wgl tego filmu nie zrozumiałam... atmosfera była ok bo cały czas trzymała w napięciu i nie
wiadomo było co się wydarzy, ale właśnie nie za dużo się działo i wszystko co się działo było
bez sensu. Końcówki wgl nie zrozumiałam. Kto to ci nieznajomi, po co to wszystko robili?
No w każdym horrorze jest jakiś powód takiego postępowania lub coś więcej wyjaśnione a
tu nic, dlatego uważam film pod względem treści za bez sensu, ale za atmosfere daje 4.
Cóż, według mnie, właśnie o to chodzi. Są nieznajomi, nie wiadomo nic o nich, nie wiadomo dlaczego to robią. Taki stan rzeczy bardziej mi pasuje do horroru, niż wyjaśnienie wszystkiego od początku do końca.
no moze dla cb, bo ja wole miec wyjasnione chociaż na koncu o co chodziło. Ja się domyslam że taki był scenariusz i specjalnie nic nie objaśniali, ale jak wtyedy widz ma zrozumiec o co w tym filmie chodzilo?
To jest właśnie taki film, bardzo specyficzny, trudny do zrozumienia.
I ma jak najwłaściwszy tytuł - Nieznajomi, nie wiesz o nich nic, nie ma sensu ich zachowanie (btw. dla nich tu po prostu chodziło o zabijanie dla zabawy, tyle), czysty obłęd w niektórych scenach, cisza potrafiła zdziałać o wiele więcej niż niejeden dźwięk, tu jest pokazane po prostu morderstwo pewnej pary, tak prosty temat, a tak dobrze wykonany, bo to właśnie byli Nieznajomi, nie używali akcji, byłby to słabiutki horror/thriller z akcją gdyby od razu wparowali do środka, tu chodzi o czystą ciekawość i obłęd! film bardzo bardzo dobry !
przecież ta mała powiedziała dlaczego , o ile pamiętam oni się zapytali "dlaczego y" czy jakoś tak a ona "bo wy byliście w domu"