PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=291338}

Nieznajomi

The Strangers
2008
5,8 49 tys. ocen
5,8 10 1 49283
4,6 19 krytyków
Nieznajomi
powrót do forum filmu Nieznajomi

.....

ocenił(a) film na 4

wgl tego filmu nie zrozumiałam... atmosfera była ok bo cały czas trzymała w napięciu i nie
wiadomo było co się wydarzy, ale właśnie nie za dużo się działo i wszystko co się działo było
bez sensu. Końcówki wgl nie zrozumiałam. Kto to ci nieznajomi, po co to wszystko robili?
No w każdym horrorze jest jakiś powód takiego postępowania lub coś więcej wyjaśnione a
tu nic, dlatego uważam film pod względem treści za bez sensu, ale za atmosfere daje 4.

natalaaxD

Cóż, według mnie, właśnie o to chodzi. Są nieznajomi, nie wiadomo nic o nich, nie wiadomo dlaczego to robią. Taki stan rzeczy bardziej mi pasuje do horroru, niż wyjaśnienie wszystkiego od początku do końca.

ocenił(a) film na 4
derisive_mirage

no moze dla cb, bo ja wole miec wyjasnione chociaż na koncu o co chodziło. Ja się domyslam że taki był scenariusz i specjalnie nic nie objaśniali, ale jak wtyedy widz ma zrozumiec o co w tym filmie chodzilo?

ocenił(a) film na 7
natalaaxD

To jest właśnie taki film, bardzo specyficzny, trudny do zrozumienia.
I ma jak najwłaściwszy tytuł - Nieznajomi, nie wiesz o nich nic, nie ma sensu ich zachowanie (btw. dla nich tu po prostu chodziło o zabijanie dla zabawy, tyle), czysty obłęd w niektórych scenach, cisza potrafiła zdziałać o wiele więcej niż niejeden dźwięk, tu jest pokazane po prostu morderstwo pewnej pary, tak prosty temat, a tak dobrze wykonany, bo to właśnie byli Nieznajomi, nie używali akcji, byłby to słabiutki horror/thriller z akcją gdyby od razu wparowali do środka, tu chodzi o czystą ciekawość i obłęd! film bardzo bardzo dobry !

ocenił(a) film na 7
natalaaxD

przecież ta mała powiedziała dlaczego , o ile pamiętam oni się zapytali "dlaczego y" czy jakoś tak a ona "bo wy byliście w domu"

ocenił(a) film na 6
natalia3852

zna ktoś może podobny film do tego?

asiulenka92

Podobno ma powstać druga część tego filmu i ma być więcej wytłumaczone co do "morderców".

ocenił(a) film na 5
asiulenka92

Obejrzyj "Funny games" - tematyka niemalże identyczna

ocenił(a) film na 8
jus_tysia_

http://recenzjehorrorow.blog.onet.pl/ tutaj jest moje zdanie na ten temat