Oto krótki klip na temat powstawanie muzyki do drugiej części. Wsłuchałem się w ten krótki
fragment wywiadu na którego tle słychać przezajefajną muzykę Hansa. Soundtrack już 22 kwietnia
więc 3mać się mocno bo szykuje się ostra jazda. Pozdro dla kinomaniaków i wielbicieli muzyki
filmowej:)
Sory podaję klip:
http://filmmusicreporter.com/2014/04/12/behind-the-music-of-the-amazing-spider-m an-2/
Najgorsza rzecz jaką Zimmer " stworzył " przez ostatnie 20 lat, bije na głowę nawet fatalną muzykę do Batmanów Nolana.
Niestety, ale obawiałam się, że to będzie zły pomysł. Dawanie Spidermana Zimmerowi. Po filmie okaże się czy obawy były słuszne. Jednak zgadzam się, że Hans to ostatnio kompozytor mocno średni.
Mnie zakoczył muzyka do Piratów Na nieznanych wodach. Do muzyki wprowadził bardzo tajemniczy i wręcz mistyczny klimat. To mi sie bardzo podobało :)
Szanuję Zimmera za:
" Cienką Czerwoną Linię "
" Kod Da Vinci "
" Książę Egiptu "
" Ostatni Samuraj "
" Król Lew "
" Pearl Harbor "
" Król Artur "
itp.
ale już nie za twory typu:
" Batman Begins "
" TDK "
" TDKR "
" Sherlock Holmes "
" PotC 4 "
" Anioły i Demony "
itp.
Ja również, lenen. :) Od Batmana jedzie już w swoich kompozycjach na jednym wózku. "Zniewolony" mnie w tym utwierdził.
Chłopaki przesłuchałem właśnie cały soundtrack i jest naprawdę dobry. Podkreślam że Zimmer nie komponował tej muzyki w pojedynke lecz razem z Magnificent six, Johnny Marr no i oczywiście Pharrell Wiliams który ostatnio często towarzyszy Zimmerowi przy tworzeniu ścieżek dźwiękowych. Jest to trochę mieszany styl, wydaje mi się trochę muzyki elektronicznej, słyszane są też gitary elektryczne oraz powtarzający się motyw Elektro (to jest jakiś wokal) - coś w ten deseń, jak coś to mnie poprawcie..Pozdro
Również przesłuchałem cały soundtrack i nie jestem zawiedziony. Muzyka naprawdę dobra.
Dla mnie to totalny syf i najgorszy Zimmer od 20 stu lat ale co kto lubi ;) - ja za taką muzą nie przepadam, sto razy bardziej wolę muzykę Hornera do jedynki.