PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=291338}

Nieznajomi

The Strangers
2008
5,8 49 tys. ocen
5,8 10 1 49286
4,6 19 krytyków
Nieznajomi
powrót do forum filmu Nieznajomi

Apel nr 2. :))))

ocenił(a) film na 1

Ja tez chce zaapelować!!!! Jeśli ktoś nie chce stracić półtorej godziny życia to niech tego nie ogląda, niech lepiej wyjdzie z domu i popatrzy co dzieje się w około, bo to chyba ciekawsze i bardziej intrygujące niż ten film. Co to w ogóle za film, kim są ci ludzie w maskach, gdzie jakieś zabiegi ze strony reżysera dające do myślenia, wciągające. Z resztą szkoda gadać, chcecie dobry horror, polecam Paranormal Activity albo Lęk. PZDR.

ocenił(a) film na 8
adidnb

"Lęk"?
Czy to nie przypadkiem film o tym śmiesznym chudym ludku, co grasował w metrze?
To ma być dobry horror? Chyba kpisz...

ocenił(a) film na 3
m_szymon

Jest też LĘK, w sense SHROOMS, o tych grzybkach. Ale jeżeli chodzi o apel, to się zgadzam.

ocenił(a) film na 1
m_szymon

film o śmiesznym ludku jak go nazywasz, jest dużo lepszy niż Strangers, według mnie to nie ulega wątpliwośći

ocenił(a) film na 8
adidnb

Bardzo dobrze, że napisałeś WEDŁUG MNIE.
Według mnie natomiast, masz słaby gust jeżeli chodzi o horrory...

ocenił(a) film na 7
adidnb

Nie mam pojęcia kto zaliczył ten film do Horroru (moje niskie pokłony dla FW), gratuluję również Tobie. Ten film to thriller ewentualnie dramat, ale nie ma żadnych elementów horroru. Żeby film był horrorem musi posiadać elementy fikcyjne, jeśli ich nie posiada nie może zaliczyć się do tego gatunku, może być jedynie dreszczowcem (Thriller).

PS: Zgadzam się że Lęk jest dobrym horrorem. Jednak zestawianie obu filmów jest nie na miejscu.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 1
Gojira

Masz racje, te filmy są zupełnie różne, jednak mnie chodziło o podanie jakichkolwiek przykładów nie koniecznie najlepszych horrorów , bo tyle wystarczy żeby skonfrontować sie ze zdaniem kolegi powyżej.

ocenił(a) film na 3
adidnb

Nudny strasznie ale końcówka dała się obejrzeć!!!

ocenił(a) film na 8
adidnb

Do założyciela tematu: jeśli sie nie znasz na horrorach i cenisz jakiś Lęk wyżej niż Nieznajomych to powróć lepiej do oglądania głupkowatych komedii albo innego szajsu bo gustu nie masz za grosz.

ocenił(a) film na 1
Porcupine_Man

"you're funny.... like a clown" w lęku było można się chociaż czegoś przestraszyć.

ocenił(a) film na 8
adidnb

Matko święta ale przecież "Nieznajomi" to thriller a nie horror.