PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=291338}

Nieznajomi

The Strangers
2008
5,8 49 tys. ocen
5,8 10 1 49283
4,6 19 krytyków
Nieznajomi
powrót do forum filmu Nieznajomi

Nie rozumiem skąd taka niska ocena . Film naprawdę dobry , trzyma w napięciu oraz
sprawia , że przynajmniej dwa razy puls przyspiesza . ; ) A bohaterowie nie biegają po całym
domu tylko drąc się i wchodząc w najciemniejsze miejsca , gdzie na pewno coś może być .
Zachowują się jak ludzie myślący .

Świetny , ciekawy thriller . Ode mnie ma 9/10 .

iiiziii

Też się zastanawiałem dlaczego tylko 5.8, i doszedłem do wniosku, że niestety większość ludzi woli horrory z jakimiś zmutowanymi zombie i litrami krwi niż właśnie "Nieznajomych", w których jest świetny klimat i jest napięcie, pomimo braku drastycznych scen.

ocenił(a) film na 8
Goras96

dokładnie tak to postrzegam . Choć tak naprawdę , kilka drastycznych scen się pojawiło , nie uważasz ?

iiiziii

Prawda, np. Jak rozje*** mu głowę strzelbą :D

iiiziii

Fakt, ale było ich stosunkowo niewiele i nie było jakoś bardzo drastyczne. Może się mylę, ale z tego co pamiętam oprócz wyżej wspomnianej sceny ze strzelbą tylko scena końcowa była dość drastyczna.

ocenił(a) film na 8
Goras96

Fakt , faktem .

ocenił(a) film na 2
Goras96

Ja nie wolę, ale i tak uważam, że film był głupi jak but i przewidywalny. Jego straszenie polegało na gwałtownym pokazywaniu czegoś i nagły hałaś. Bezsens.

ocenił(a) film na 3
webkosz

dokładnie, obejrzałam to "z braku laku", bo nie miałam nic innego, a zaintrygował mnie motyw z maskami. I zdemotywowana jestem totalnie. Przewidywalny strasznie, np. kobitka biegnie boso [sic!] po lesie i wiadomo, że musi sie wyp***dolić, potem żałośnie się czołga przez resztę filmu... I kogo obchodzi, że ostrze mniej więcej 25x7cm poprzebijało jej trzewia kilka razy, jest pół-nieśmiertelna, i musi jeszcze na koniec dodać swoje pięć groszy, co by napięcie w etapie końcowym roz****doliło widza. No, mnie nie roz****doliło, a szkoda... A bohaterowie może i myśleli, tylko chyba im trochę sprytu zabrakło.

ocenił(a) film na 2
strangeann

I na dodatek: ona raz chciała przez telefon wezwać pomoc. Telefon było rozładowany, podłączyła więc ładowarkę. Mogła więc OD RAZU po podłączeniu wzywać pomoc, nie musiała czekać aż telefon się naładuje. CO ZA BZDURA!!! Inna rzecz: potem po telefon wróciła, a telefonu już nie było. Można więc było na 100% mieć pewność, że ktoś obcy jest w domu. Jakoś po niej to spłynęło....

ocenił(a) film na 8
iiiziii

Całkiem dobry film, tylko Liv Tyler strasznie drętwa w tej roli

iiiziii

Szukam takiego filmu który z tego co pamiętam to chyba też był thrillerem ale nie jestem pewien. Film był o dziewczynie która spotykała się z pewnym chłopakiem który strasznie nie podobał się matce dziewczyna która ciągla jej mówiła że ten chłopak jest niebezpieczny a w końcowych akcjach chłopak wziął ich jako zakładników. Zna ktoś tytuł ?

ocenił(a) film na 8
krajana

a to nie mówiła ojcu ? Bo jeżeli tak , to jest taki film ... Czekaj ... "Fear"(Strach) film z 1996r. . Ale nie jestem pewna , zobacz . ;)

iiiziii

Dla mnie ten film był jest i będzie thillerem . Moim zdaniem nic z horroru to on nie ma. Film za bardzo przereklamowany.

użytkownik usunięty
iiiziii

też nie rozumiem tej oceny ale dla mnie świetny 9/10