PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=291338}

Nieznajomi

The Strangers
2008
5,8 49 tys. ocen
5,8 10 1 49286
4,6 19 krytyków
Nieznajomi
powrót do forum filmu Nieznajomi

Oglądałam już masę horrorów w swoich życiu, ale muszę przyznać, że przy tym naprawdę się bałam. Te maski były przerażające i ta muzyka na początku, która cały czas się powtarzała. Może jestem cienka, ale serio miałam nerwa podczas oglądania. Wkurzało mnie to, że prawie cały film był ciemny i mało co było widać. Wiem, że była noc, ale bez przesady. Nie przypatrywałam się w ogóle, bo się bałam, że zaraz jakaś maska tam wyskoczy :D. Hmm, wiem że się powtarzam, ale jak sobie przypomnę te maski, to normalnie drętwieje :D. Z pewnością, nie jest to najstraszniejszy film jaki obejrzałam, ale straszny jest. I to nawet bardzo. Trzyma w napięciu aż do końca chociaż samo zakończenie było dla mnie zaskoczeniem i sądzę, że było idiotyczne. Totalnie bez sensu. Wątpię, żeby był to film oparty na faktach. Bo niby skąd było wiadomo, że nieznajomi byli w maskach skoro zabili domowników? Pokręcony na maksa...

ocenił(a) film na 9
cherrie

Każdy film "oparty na prawdziwych wydarzeniach" ma w sobie tylko część faktów. Może i prawdą było to, że ta para została zamordowana w swoim domu. Resztę wymyślono na potrzeby filmu, chociaż te wydarzenia są moim zdaniem bardzo prawdopodobne. Film bardzo mi się podobał i choć oglądałam go ze znajomymi, mieliśmy mokro w gaciach xD

Colorfull

Ja oglądałam wczoraj sama kilka minut przed tą wypowiedzią i już chyba nigdy więcej to się nie powtórzy :D. Bałam się jak nienormalna, bo było ciemno i byłam sama w domu :D.

cherrie

Też uważam że ten film był przerażający.Oglądałam go w kinie z koleżanką i byłyśmy tylko my. Przez kilka dni bałam się siedzieć sama w domu.
Ale nadal nie rozumiem zakończenia. Czy ta dziewczyna przeżyła czy nie?!

amorese

Mi się wydaje, że nie przeżyła, bo horrory przważnie źle się kończą. Też mnie to zastanawiało, ale tego typu filmy mają takie dziwaczne zakończenia:). Te jej przebudzenie było moim zdaniem po to, żeby atmosferę jeszcze strasznieją "przywiać" na koniec:).