PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=291338}

Nieznajomi

The Strangers
2008
5,8 49 tys. ocen
5,8 10 1 49286
4,6 19 krytyków
Nieznajomi
powrót do forum filmu Nieznajomi

Ludzie, jeżeli oceniacie na tak wysokie oceny jak 6 czy 7 takie gnioty to ja wam naprawdę współczuje, musicie być nieźle ograniczeni!!! Te super "aktorzyny" które biegają po ekranie krzycząc, chowając się do szafy, albo jakieś dzieci przebrane w worki do odkurzacza. Bez komentarza, nieporozumienie totalne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mat9999911

hej, to zaproponuj coś lepszego, pozdro:)

mat9999911

zgadzam sie, film beznadziejny az to bólu. nic sie nie rozkreciło a juz było zakonczenie. dawno tak nie żałowałam że poszlam do kina. dno totalne

ocenił(a) film na 1
alien_2

Właśnie wróciłam z kina !!! Nie warte obejzenia!! Gdyby mozna było dać 0 tyle ten film by dostał ...:/

Kasiczkaa

Na szczęście oglądałam ten film w domu. Z przyjaciółką. Śmiałyśmy się przez cały seans... Najbardziej nam się podobała scena, gdzie facet w "majtkach naciągniętych za mocno na głowę" zobaczył Kirsten z prawej strony, a poszedł korytarzem W LEWO. ;)

Jedno pytanie nas nurtuje - where is Tamara? ;D
Z radością 1/10, chociaż jako komedia ten film dostałby ode mnie co najmniej 8.

ocenił(a) film na 1
caramella

TO RACZEJ NIE BYłY MAJTY ... WYDAJE MI SIE ZE TO BYł WOREK DO ODKURZACZA :D:D

Kasiczkaa

Hmmm... Zależy, jakby na to patrzeć, zróbmy plebiscyt...
CO MIAŁ NA GŁOWIE FACET-MORDERCA?
1. Za mocno naciągnięte na głowę majtki (jak w kreskówkach na na kanale Jetix xD)
2. Worek do odkurzacz
3. Worek na ziemniaki
4. Straszną, mroczną imoł maskę upadłego anioła ]:->

ocenił(a) film na 8
caramella

caramella-->buhahah,muhahaha szczam ze smiechu,opowiedz jeszcze jakies fajne anegdoty dobrze ci to wychodzi.Teraz dowcip na twoim poziomie.Widzialas kiedys samochod z drzewa??

ocenił(a) film na 1
mat9999911

zgadzam się, takie filmy nie powinny się ukazywać.

ocenił(a) film na 1
mat9999911

Ludzie, dawajcie więcej 1 :D:D:D 6 zero to jest zbyt wysoka średnia na ten gniot :D "niezły" badziew chyba ejj ;p

ocenił(a) film na 7
mat9999911

I to pisze gość, dla którego super horrory to "Oszukać przeznaczenie 3", "Oszukać przeznaczenie 2" . No to jeśli ktoś z takim gustem krytykuje ten film, to jest to akurat dla niego dobra reklama.

ocenił(a) film na 7
Jimbo_

I co założyliście z kolegami z gimnazjum po 50 kont? Bo coś bardzo dziwnie szybko ocena spadła. W ciągu kilku godzin...

ocenił(a) film na 1
Jimbo_

I to pisze gość który dał 7 temu filmowi XD +
No Country for Old Men na też 7. Dobra, nie chcę mi się dalej przeglądać twoich żałosnych ocen. Jeżeli oceniasz 28 Weeks Later na 1 to naprawdę "zazdroszczę" ci twojego gustu, jeżeli nieznajomi sią dla ciebie bardziej warci obejrzenia niż 28weeks.

ŻAL XD

ocenił(a) film na 7
mat9999911

Haha sam się kompromitujesz. "No country for old men" miał 8 nominacji do oskara idioto.
Ale jestem w stanie zrozumieć twoje zdziwienie, bo nie jest to zdecydowanie film dla osób w twoim wieku. Sądząc po twoim stylu "żal lol xD" masz 12-15 lat i siano w głowie.

ocenił(a) film na 1
Jimbo_

<rotfl> sobie mogli nominować, film dla zgredów to nominowali ;] dobra skończ "doroślaku", bo paskudzisz mi temat ;]

ocenił(a) film na 3
mat9999911

zgadzam sie, dawno nie ogladalam tak kiepskiego filmu,
gdzies mi umknęło czy on miał wogóle treśc??? bo cala fabula to ich przyjazd , ganianie po domu tudzież lesie , i zadźganie tej pary...

wiccanka_2

Arielos - jeśli Tobie się ten film podobał, to cóż, mamy po prostu rożne gusta.

