PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=291338}

Nieznajomi

The Strangers
2008
5,8 49 tys. ocen
5,8 10 1 49286
4,6 19 krytyków
Nieznajomi
powrót do forum filmu Nieznajomi

czytam opis na FW i patrze ocena 5,6 :D odpalam film i musze przyznac ze jestem mile zaskoczony :) film przez caly czas 3mal mnie w napieciu. Ogólnie [8/10] ale.... ostatnie 5 sekund filmu :/ rozumiem ze to bylo na faktach dlatego moja ocena sie nie zmienia ;) no i polecam filmik mimo tak malej oceny na FW :)

Niebieski_84

Właśnie, ocena jest nieco za niska. Jak dla mnie film miał klimat tych starszych horrorów, które niesamowicie potrafiły trzymać w napięciu, bardzo dobra gra aktorów, zwłaszcza Liv. Jedyny minus to zakończenie - w sumie nie wiadomo czy dziewczyna przeżyła, brak dokładnego wyjaśnienia dlaczego Nieznajomi ich zaatakowali. Film może się spodobać tym co lubią coś innego niż lejącą się krew i flaki latające na wszystkie strony. Ode mnie 7/10

ocenił(a) film na 8
White_Rose05

Jak to dlaczego nieznajomi ich zaatakowali?
Odpowiedź: Bo byli w domu.

ocenił(a) film na 2
White_Rose05

Szczerze to też nie lubię wymachiwania ostrymi narzędziami, które powodują totalną masakrę i ze wszystko wokół zachlapane jest krwią, ale ten film niestety też mnie nie zachwycił. Trzymał w napięciu... ale akcja była tak na prawdę dość powolna. Wole filmy, które jednak mają coś do przekazania, szczególnie horrory, które mają do pokazania jakieś powiedzmy przerażającej prawdy. a końcówka jest bardzo naciągana.