PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=291338}

Nieznajomi

The Strangers
2008
5,8 49 tys. ocen
5,8 10 1 49283
4,6 19 krytyków
Nieznajomi
powrót do forum filmu Nieznajomi

Eee...?

ocenił(a) film na 3

To kto mi powie o co w tym filmie chodziło? :> Bo chyba jestem za pusta, żeby go zrozumieć... :| Skąd się wzięły te psychole w workach na głowie, co stało się z tym chłopcami, z Kristen...? Itp itd... :|

m4d214

no.. chyba jesteś za pusta :)

ocenił(a) film na 10
.Invicta.

Tak. Jesteś pusta! ;D

ocenił(a) film na 3
ttami93

Nie sądziłam, że panuje tu takie... chamstwo... [?]

.Invicta.

Żałosne. Ciekawe czy WY wszystko rozumiecie w każdym filmie. I przy okazji warto zajrzeć do słownika w poszukiwaniu zwrotu "pytanie/stwierdzenie retoryczne" :). Gorąco polecam!

HoRRoRowa_PanieNka

Ja gorąco polecam więcej relaksu :) Ciepła kąpiel czy też dobry film powinny Trzeba się umieć z siebie nabijać a nie brać wszystko na poważnie :) I kto tu jest żałosny ;) Pzdr .

ocenił(a) film na 3
.Invicta.

sama jesteś pusta. co za chamstwo i głupota tutaj panują...

nie zrozumiała i już i jeszcze ma dystans do siebie, więc luzuj dziewczyno, złość piękności szkodzi

tylko bardzo niedojrzała osoba może być tak wredna i arogancka :/

m4d214

Eee... ? Ten film miał byc taki, ze nie wszystko jest w nim do końca wyjaśnione. Nikt niewiem co sie stało z Kristen i tymi chłopcami. Bardzo możliwe, ze Ci chlopcy zawiadomili policje... i tak dalej i tak dalej. ;d Sama możesz sobie ułozyć zakonczenie. A Ci psychole skad sie wzieli.? Skad mamy to wiedzieć.?

ocenił(a) film na 8
m4d214

mnie zastanawia czemu taka niska ocena? przecież to jest świetny thriller.. trzyma w napięciu itp itd.. nie było jeszcze filmu z ludźmi w takich fajnych maskach, coś innego wreszcie..

jatuginemamo

Mnie właśnie tez to zastanawia. Średnia powinna być gdzieć ok.7 jak niewyżej. Właśnie ten thiller wyróżnia sie spośrod tych, ktore nam dzis serwuja czyli krew, flaki i inne narzady. ;d I moze ludzie wlasnie tego oczekiwali, a zobaczyli cos zupelnie innego. Ale moge sie mylic. Wkoncu kazdy ma inny gust. Wedlug mnie to jest bardzo dobrze zrobiony thiller, na ktorym wgl sie nienudzilam i trzymal on w napieciu do samego konca. Ode mnie ma mocną 8. ;) Pzdr.

ocenił(a) film na 7
RapaNui_

Film jest niesamowity. jeszcze nigdy nie oglądałem filmu z takim napięciem jak ten. Ta cisza potrafi widza doprowadzić do szaleństwa. I to kocham w tym filmie najbardziej

ocenił(a) film na 7
SensationTMF

polecam vacancy :)

ocenił(a) film na 3
jatuginemamo

ano stad tak niska ocena, ze jest to typowo schematyczny, przewidywalny do bolu, prosty jak drut filmik kierowany do mlodziezy. A zakonczenie jest debilne. Prosze nie czuc sie urazonym, nie kieruje tego do ciebie ani nie mam na celu cie obrazic czy cokolwiek w tym stylu. Jedni lubia bardziej ambitne kino, inni kino typowo rozrywkowe, dla wszystkich znajdzie sie miejsce:)

ocenił(a) film na 5
m4d214

Zgadzam się z M4d, nie jesteś pusta, film trzyma w napięciu do połowy, później dominuje myśl o co chodzi i napięcie się rozmywa. Widz nie dostaje odpowiedzi na żadne pytania. Dla mnie zatem film średni w ogólnej ocenie.

ocenił(a) film na 4
m4d214

już tak słabego zakończenia dawno nie widziałem, nawet fajny klimat a tak zjeba*i to :( szkoda... 4/10

ocenił(a) film na 3
Doroszcz

@ .Invicta. Mam dystans do siebie i to duży. Ale zależy to jeszcze od tego kto w jaki sposób się do mnie odnosi...

A tak ogólnie - ja rozumiem niedopowiedziane zakończenia, ale nie lubię zupełnie nie wiedzieć skąd ktoś wziął się w filmie. Nie wszystko musi bć powiedziane wprost, jak dla kogoś, kto ma 10 lat, ale... chciałabym potrafić się domyśleć czemu morderca, czy ktokolwiek zrobił coś w filmie. A tutaj nie ma DOSŁOWNIE nic. Jest para ścigana przez 3 psycholi. Ot, cała fabuła. No to takie coś, to ja też bym potrafiła wymyśleć...

ocenił(a) film na 8
m4d214

film jest bardzo dobry, bo właśnie się myśli trochę.. a nie np Teksańska masakra piła mechaniczną gdzie psychole zabijają ludzi bo syn ma krzywą gębę..

ocenił(a) film na 2
m4d214

Film jest po prostu głupi, więc nie ma co nawet rozpatrywać, no ale jak pytasz to:

1. To byli fani Krzyku, którzy wyszkolili się w skradaniu i wchodzeniu do zamkniętych domów niczym ich ulubieniec Duchotwarz. Mają własny biznes: nocna knajpa, który jednak ostatnimi czasy zaczął podupadać. Ciągłe oglądanie Krzyku sprawiło, że zechcieli mordować tych, którzy nie wsparli ich interesu ("Czemu to robicie?" - "Bo jesteście w domu"). Ale przecież to fani psychopatów! Nie chcieli przypadkowo skrzywdzić jakiegoś mordercę czy pedofila dlatego pierwsza szła blondyna, żeby pytać o Tamarę. Gdyby była wciągnięta do domu to pozostali by ją uratowali i dodatkowo dogadali się z nowym psycholem (być może oglądali też Psychozę).

Mniej więcej do momentu, gdy dzwoni do narzeczonego dałbym 8/10. Następnie nie dzwoni na policję (spada o 2), mniej więcej przy tym jak próbują odjechać samochodem i wbija się w nich uśmiechnięty kierowca uznałem, że oglądam głupi film i miałem rację.

ocenił(a) film na 7
TheQac

Ogólem film miał mieć mądre przesłanie tyle, że raczej kiepsko zostało to pokazane i dlatego większość nie zrozumiała go.