Nie mogłem znieść niektórych zachowań i decyzji głównych bohaterów, rozumie, że w stresie strachu i podbramkowych sytuacjach człowiek nie zachowuje się zawsze jak powinien zwłaszcza jeśli się coś wypije i jest się w nie najlepszym stanie psychicznym (nieudane zaręczyny) ale to nie tłumaczy i tak by zachowywać się jak bezmózgi. Oto moje przykłady które podam,raziły aż głupio.....
1.Sam start kiedy kobieta przechodzi chwilowy atak psycholi, po wejściu Faceta opowiada mu z nożem w rękach i łzami w oczach co się wydarzyło a on ją zlewa,uspokaja i nie wierzy,nawet gdy mówi, że ktoś ukradł jej komórkę...Reakcja jego żadna tak jak by uważał., że miała by ochotę wymyślać w takim momencie coś tak głupiego..:/
2. jak już miał Shoot guna zamiast wyjść z domu i uciekać w nieznane wciąż wracali do domu i zachowywali się jak tępaki :/.
3. w momencie gdy zabił swojego przyjaciela nie przeszukał go czy ma komórkę (którą zresztą miał:)) a proste, że ją miał bo sam dzwonił do niego i kazał mu przyjechać. Sprawdził puls czy żyje a o reszcie zapomniał wpadając na idealny plan... Ale to już punt 4...
4. Próba dostania się do Magazynu naprzeciwko gdzie jest łączność przez radia..(na to wpadł a na to żeby obszukać przyjaciela nie:)) przy wykonywaniu tego idealnego planu był na tyle opiekuńczy, że pozwolił swojej niedoszłej narzeczonej pozostać w domu a sam z Ganem wyszedł:) nie wiem ale jak dla mnie to chyba miał nadzieje, że ja zabiją bo w jaki inny racjonalny sposób to wyjaśnić... ?....
5. jeśli już nie mam zamiaru uciekać z Domu bo tu czuje się najbezpieczniej wchodzę do pokoju gdzie są jedne drzwi i staję w rogu z pistoletem czekając na oprawców a nie rozbiegam się i nic ciekawego nie robię.... Zamiast zostać w tym pomieszczeniu co byli do samego rana i uciekać w dzień gdzie ludzi jest o wiele więcej to wpadają na jakieś coraz to głupsze pomysły ...?. Choć film w jakiś dziwny sposób był przerażający i miał swój klimacik troszkę za bardzo razi brakiem inteligencji :( szkoda bo choć i tak film mi się podobał mam wiele zastrzeżeń co do niego odnosząc wrażenie, że zostali zabici na własne życzenie..:(...