PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=291338}

Nieznajomi

The Strangers
2008
5,8 49 tys. ocen
5,8 10 1 49286
4,6 19 krytyków
Nieznajomi
powrót do forum filmu Nieznajomi

Nie było najgorzej...zawsze mogło być o wiele gorzej. Raz się wystraszyłam...potem przestały mnie przerażać prześcieradło,papier toaletowy,ściera lub inne tworzywo na twarzy pana zabójcy. Pozostałe maski nie wywołaly u mnie żadnych uczuć wyższych,więc pomijam zupełnie. Pani blond zabójczyni kojarzy mi się wyłącznie z miłą modelką z ładną buźką,więc trudno się jej bać. Ale klimat film posiada,owszem...całkiem niezły. Trzyma w napięciu, choć nie do końca filmu. Mniej więcej ostatnie 15 lub 20 min czekałam tylko,aż zabiją głównych bohaterów,bo ile można w tą i z powrotem chodzić na czworaka na około domu i chować się w pokojach,skoro i tak wiadomo,że zabójcy tam są? litości... Końcówka dno... najpierw spokojnie czekają,aż główni bohaterowie wyznają sobie wieczną miłość,by następnie niczym w sekcie po kolei zadawać im ciosy nożem. Oczywiście żeby było ciekawie, jakimś cudem kobieta,która dostała nożem w brzuch doznaje uzdrowienia, otwiera oczy i krzyczy na całą parę. Brawo...

A teraz ciekawostka ;DD Bohaterowie przyjechali do domku o 4 rano. Przez resztę filmu zegar wskazywał 4.30. W tym czasie facet pojechał do sklepu, wrócił, zabił kolegę, poganiał się z zabójcami itp itd. Gratuluję szybkości:))