PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=291338}

Nieznajomi

The Strangers
2008
5,8 49 tys. ocen
5,8 10 1 49283
4,6 19 krytyków
Nieznajomi
powrót do forum filmu Nieznajomi

To ta dziewczyna przeżyła czy nie?

DALIA_22

Nie przeżyła na samym poczatku jest przecież scenka z końca filmu i narrator mówi ze nikt nie przeżyje i moim zdaniem to jest wielki błąd po co oglądać jak juz na początku mamy podane prawie całe zakończenie.

ocenił(a) film na 6
rawka

nie rozumiem tez jeszcze jednego. Jak przyjaciel tej pary przyjezdza pod dom , widzi wyłamane drzwi , rozwalony samochód,ktoś mu rozbija szybe w samochodzie, a on nie dzwoni po gliny tylko wchodzi do domu , rozgląda się?Aha jeszcze jedno, dlaczego obydwoje biegli do szopy, a nie wgłąb lasu, tam mieli większe prawdopodobieństwo przeżyc,zgubić ich.

DALIA_22

droga Dalio, to jest film, nie rzeczywistość. tam wszystko dzieje się na opak ; )
Rawka - nie widziałam początku, czy mozesz mi powiedziec co mówił dokladnie ?

DALIA_22

Dalio bo w filmie jeszcze z takiego gatunku jest wiele niedorzecznych spraw, ja np nie moge pojąc dlaczego ten przyjaciel jak wszedł do domu nie zaczął ich tak poprostu wołaś przecież wtedy zapewne by go zropznali po głosie tylko sie skradał i skończył z mózgiem na ścianie

rawka

Hooney
nie powiem ci co dokładnie było powiedziane nie mam takiej pamieci ale moge to mniej więcej oddać
narrator próbuje zarysować ze wiele jest takich niewyjaśnionych spraw, ludzie w jednym dniu żyją a w drugim juz nie, ze ciezko jest określic powód ich śmierci(dlaczego zostali napadnieci i zamordowani), a zamiast motywu znajdujemy po prostu zmaskakrowane ciała i nic więcej

rawka

wlaczajac sie do rozmowy napadli ich bo, cytuje dokladnie jedna z dziewczyn w masce "bo byliscie w domu", to byly poprostu swiry i tyle, bawili sie nimi na kazdym kroku, bo juz dawno ich by zabili, jak odjezdzaja na koncu staja kolo tych chlopcow, chyba jehowi i biora od nich jakas ulotke, moze mysla ze maja jakies przeslanie, bo na odpowiedz chlopca czy sa grzeszni mowia "czasami",
Interesowaloby mnie jakie mielibyscie rozwiazania bedac na ich miejscu- facet mial dobry plan zeby poczekac z dobeltowka na nich lecz nie wyszlo, podajcie rozwiazania:
-

ocenił(a) film na 10
michal_kaluzynski

ja bym nałożył klosz z lampy na głowę i udawałbym jednego z nich ;)

smyk3ns

ale w ciemnosciach za bardzo bys swiecil i mogliby cie rozpoznac

smyk3ns

hahah boska odpowiedz :D te ich seksowne maski xD albo prześcieradło na głowę i jedziem :D

ocenił(a) film na 7
DALIA_22

ja też się nad tym zastanawiałam :P
ktoś rozwala ci samochód widzisz rozwalone drzwi WCHODZISZ przez okno i się nie boisz . genialne :p

poni_doni

bo jednak amerykanie sa tepi, i to jeszcze obrazuja w filmie wiec to u nich mnie nie dziwi

ocenił(a) film na 3
michal_kaluzynski

a zauważyliście wpadkę z krawatem? Główny bohater idzie najpierw do samochodu po komórkę, mając krawat. Następnie wraca do domu, ściąga go i opatruje nim ranę tej dziewczyny i już nie ma krawata, jednak kiedy wybiegają na dwór, krawat znów się pojawia, jednak kiedy wracają z powrotem do domu krawatu już nie ma.