Przyznam szczerze,że nie wiem dlaczego ci mordercy ich tak torturowali. i o co chodziło z tym czy jest Tamara????? z góry dzięki za odpowiedż
Powiem szczerze,że szybko zapomniałem o tym filmie co oznacza,że jedynie był dobry. Psychoza,Okno na podwórze po dwóch latach mi się często przypominają, Tajemnica Brokeback Mountain i takie filmy są dla mnie rewelacyjne!!
'tajemnice Brokeback Mountain' to jest fajny film.
z lekka mi się aż łezka w oku zakręciła, na koniec filmu.
bardzo fajny film, na początku to taki ekhm .. dziwnie mi się go oglądało ale ogólnie to spoko film. ;)
ale ten temat jest na inny temat filmowy. :D
a co do filmu 'nieznajomi' to powiem że film mi się nie spodobał i powiem że stracony czas, jak według mnie.
Jak większości wydaje mi się, że napastnicy mordowali dla zabawy, z nudów. Przecież gdy postać grana przez Liv zapytała dlaczego to robią to odpowiedzieli: bo byliście w domu.
nudziło nam się to wpadliśmy. <lol2>
ja to bym taka parodie odegrała że ludzi to by wynosili z kina.
buahahahahah.
Wiele rzeczy jest niezrozumiałych. Można tylko gdybać i czekać na kolejną część :) Zastanawia mnie też sam początek, dzwoniąca dziewczyna na policję zgłaszająca, że jest w domu pełnym krwi i że nie wie gdzie jest.
Ja dałem 8/10 bo ogólnie film bardzo dobry,ale niestety za końcówkę -1:(
,,Bo byliście w domu"
moja ocena to 4/10 totalne dno.
za mało krwi, za mało krzyków i bezsensowne działanie 'morderców' i ofiar i wiele innych zastrzeżeń. ^^
Nie wszystkie horrory muszą bazować na takich metodach straszenia jak krew i krzyki. I całe szczęście. Wg mnie najlepsze filmy grozy to takie, w których odpowiedni klimat robi swoje i wywołuje u widza permanentne napięcie.
Aha, i nie rozumiem tej skali punktacji: 4/10 to totalne dno? To co w takim razie oznacza 1/10?
każdy ma swoje zdanie, widziałam baardzo dużo horrorów ale jak dla mnie ten film to totalna masakra.
ten film nie wzbudził we mnie żadnego napięcia nic ..
wiec skoro kazdy ma swoje zdanie to moze ja przedstawie swoja teorie troszke na podstawie tego co przeczytalam wyzej i tego co sama wywnioskowalam:
a wiec uwazam ze morderca nie zabil Kriste poniewaz widzial ze i tak juz jest spisana na straty i chcial spotegowac jej cierpienie
byc moze kristen przezyla i to ona opowiedziala swoja historie czyli byc moze film zostal nakrecony na podstawie zeznan jakiejs kobiety ktora przezyla cos takiego
Tamara byla osoba ktora najbardziej mnie wystraszyla a raczej jej brak, i zagadkowe slowa dziewczynki na wypoiwiedz Kristen: "przeciez juz tu bylas i sie pytalas o Tamare" - "jestes pewna?". Mysle ze ja bym sie wystraszyla czegos takiego i pewnie tylko po to nieznajoma pytala sie o Tamare.
Mysle ze smierc tego przyjaciela byla bezsensowna ale mysle ze kazdy by tak zrobil w przyplywie adrenaliny. Ten mezczyzna tylko czekal az nieznajomy pojawi sie w drzwiach i wtedy do niego strzeli. nie mial czasu zastanowic sie kto tam moze akurat przejsc.
poza tym co do początku filmu. chcialabym zauwazyc ze zwykle tak jest w horrorach ze na poczatku pokazany jest koniec filmu. no i mysle ze osoba ktora zglaszala zajscie na policje byl chlopiec z ulotkami.
a maski i to ze nie zostaly pokazane twarze mordercow moze wskazywac na to ze po prostu oni sa psychicznie chorzy i tak czesto zdarzaja sie takie zbrodnie ze nie ma sensu utozsamiac z jakimis konkretnymi osobami mordercow chodzi o sam fakt ukazania ich dzialalnosci i tego ze zwykle sa do konca niezidentyfikowani.
ogolnie film jak dla mnie byl straszny jak wszystkie w ktorych mordercami sa osoby chore psychicznie poniewaz nigdy nie mozemy przewidziec co sie stanie zaraz... być moze w jakis sposob wyjasnilam wam wasze wątpliwosci:P pozdr.