PS. Jeśli nie rozumiesz ironii, trudno ;) Ja naprawdę nie mam 12 lat.

ocenił(a) film na 3
caramella

podziwiam ludzi, które uważają "Nieznajomych" za film warty obejrzenia i oceniają go na więcej niż 5 - bo to oznacza wielką odwagę (i nie powiem - brak gustu filmowego).
Film ogólnie nie zasługuje na ocenę wyższą niż 3. - film powoduje podniesienie ciśnienia krwi, ale tylko dlatego, że człowiek już nie może wysiedzieć na fotelu w kinie...

ocenił(a) film na 5
nostress

tez mi cos :| nie wiem co wam sie moglo nie podobac w tym filmie ? bo mi tylko zakonczenie a mianowicie to jak ich tam dzgali tymi nozami. Przeciez film jest podbny do Ils a jednak tamten ma wysoka srednia. Jak dla mnie obydwa filmy sa super i trzymaja w napieciu!!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
rpd0

Ludzie spokój. Jednym się film podoba a innym nie. Byłam wkurzona po wyjściu z kina, ponieważ za te 15 zł, mogłam kupić sobie coś bardziej wartościowego, niż zmarnowanie 1,5 godziny mojego życia..

DirtyLarry

np co wartościowego? test ciążowy? tabletki antykoncepcyjne?

ocenił(a) film na 5
rpd0

hahahah klucicie sie jak male dzieci ^^ ale fajnie sie to czyta :D a ja mu dalem 9 i sie tego nie wstydze bo nareszcie film jakis ktory trzymal mnie w napieciu i chuj mnie to obchodzi ze oni tylko ganiali po chacie, wazne ze w dobrym stylu :P

ocenił(a) film na 1
CHUDYx

Patrząc po twoich innych ocenach naprawdę dobrych filmów - wstydź się, że dałeś temu gniotowi 9.

mat9999911

Człowiek, który uważa, że "28 weeks later" jest lepsze od "No country..." nie powinien oceniać cudzego gustu filmowego. Nie powinien mieć konta na serwisie filmowym w ogóle. Tobie kury szczać prowadzać, a nie filmy oceniać!

ocenił(a) film na 1
Filo_20

Sorry ale mnie tak jak Ciebie (co widać już po avatarze) nie kręcą starsi panowie i filmy o nich :D wybacz :)

ocenił(a) film na 6
mat9999911

mat999911!!!nie oceniaj innych po ulubionych filmach,ponieważ sam nie masz ani jednego.Podaj choc jeden,zamiast bezmyślnie krytykowac.Film ten może nie jest rewelacją ale dobrze trzyma w napięciu.

camelot1

Nie znam sie za bardzo na filmach ani na Horrorach ale ten był wg mnie wyjątkowo słaby. Wyszedłem z kina w złym humorze

ocenił(a) film na 1
dozorca20

Obejrzałam ten film,ponieważ miał dobre recenzje,ale po obejrzeni czuję jedynie zniesmaczenie.
Jak można doszukiwać się głębszego sensu w takim filmie?Reżyser ponoć świetnie pokazał że to ofiary zachowują się jak zwierzęta ,a nie mordercy.Baaardzo to ludzkie terroryzować ludzi,bo byli w domu.Zresztą,oni mieli parę dobrych pomysłów,a to nie ich wina że jak one nie wypaliły to zwariowali.
"Nieznajomi" to napewno nie jest horror.Jedyne co było w nim strasznego to powolna akcja i nuuuuuuda.

ocenił(a) film na 1
pannax

Nieporozumienie niestety :/ Obejrzałam tak jak powinno się oglądać horrory czyli przy zgaszonym świetle, wieczorem i niestety nawet to nie pomogło. Jedna scena mi się podobała kiedy to (SPOILER): Liv Tyler stoi przy zlewie a w tle, w drzwiach, widać mężczyznę w masce. I tyle.