PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=291338}

Nieznajomi

The Strangers
2008
5,8 49 tys. ocen
5,8 10 1 49286
4,6 19 krytyków
Nieznajomi
powrót do forum filmu Nieznajomi

UWAGA MOGĄ SIĘ POJAWIĆ SPOJLERY!

Kolejny średni obraz traktujący o psycholach mordujących ludzi za nic.
Jedyna pozytywna rzecz jaką mogę powiedzieć o tym filmie to chyba 20-25 minut od pierwszej sceny z "zagubioną" Dollface. Przyznaję że przez ten krótki czas udaje się twórcą budować jako tako klimat grozy i niepewności. Niestety później to co wyprawia dwójka bohaterów to już jest po prostu parodia. Mając broń białą, broń palną, amunicję i będąc wewnątrz domu dają się sterroryzować poprzez "maski" i prostą grę psychologiczną. Sami oprawcy też tacy nijacy. Se przyszli pomordować, ot tak. Nie, nie... ja rozumiem. Psychol nie potrzebuje jakiegoś wygórowanego powodu żeby zabić ale na BOGA ile razy ja już oglądałem filmy z cyklu "przyszli i bezsensownie zabili" to nie zliczę.To się zrobiło naprawdę nudne. Reżyser nie wykazał się ani odrobiną oryginalności czy finezji twórczej. Nic a nic. To już o niebo lepsze są nieco groteskowe "Bękarty Diabła". I jeszcze Lynyrd Skynyrd na dobranoc. Mniam!

Ocena dla "The Strangers" 4/10

Ogólnie nie polecam. Strata czasu.

ocenił(a) film na 4
Kuba1982

Aj. Pardon za literówkę. Oczywiście TWÓRCOM a nie twórcĄ.

ocenił(a) film na 7
Kuba1982

Chciałbym przypomnieć film na faktach! :P

ocenił(a) film na 4
Chalsiv

Szukałem jakichkolwiek wiadomości na ten temat i nic nie znalazłem. Ten film wcale nie jest na faktach :) Zwykły chwyt reklamowy. Nie mówcie mi wierzycie za każdym razem jak widzicie napis "based on true story" ;)

No chyba że ktoś może mnie nakierować na jakieś konkretnie linki etc etc. Coś co udowodni że to miało miejsce.

Kuba1982

http://www.zbrodnia.killer.radom.net/zbrodnia.php?dzial=mordercy&dane=likens

Proszę bardzo tu jest potwierdzenie, że filmy pt. American Crime i The girl next door opowiadają prawdziwą historie :]

A co do Nieznajomych...potwierdzam, że ten film to była porażka....