'byc moze kristen przezyla i to ona opowiedziala swoja historie czyli byc moze film zostal nakrecony na podstawie zeznan jakiejs kobiety ktora przezyla cos takiego
Tamara byla osoba ktora najbardziej mnie wystraszyla a raczej jej brak, i zagadkowe slowa dziewczynki na wypoiwiedz Kristen: "przeciez juz tu bylas i sie pytalas o Tamare" - "jestes pewna?". Mysle ze ja bym sie wystraszyla czegos takiego i pewnie tylko po to nieznajoma pytala sie o Tamare.' - z tym się zgadzam, ale może my też byśmy się tak zachowali na miejscu tych ludzie, nie tych morderców tylko tych zaatakowanych mam na myśli pisząc że tak po prostu bezmyślnie. ale oglądając to, to ten film jak dla mnie to nie był przerażający. ;)
weźmy np. film 'teksańska masakra piłą mechaniczną' ten film był straszny jak dla mnie :D ten koleś istniał na serio, w prawdzie to już teraz nie żyje. ale liczy się fakt że taka historia jaka była pokazana w filmie mogła się wydarzyć na serio, i to mnie tak naprawdę przeraża.
chodziło o to, żeby wzbudzić w nich strach - człowiek przestraszony jest
mniej pewny siebie, rozkojarzony, popełnia błędy, nie może się opanować
itp - tortury psychiczne są czasami gorsze w skutkach niż te fizyczne,
Powiem szczerze,że ja jako miłośnik thrillerów i dreszczowców ten film nie zrobił jakiegoś olśniewającego wrażenia,chociaż film był tak mocno reklamowany.
na poczatku filmu chlopcy dzwonia na policje wspominaja cos o ludziach znaczy ze w II czesci napastnicy wrócą a dzieciaki beda w opalach?
Mi również się wydaję,że powstanie druga część. Jestem ciekaw czy również z takim zakończeniem:) BO BYLIŚCIE W DOMU!!! :):):):):)
A ja uważam, że mordercami byli Tola, Bolek i Lolek(oczywiście po operacji zmiany płci), którzy tym brutalnym mordem chcieli zaprotestować przeciwko bezsensowności współczesnego kina grozy!!!
A tak na serio: film kiepski, przewidywalny i tendencyjny. Zero logiki w postępowaniu bohaterów. Mordercy też jacyś "płytcy". Komentarze w stylu "bo zabijali dla przyjemności" są żenujące. Ktoś jeszcze pamięta "Milczenie owiec"??? Mordercy z rysem psychologicznym, celem, motywami! A tu co: Przyjechała sobie rodzinka pozabijać, bo lubi. Tekst początkowy tylko śmieszy - fakty! Tandetny chwyt marketingowy!
oj, ktoś w końcu mnie poparł że film jest lipny. ;p
a swoją drogą 'milczenie owiec jest mega filmem.
"Milczenie owiec" czy "Czerwony smok" to inna liga kina grozy, wyższa półka. Szkoda tylko, że od dawna nikt do tej półki nic nie dołożył. Ciągle dominują nienaturalnie krwawe historyjki o przygłupich ofiarach i płytkich mordercach bez celu. Jak ktoś ma namiar na dobry film grozy niech poda namiary. Z góry DZIĘKUJĘ!!!
jak dla mnie to wszystkie części hannibala [ czyli w to wlicza się 'czerwony smok' i inne. ], rec, piła, 1408 .. jak dla mnie to są filmy które mają to coś w sobie że nie zależnie ile razy go obejrzę wywołuje we mnie coś że się boję, a więc polecam. ^^
Chętnie obejrzę wymienione przez was filmy (chociaż część obejrzałem)i się powtórze:),że prawdziwe thrillery w tych czasach nie istnieją(: Kurde 60 lat temu powstawały takie dreszczowce,że szok a teraz,gdzie są lepsze warunki?? ŻENADA
1408 - ciekawy, lecz mało straszny jak dla mnie. Rec. - całkiem, całkiem. Piła itp. filmy raczej mnie nie kręcą, ale ciekawy zbiór :)
Z mniej znanych tytułów polecił bym "Maléfique"(2002)pod debilnym polskim tytułem "Nieśmiertelni", "Puls" (2006)- dość tendencyjny, ale wciągający oraz "Pozwól mi wejść" (2008), choć to raczej film psychologiczny lub dramat. Miłego oglądania :)