PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=291338}

Nieznajomi

The Strangers
2008
5,8 49 tys. ocen
5,8 10 1 49283
4,6 19 krytyków
Nieznajomi
powrót do forum filmu Nieznajomi

Dla mnie film fatalny. Nie wiadomo dlaczego zabijali kim byli co tam robili nic. Taka paplanina o niczym. Moim zdaniem nie warto go oglądać, nawet nie ukazano ich twarzy. A nie zastanawia kogoś fakt że on pojechał jej po papierosy które miała? Bo chyba coś mi się nie zgodziło tutaj.

romantycznalunatyczka

no tak tak miała ale tylko jedną fajkę... I to jakąś dziwną... jakby sobie do bibułki wsypała herbatę i zawineła...
W ogóle czemu ten facet ciągle zostawiał włączone auto to było dla mnie dziwne, jak przyjechali oboje, to zostawił włączone, i kiedy przyjechał z fajkami to znowu je zostawił włączone... A najlepsze to było to z tą bronią... miał strzelbę.. ale bał się z nią wyjść i się schował to w ogóle trzeba być kimś.

ocenił(a) film na 10
romantycznalunatyczka

Droga idiotko , strasznie Pani współczuje ze nie zrozumiała Pani filmu.Postaram się odpowiedzieć na Pani pytania najprościej jak tylko potrafię , chociaż i tak mocno powątpiewam że zrozumie Pani owe odpowiedzi."Nie wiadomo dlaczego zabijali" - Wiadomo , bo mogli. "Nie wiadomo kim byli " - Wiadomo , byli każdym a zarazem nikim z nas ."Nie wiadomo co tam robili" -Wiadomo , bawili się , spełniali swoje marzenia , osiągali nowy stan świadomości poprzez spuszczenie swojego wewnętrznego demona ze smyczy , być możne nawet w tym momencie w którym mordowali filmową parę byli bardziej szczęśliwi i prawdziwi niż ty będziesz kiedykolwiek ..

ocenił(a) film na 1
smyk3ns

To że mam inny pogląd to nie trzeba wyzywać mnie od idiotki, a o moim szczęściu i prawdziwości nic nie możesz chyba wiedzieć bo mnie nie znasz....dla mnie powiedzenie że byli każdym i nikim to nie jest odp. nic o nich nie wiadomo żadnej zagadki nic tylko ganianie i mordowanie...mnie to nie bawi.

ocenił(a) film na 10
romantycznalunatyczka

Nie wyzywam Cie od idiotki za Twoj poglad na temat filmu , ale za zupelny brak zrozumienia filmu .Jezeli Pani w szkole podaje na tacy odpowiedzi na Twoje pytania a Ty jestes zbyt ograniczona zeby je zrozumiec to jestes idiotką . Na dodatek nie probojesz nawet ich zrozumiec tylko wystawiasz note nauczycielce ( filmowi) równą 1.Nie wiem czy zrozumialas aluzje ..moze masz 12scie lat , a moze poprostu masz w pokoju wielki rozowy znaczek playboya na scianie , nie wiem .. ale jestes idiotką wystawiajac ocene 1/10 filmowi ktorego nie rozumiesz , niestety przez Ciebie i Tobie rowne idiotki dobry film mlodego rezysera ma na serwisach typu fm tak niskie noty , co gdzies w ostetecznym rozrachunku (O ZGROZO) przeklada sie na sprzedaz biletów na film oraz dvd.Reasumując ciesze sie ze film na siebie zarobil , smuci mnie natomiast fakt ze taka Pila zarobila 5 razy tyle i dlatego do dnia dzisiejszego jestesmy katowani takim beznadziejnym tasiemcem ..

ocenił(a) film na 1
smyk3ns

Musze cię chyba rozczarować ale nie mam znaczku playboya na ścianie ani nie mam 12 lat tylko troszeczkę więcej. Miałam dać 9 bo mi się nie podobał czy miałam w ogóle nie głosować na film bo spadnie w rankingu. Wyraziłam swoje zdanie i go nie zmienię, Lubie jak jest zagadka i trzeba pomyśleć, ale jak też autor daje nam później rozwiązanie.

ocenił(a) film na 10
romantycznalunatyczka

ALEŻ DZIEWCZYNO AUTOR DAJE ROZWIĄZANIE !!! wiesz dlaczego w filmie nie są pokazane twarze napastników po zdjeciu masek ? dlatego ze tymi napastnikami mogą byc wszysycy , rezyser nie starał sie pokazac konkretnych ludzi , tylko symbol , symbol zła w najczystrzej postaci bo bez jakiegokolwiek motywu , podobny zabieg zastosowal Michael Haneke w swoim Funny Games gdzie bohaterowie nazywali siebie co chwile innymi imionami.Ty jednak pewnie wolalabys aby na koncu okazalo sie ze to zazdrosna siostra glownej bohaterki zwerbowala kilku dryblasów i zemscila sie na niej .. IDIOTKO DO KWADRATU wyrazilas swoje zdanie ? jakie zdanie ? z twojej wypowiedzi wynika tylko i wyłącznie ze nie zrozumialas filmu , a kiedy ktos proboje Ci uswiadomic co rezyser ( calkiem udanie ) chcial przekazac , ty poprzez swoje ograniczenie umyslowe okazaujesz sie zbyt tepa zeby to pojac.

ocenił(a) film na 1
smyk3ns

Może i uważasz że jestem zbyt tępa na ten film...ok, każdy ma swoje zdanie i ja Cię za to nie wyzywam od idioty!!!!! PRZECZYTAJ CO NAPISAŁAM ja lubię jak jest zagadka i jest rozwiązywanie tutaj nie ma rozwiązania i dlatego mi się to nie podoba. Ty może lubisz jak zabójcą może być każdy, ale ja nie za bardzo i biorąc pod uwagę noty tego filmu pewnie nie tylko ja mam takie zdanie. Oglądając twój profil widzę że nie mamy gustu podobnego więc nie dziwie się że nie zgadzamy się również i w tej kwestii.

ocenił(a) film na 6
romantycznalunatyczka

To był właśnie pomysł na fabułę. Do miłych ludzi przychodzi anonimowe zło. O coś mu tam może chodzi, ale z punktu widzenia ofiar nie ma to żadnego znaczenia. Idea jest taka, że film trzyma przy ekranie nastrojem. Romantycznalunatyczka ma rację o tyle, że jak kogoś nastrój nie wciągnie (nastrój to emocje, więc nie każdy będzie reagował tak samo) to film jest po nic. Mi akurat podobał się jak mało który horror tego typu, chociaż pomysł z budowniem grozy jest trochę wtórny. Gapiące się sylwetki za oknem straszą już od Lokatora.

ocenił(a) film na 8
Su_albo_Andy

"nic tylko ganianie i mordowanie...mnie to nie bawi."

więc trzeba było wyłaczyć telewizor i grzecznie zasnąć,chyba zasiadając przed ekranem bylaś przygotowana na to co możesz zobaczyć?.Jeżeli nie lubisz krwi itp to po jakiego CHUJA ogladalaś???.Ja wiem czym pachnie seans np zbuntowanych,nawet przez myśl mi nie przejdzie żeby to oglądać.

"Nie wiadomo dlaczego zabijali kim byli co tam robili nic"

wiadomo!!!,więc oglądalaś czy nie?

"nawet nie ukazano ich twarzy"

i to było najlepsze,ja wiem że chciałabys zobaczyc tam J.Deepa ale nie ten film dziecko,nie ten.