PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=291338}

Nieznajomi

The Strangers
2008
5,8 49 tys. ocen
5,8 10 1 49286
4,6 19 krytyków
Nieznajomi
powrót do forum filmu Nieznajomi

Ten film był chory, nic mnie tak nie wystraszyło. Starałam się podejść do tego z przymrużeniem oka, myśląc "to tylko film", ale nie mogłam bo on przecież był oparty na faktach. Tylko powiedzcie po co jeszcze pokazywać, jak jacyś popierdoleni ludzie robią sobie zabawę z tego, ze kogoś straszą? Ich trzeba znaleźć i wyleczyć!!!!!
Jeszcze co do tej historii, że niby oparta na faktach. Skoro jej nie wyjaśniono do końca niby, to skąd reżyser tyle wiedział o tym wydarzeniu. Jak przebiegało? Ilu było oprawców? Czy ta dziewczyna naprawdę przeżyła? Jeśli wiecie napiszcie coś więcej o tym wydarzeniu.
Dałam 6/10 bo nie oglądam horrorów i nie jestem wymagająca jeśli chodzi o ten gatunek, a poza tym bardzo się bałam i miałam koszmary w nocy :-(
Pozdrawiam

__luthien__

"Dałam 6/10 bo nie oglądam horrorów i nie jestem wymagająca jeśli chodzi o ten gatunek, a poza tym bardzo się bałam i miałam koszmary w nocy :-("
Hmmm, jeśli horror wywarł na Tobie takie zachowanie to znaczy, ze jest dobry.
Sam widziałem ten film i jest moim zdaniem świetny. Jeśli więcej osób tak zagłosowało jak Ty (z podobnych powodów) to nie dziwię się, dlaczego "Nieznajomi" mają taką niską ocenę.

użytkownik usunięty
lobo411

Dałem 4/10 bo film mocno zawiódł. Wiało nudą jak cholera a debilizm ofiar aż bił z ekranu. Ciekawe tylko, jakim cudem kobieta wielokrotnie dźgnięta nożem przeżyła? Nie zatłukli jej do końca? Zero jakiegokolwiek sensu w tym filmie. nic nie trzyma się kupy. Pomysł był może i niezły ale wykonanie do dupy.

Ja dałem 3/10 ale już gdzieś pisałem czemu, więc się nie będę powtarzał.

Chciałem tylko napisać:

ILU OSOBOM TRZEBA JESZCZE TŁUMACZYĆ, ŻE TEN FILM NIE JEST OPARTY NA FAKTACH ???

ludzie czytajcie posty innych użytkowników, gdyż wiele możecie się z nich dowiedzieć ;-/

ocenił(a) film na 7

"debilizm ofiar aż bił z ekranu" ciekawe czy Ty w takiej sytuacji byś zabłysnął inteligencja i racjonalnym zachowaniem. ja bym raczej srał po gaciach. ja tam na filmie z 6 razy "podskoczyłem" co uważam za naprawdę dobry wynik :) zresztą wykonanie jest o tył dobre, że mamy świetne zdjęcia i niezłe aktorstwo.

kangur_msc_CM

Racja. Ludzie w ekstremalych sytuacjach zachowują się często nieracjonalnie. Można sobie mówić, co by się zrobiło w danej sytuacji, ale gdy taka nastąpi - człowiek zachowuje się absurdalnie, zupełnie inaczej niż planował. Film świetny!

ocenił(a) film na 4
Lucynka_3

Dałam 4/10, bo pomysł na zrealizowanie filmu był świetny, ale jego wykonanie pozostawia wiele do życzenia. Naprawdę mając taką historię, można było pokazać coś lepszego.

ocenił(a) film na 2
Anne_8

film byl bardzo zly..
pierwszy raz odkad pamietam, w polowie seansu mialem dosc, przestalem ogladac i zbieralem sie do wyjscia z sali..
okropna nuda (szczegolnie przez pierwsze 30-40 min), "debilizm" ofiar, zero klimatu grozy (ludzie rzeczywiscie podskakiwali w fotelach, ale tylko dlatego, ze sciezka dzwiekowa w kinie byla baaardzo glosna, wiec kazdy tak reagowal na huk lub krzyk)..
normalnie staram sie byc bardziej wyrozumialy dla kiepskich filmow, ale "The Strangers" to kompletna strata kasy i czasu,
absolutnie nalezy unikac.