PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=291338}

Nieznajomi

The Strangers
2008
5,8 49 tys. ocen
5,8 10 1 49286
4,6 19 krytyków
Nieznajomi
powrót do forum filmu Nieznajomi

Jak się nazywa coś takiego, co powinno wystąpić w każdym dobrym thrillerze/horrorze?
To coś nazywa się "zwrot akcji". Znowu kolejny film bez zwrotów akcji. Pamiętacie starsze horrory? ("Ring", "Inni") myślisz że już koniec? Nic z tego. Po 80 minutach pierwszy wiekszy zwrot akcji, w okolicach 100 minuty drugi. Dwa przynajmniej muszą być:)Przynajmniej dla mnie muszą:)

Z innej beczki. Kiedyś napisałam, że [REC] to kicha, bo brak jakiejkolwiek tajemnicy, że czekam na film będący jego odwrotnością. No i dostałam. "Nieznajomi" to horror w którym tajemnicy jest dużo. Bardzo dużo. Wszystko jest tajemnicą. I nawet przydałoby się jakieś małe wyjeśnienie o co kaman;) tzn przesadzili w drugą stronę.

ocenił(a) film na 5
ogonktorymachapsem

I jeszcze jedno, dla większości osob które widziały film tytułowi "nieznajomi" to po prostu psychopatyczni mordercy.
Ale w końcu ten film to nie thriller, tylko horror!!! Nieznajomi pojawiają się i znikają jak duchy, biorą się znikąd tam, gdzie ich nie powinno być i to może klucz do rozwiązania zagadki?
Wreszcie... (spoiler)

"bo byliście w domu" dotyczyć miało chyba nie domu jako takiego tylko właśnie tego konkretnego?
a końcowe "następnym razem pójdzie nam łatwiej" miało dotyczyć dzieci, które miały wejść do domu, co "nieznajomi" już wcześniej wiedzieli.

Podtrzynuję to, co napisałam wcześniej, dobry horror nie miał prawa urwać się w tym momencie, powinien dopiero się rozkręcić!