzuca gwen do wiezy itd. ktore opisales.

ocenił(a) film na 7
Private

Moze bedzie wersja rezyserska....mam nadzieje...nie wiem kto wymyslil zeby usunac dalszy ciag walki wydaje mi sie, ze byla by to dosc "mocna" scena.

ocenił(a) film na 5
Private

no to rzeczywiscie ostre sceny by byly. Pewnie wycieli by zrobic ten film bardziej familijnym

ocenił(a) film na 1
kuba83

Też bym tak chciał, dla mnie by było ciekawie jakby dali na wroga Michaela Morbius'a lub Carnage'a.
Fajnie by było jak by Peter miał problem z mutacją tak jak w kreskówce z 1994r.

ocenił(a) film na 4
kuba83

http://www.theamazingspiderman.com/releasedates/

IronMike95

czyli gwen nie bedzie w nastepnej czesci :( szkoda, teraz wprowadza mary jane :(

ocenił(a) film na 5
IronMike95

no to teraz jasne wszystko. premiera swiatowa byla w londynie 10 kwietnia w 1 kinie i 20 regionalnych, a "release" dla wszystkich kin i wszystkich osob na swiecie w linku :)

kuba83

Mam trzy pytanka.. jak pozwolisz Kuba.

Do premiery niewiele czasu ale ciekawość jest odrobinę silniejsza od cierpliwości ; >
Pierwsze pytanie dotyczy Harr'ego Osborna/Goblin, jak byś mógł sprecyzować... (oczywiście zaznaczając „SPOILER”) jak Harry stał się tym Goblinem czy jest to tylko i wyłącznie zasługa "serum" czy może plotki jakoby był umierający i powoli przechodził mutację były prawdą? Jaki jest jego motyw w filmie co nim kieruje. Jak byś ocenił jego kreację, głos, zachowanie... i co się z nim dzieje na koniec filmu.

Drugie pytanko dotyczy antagonistów będących członkami (sinister six) czy ponumerowane pomieszczenia które widzimy w zwiastunach ukrywają innych wrogów poza (Dr. Octopus'em, Vulture, Venom'em i Goblin'em?) Jeżeli tak to jakich jeszcze.

No i trzecie...

Czy na koniec filmu jest jakieś małe wprowadzenie tego co może być w trzeciej części?

Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
sabina_s13

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER!
1 - zmiany skorne czy reki na lape z pazurami to kwiestia czasu u harrego bo ma to genetycznie po tacie wiec przeszedlby jakas mutacje sam od siebie. ale wypil tez to serum i zaczal sie jakos zmieniac. zaklada kostium i chce dopasc spidermana. kieruje nim zadza zdobycia krwi spidermana (jako ze jest on jedynym okazem pozytywnego dzialania jadu genetycznie modyfikowanych pajakow) bo wierzy ze dzieki niej wyleczy chorobe - regeneracja komorek. co do jego kreacji jako goblina to wydawalo mi sie to smieszne :P wolalem go ogladac jako szefa oscorp - ale to tylko moje odczucia, moj gust. na koncu chyba jest w wiezieniu (juz nie jestem pewien) albo w swoim osrodku badawczym zamkniety pod kluczem (chyba). juz mam watpliwosci do tego za co przepraszam.

2-w pomieszczeniach nie ma ludzi. to sa prototypy maszyn. nie zwracalem uwagi na cyfry ale wiadomo ze jest ich sporo. w filmie patrzylem na aktorow a maszyny byly dla mnie tlem. wiadomo ze jest ich sporo. widzialem zapewne tyle co wy w zwiastunach. mysle ze zalozeniem tych scen jest to bysmy wiedzieli czego sie spodziewac w innych czesciach - ze bedzie sinister six. wystarczy ze harry umiesci w nich przestepcow chcacych zabic spidermana a odsiadujacych wyroki - tak jak uwolniony przestepca w rhino.

3- juz gdzies pisalem zeby nigdy nie ogladac zwiastunow bo w tym przypadku jest w nich scena poczatkowa i koncowa. tak jest wprowadzenie - rhino na ulicy i ostatnia scena filmu czyli machanie przykrywka od studzienki kanalizacyjnej.

ocenił(a) film na 5
kuba83

rhino na ulicy jest wprowadzeniem do 3 czesci

ocenił(a) film na 8
kuba83

A film trwał 2,5 h czy krócej? ;p

ocenił(a) film na 9
RedMooN93

pytanie dnia:

CZY HARRY WIE ZE PETER JEST SPIDER-MANEM ?