PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=291338}

Nieznajomi

The Strangers
2008
5,8 49 tys. ocen
5,8 10 1 49283
4,6 19 krytyków
Nieznajomi
powrót do forum filmu Nieznajomi

WItam.
Oglądnąłem przed sekundą ten film.
Widziałem inne które ruszyły moją wyobraźnie i wywołały strach np (Kobieta w Czerni)
Film jest przewidywalny, maski postaci mało straszne (maska tego mężczyzny przypomina mi szmacianą maske-worek dziecka z filmu SIerociniec), Ok rozumiem : Przyjechali do domu ojca głównego bohatera (zdanie : "Tutaj mój ojciec trzyma strzelbe") i coś do nich przyszło, ni to duchy ni to człowiek . Znika nagle jak duch... a za kolejnym razem rzuca cień na ściane.

Oceniam film 1/10 . Może nie zrozumiałem tego filmu ? Może nie było w nim nic do zrozumienia?

użytkownik usunięty
Raventilus

i właśnie przez takich ' znawców z filmwebu ' fajne filmy maja niską ocenę... czy naprawde uważasz, że ten film zasługuje na ocenę 1? Naprawde był aż tak beznadziejny, że aż nie dało się go oglądać? ludzie ogarnijcie się.. jest masa różnych filmów które może i zasługują na taką ocenę, ale na pewno nie ten.

ocenił(a) film na 1

Tak, według mnie tak może i znawcą nie jestem, ale byłym pracownikiem kina jako operator, i widziałem różne żenujące filmy. Ale niestety, nadal odpowiedzi na moje 2 pytania nie dostałem

ocenił(a) film na 1
Raventilus

edit:
Po drugie oceniam go na własny gust, tak jak ja go odebrałem a nie na zasadzie : aaa ciulowy film, ale co mi tam, dam 10 bo "nie będę hejtował" (idąc Twoim tokiem rozumowania).
Kolejno - to że dałem mu taką ocene a nie inną według mnie zasługuje... był tak nudny jak film Whisky (film o człowieku który produkował skarpetki) .
Nie mam zwyczaju wyłączać filmu w połowie bo jest nudny, zawsze przecierpie i zobacze do napisów końcowych.
Jesli uważasz ten film za nie zasługującego na taką ocene, prosze, uzasadnij swoje stanowisko .

użytkownik usunięty
Raventilus

Film był naprawde fajny, klimatyczny i do tego mistrzowska gra aktorska szczegolnie Liv Tyler. Nie było takich momentów, ze wiało nudą bo cały czas coś się działo.Dlatego właśnie uważam, że ten film nie zasuguje na taką ocenę.
Ale co ja tam wiem, widocznie były pracownik kina (operator) zna się lepiej na filmach :)

ocenił(a) film na 1

Ja powiem Ci tak, że chcesz na siłę udowodnić, że ten gniot jest dobrym filmem.
Szanuję Twoją opinię, jednakże się z nią nie zgadzam, to nie było straszne, straszne jest Grave Encounters, Martwa Cisza, tego typu filmy. Nie wiem kto pisał scenariusz ale jest on niezrozumiały. Co to były za 3 postacie? Jakaś rodzina poprzednio zamieszkująca ten dom? Czy po prostu przypadkowe zjawy. Dobry film powinien pokazać o co chodzi w nim, a nie robić masakrę na dwójce ludzi, którzy akurat tam się zatrzymali.
Na 10 ten film nie zasługuje.
Pozdrawiam, mały napinaczu :)

użytkownik usunięty
Nehereni

po 1 kto się tutaj napina? wyraziłam swoją opinię, że film mi się podobał i wyjaśniłam dlaczego.
po 2 małą to możesz nazwać siebie, jeżeli to ty jesteś na zdjęciu profilowym więc nie poczuwaj się prosze :)
po 3 jeżeli uważasz, że na siłę chce udowodnić, że to jest dobry film to jesteś w błędzie. jeżeli jeszcze nie zauważyłaś to jest to FORUM na którym ludzie WYRAŻAJĄ SWOJĄ OPINIĘ.
dziękuje za uwagę i również pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 1

Nie oceniaj książki po okładce ;)
Przykro mi, że nie umiesz odróżnić dobrego filmu od gniota, ale jak to słusznie zauważyłaś, WYRAŻASZ SWOJĄ OPINIĘ.
Bywaj, dziecinko ;)

użytkownik usunięty
Nehereni

wiesz co przez to, że przeglądając twój profil i widząc jakie filmy oceniłaś na 10 uważam, że dalsza konwersacja z tobą nie ma sensu.
btw. chyba bardzo wzięłaś sobie do serca mój komentarz na temat twojego zdjęcia profilowego bo widać, że po odczytaniu wiadomości szybko je zmieniłaś :)

ocenił(a) film na 1

Nie myśl, że to Twoja zasługa :P No ale nic, nie ma co z Tobą dyskutować (resztki szacunku), ponieważ jak to ktoś mądry powiedział: "Nigdy nie kłóć się z idiotą, najpierw zniży Cię do swojego poziomu a potem pobije doświadczeniem". ;)

użytkownik usunięty
Nehereni

tak właśnie myśle, że to moja zasługa :) chociaż z dwojga złego już tamto było lepsze heheheh :) dobra skonczyłam rozmowę adios :)

Raventilus

film ten też nie trafił w mój gust. nie wiem dlaczego scenarzysta uznał, że brak konkretnego dialogu między dwójką głównych bohaterów wprowadzi w widza, w jeszcze większe napięcie...
jeśli ogólną koncepcją zarówno scenarzysty jak i reżysera było ukazanie , że cokolwiek się robi, nie wymaga konkretnego wytłumaczenia to sam fakt, że ta trójka psychopatów z niewiadomych przyczyn wystarczy. natomiast relacja między dwójką głównych bohaterów po tym - gdy jak się trzeba domyślić panna odrzuciła oświadczyny - jest męcząca....

ocenił(a) film na 3
pati_nowaczka

Pati... ależ to byla najstraszniejsza scena w filmie... ;) Dzisiaj w nocy ogladalem film ( znaczy pierwsze 18 minut wylaczylem tele i zwyczajnie sluchalem ) nastepnie cos zaczelo pukac, pomyslalem film sie zaczal... kolejna straszna scena byla na koncu kiedy jedna z masek poprosila o chrystusowa ulotke... jakiegoś chlopczyka na "ukrainie" :D

No gniot dalem az 3 przez wzglad na <a href="http://www.filmweb.pl/person/Liv.Tyler">Liv Tyler</a>

Ciekawym czy dziala tu HTML... ;)

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
japrzemo79

buuu nie dziala.. :(

o te pania mi chodzilo.... http://www.filmweb.pl/person/Liv.Tyler