PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114200
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

Komputerowy spider-man? No tak, kasa, szkoda jej na kaskaderów. A to co zrobiono z villian'ami to
jakaś porażka. Metalowy Rhino? Może jeszcze Stark pomagał robić. A Electro to już wogle szkoda
gadać... Wygląda jak Harry Potter w wersji avatar strzelający Dubstępem z ręki. Jak spieprzą green
goblina to już będzie wszystko. Oglądając zwiastun myślałem, że to może robią gre komputerową.
Zrobili nieudany remake bardzo dobrej serii Raimiego... I po co? A tak, za 4 lata znowu Remake...
Jedyną nadzieją jest chyba czekanie na filmy z uniwersum DC, lub o x-men'ach.

HELLBOOOY

Czekam na hejty

użytkownik usunięty
HELLBOOOY

Szanuje twoje zdanie na ten temat ale ja jestem całkowicie innego zdania:)

użytkownik usunięty
HELLBOOOY

Kolejny... Już mi się nie chce pisać. Nie podoba ci się bo to bo tamto. Słyszeliśmy to już!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Wayne_Static

Dobrze idę się wypłakać. I mogę to zrobić bo zamiast normalnej opinii piszecie zwykłe hejty które mnie wnerwiają. Idę płakać. Zniszczyliście moją psychikę. Już po prostu becze. A jednak nie. Po prostu daję spokój.

Jak pokażą komputerową walkę komputerowego spider-mana z komputerowym octopusem to porównasz ją sobie z walką w filmie Raimiego, przy której oprócz informatyków pracowali kaskaderowie i aktorzy. Wtedy możemy pogadać :)

Wayne_Static

hahaha :D Ale niektórym nie przegadasz. Marvel ma 40 filmów (źr. wikipedia) i 13 zaplanowane. Najlepszy według mnie to Iron Man, który jeszcze trzymał klimat. Dobre są tylko jeszcze X-men'y, Iron-Man 2, seria Raimiego no i może avengers. A reszte to tylko przeładowane efektami komedie. A DC? ma 5 filmów ale wszystkie bardzo dobre z klimatem (seria nolana, MoS, strażnicy)

ocenił(a) film na 10
HELLBOOOY

Ja też uważam że iron man trzyma poziom ale i tak nie zgodzę się że seria Raimiego była lepsza bo większość ludzi w tym ja i ludzie na tym forum uważamy inaczej i pogódźcie się z tym.

użytkownik usunięty
HELLBOOOY

Zdradzę Ci sekret. Lubię komputerowo zrobione walki :)

ocenił(a) film na 10

To samo co wczoraj niech się jeszcze przypałęta tylko Max Pyne i powtórka z wczoraj murowana.

To mam dla ciebie rade! :D Zagraj sobie w Mortal Combat.

ocenił(a) film na 8
HELLBOOOY

Mortal Kombat...

ocenił(a) film na 8
HELLBOOOY

Filmy Raimiego nie umywają się z nowym Pajączkiem, są po prostu kiczowate, no poza jedynką bo była świeża

ocenił(a) film na 10
Wayne_Static

Boże hejterzy weźcie idźcie już stąd oglądać sobie tego waszego spider-mana od Raimiego

ocenił(a) film na 10
Wayne_Static

Dobrze to oglądaj i wystawiaj co chcesz

ocenił(a) film na 8
Wayne_Static

Nie obrażaj kogoś skoro sam nie grzeszysz inteligencją i nie wyszedłeś jeszcze z piaskownicy umysłowej. Nie pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
HELLBOOOY

Obejrzyj sobie making of do pierwszej części TASM to zobaczysz, jak wiele scen kręcono na prawdę z wykorzystaniem kaskaderów, lin, itp.
jak to się ma do dwójki, tego nie wiem, ale podniebne animacje muszą być kręcone pod postacią CGI, inaczej się tego zrobić po prostu nie da, chyba, że naraziłbyś aktorów an kontuzję, uszczerbki na życiu lub nawet śmierć.
Poza tym, postać Spider Mana z trylogii Raimiego jest mega sztuczna, zwłaszcza w końcowych scenach dwóch pierwszych filmów, nie wiem też, czy Spider miał tam jakieś dialogi, czy tylko walczył i latał na sieci " wystrzeliwanej z nadgarstków " ;).
Musisz też wiedzieć, że wygląd przeciwników Spidey'a wzorowany jest na serii Ultimate a tam tak właśnie wyglądają / min. metalowy Rhino /, więc może najpierw się trochę doszkol ze znajomości komiksów a dopiero potem hehtuj ;)

ocenił(a) film na 8
Wayne_Static

Gościu, z tymi wyzwiskami to startuj do swoich kolegów, a nie do mnie
to " ścierwo " , jak to ładnie ująłeś, w pierwszej części TASM miało więcej scen kaskaderskich, niż w całej trylogii Raimiego a strzelanie siecią z nadgarstków to głupota na miarę filmów typu " Batman i Robin ", itp. - każdy fan Pająka wie, że Peter Parker jest uzdolnionym fizykiem i chemikiem, że sam opracował formułę sztucznej sieci, jak i zbudował swoje sieciosploty, poza tym, Green Goblin w TASM2 wygląda znacznie lepiej niż w trylogii a jak ktoś się przyczepi Electro, to jego oryginalny, komiksowy image jest okropny i cieszę się, że w filmie nie będzie zielonego ogórka z piorunami na głowie ;)

ocenił(a) film na 10
lelen_lis

No ale on przecież zna komiksy o Spider-manie. I gdyby tak było to wiedziałby, że jest first love była Gwen, po ugryzieniu Peter stał się mądrzejszy i nabył wiedzy jak robić taką sieć, oraz że strzelał z tych sieciospolotów a nie z nadgarstka. No ale...

ocenił(a) film na 9
lelen_lis

Ej, kurde, co on ma z tymi rodzicami? Co popatrze na jakis jego post, to widze tekst w stylu: 'rodzice cie nie kochaja, idz sie wyplacz mamusi na ramieniu' itp. To wyglada zalosnie, troche tak, jakby nie mial innych argumentow. A myslalam, ze tylko podstawowka bawi sie w te: 'twoja stara zmarla dwa lata przed twoimi narodzinami' jak widac nie tylko.

ocenił(a) film na 9
AnOl

nie moge z tego wayna xd jakie spiny uwielbiam takie dzieciaczki ktorym się cos nie podoba to jest gownem , scierwem i wszystkim co zle ; D i te wyzwiska i jechanie po rodzicach normalnie zalatuje dojrzałością !! ;D love it ;)
Mi sie pierwsza część podobała i na tą czekam z niecierpliwością szczególnie aż obejrze te efekty specjalne i następne części z venomem i sinister six ;>

Wayne_Static

"(ale ty jesteś zbyt tępa i ograniczona, żeby to zrozumieć!)." - Tymi słowami można określić akurat tylko Ciebie, bo jesteś zbyt ograniczony, by prowadzić uprzejmy dialog, ty preferujesz Raimi'ego, reszta woli Amazing, a tekst typu idź się wypłakać mamusi, i szereg inwektyw sytuuje Cię w gronie ludzi z problemami emocjonalnymi, na co wskazuje twój ostatni post skierowany do Mozzaj.

BTW :) : Ja osobiście chętnie pooglądam Spidermana starego, jak i tego nowego.