PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=291338}

Nieznajomi

The Strangers
2008
5,8 49 tys. ocen
5,8 10 1 49283
4,6 19 krytyków
Nieznajomi
powrót do forum filmu Nieznajomi

...I muszę przyznać, że film mnie nie zawiódł, ponieważ trzymał w napięciu do samego końca (ach, te podskakujące ze strachu babeczki na fotelach obok;). Generalnie warto jednak zdecydować się na pójście do kina, bo jak się domyślam, większość, której film się nie podobał, widziała go na kompie (stąd komentarze, że był ciemny itp.). Jednak w kinie wszystko jest bardziej wyraziste - a przede wszystkim dźwięk, który jest w moim odczuciu istotnym elementem tego filmu. Polecam na samotne wieczory!!;)

Tanpit

Błagam... byłam na nim w kinie, ten film to dno i niekończąca się ilość metrów mułu...

ocenił(a) film na 6
alicjaa

Hmm... Myślę, że do dna mu jednak jeszcze daleko. Z pewnością, jako, że jest tu wielu koneserów tego gatunku, widzieli o niebo lepsze filmy w temacie, jednak ja przedstawiłem swoja ocenę jako zwykły zjadacz chleba, któremu nudziło się w czwartkowy wieczór i poszedł na film, na którym się ani chwili nie nudził, a wiele momentów przyprawiło go o "gęsią skórkę". Generalnie od wielu lat nie spotkałem się z filmem, który specjalnie by mnie zaskoczył swoją nieprzewidywalnością (może dlatego, że nie mam już naście lat i nie daje się łatwo zaskoczyć), więc skupiam się na tym, czy film jest nużący, czy nie - TEN dla mnie nie był...