PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=291338}

Nieznajomi

The Strangers
2008
5,8 49 tys. ocen
5,8 10 1 49283
4,6 19 krytyków
Nieznajomi
powrót do forum filmu Nieznajomi

Film naprawde godny uwagi, zwłaszcza dla osób wolących strach od przelewu hekto-litrów krwi. Niesamowity mroczny klimat i trzymająca do ostatniej chwili w napięciu fabuła, naprawde polecam obejrzeć sobie ten film w nocy... ma w sobie coś co mnie przeraża.

ocenił(a) film na 1
K__a__m__i__l

Nie rozumiem jak można ten film nazwać "strasznym". Nie wiem w ogóle dlaczego należy on do gatunku "horror". Odpaliłem bodajże ten film o 1 w nocy, maksymalnie o 4. Po zapowiedzi na prawdę się nim podjarałem i chyba miałem za duże oczekiwania. Przez nie więcej niż 30 minut dzieje się jakaś akcja, która była pokazywana właśnie w zapowiedzi a reszta, to jakieś czołganie się od domu do stodoły.
SPOILER
Z resztą czy może mi ktoś wytłumaczyć jeden moment w filmie? Morderczyni mówi "Zginiesz, uciekaj!", to dlaczego główna bohaterka nie uciekła przez drzwi gdzieś na dwór, nie wiem do sąsiedniego domu czy po prostu ukryć się przy drodze? Musiała akurat wbiec do pokoju bez wyjścia? Żałosne. I to zakończenie w stylu "jumpscare", które miało być chyba aktem desperacji reżysera i ostatnią prośbą o posikanie się widzów. Dałem temu filmowi 1 ponieważ nie przestraszył mnie on ani trochę, a jeśli później o tym myślałem, to raczej jako o beznadziejnym filmie bez przyszłości.

ocenił(a) film na 10
K__a__m__i__l

Zgadzam się z opinią, że film jest bardzo dobry. Super klimat, można się porządnie bać. Oglądałam go już jakiś czas temu, a nadal pamiętam to pukanie do drzwi....

ocenił(a) film na 7
K__a__m__i__l

Why ? For money