PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=291338}

Nieznajomi

The Strangers
2008
5,8 49 tys. ocen
5,8 10 1 49283
4,6 19 krytyków
Nieznajomi
powrót do forum filmu Nieznajomi

poczatek bardzo obiecujacy....a póżniej jest coraz gorzej!

nie zrozumialam tego że na poczatku filmu ktoś dzwoni po pomoc, a na koncu filmu tego wątku już nie ma.

swoją drogą jak po kilku uderzeniach nozem w brzuch mozna było nie umrzec??(liv tyler)

film nie dociagniety. szkoda.....zapowiadało sie niezłe kino

ocenił(a) film na 6
Si_vous_ne_mangez___

jak już pisałem w swoim temacie - zgadzam się , film całkowicie nie dopracowany, za dużo mzaprzeczeń i nie jasniości... A z tym jak nagle Liv Tyler się budzi po wcześniejszych ciosach nożem jest śmieszne, no i czy wogóle i złapali ??? i o co im chodziło ?? jak wcześniej James został doprowadzony do parteru przez gościa w masce ?? Jak sami nie wiedzieli to mogli nawet nie zaczynać z tym filmem... Telefony znikały.. nagle się pojawiały,tylko jak ?? Niby na faktach a kompletnie nie realne sytuacje...

ocenił(a) film na 8
Si_vous_ne_mangez___

A ile jasności może być w filmie, który opowiada prawdziwą i nigdy niewyjaśnioną historię??

ocenił(a) film na 3
kasia043_2

nie chodzi o to ze ma byc wszystko jasne. Ale my piszemy o po prostu zwykłych błedach....no bo jeżeli ogladałas film uwaznie, to powiedz nam czemu na poczatku filmu jak chłopcy wchodza do ,słychac jak ktos telefonuje i prosi o pomoc, a na koncu filmu chłopcy tylko wchodza i nikt nie dzwoni??

niedomówienia są fajne, ale tutaj to wynika z czegos innego. klapa:/

pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
Si_vous_ne_mangez___

Moim zdaniem było to tak, że na początku pokazali po prostu dalszy ciąg tego co było na końcu. Wystarczy zamienić kolejność obu krótkich urywków filmu. Może pokaże to najlepiej plan wydarzeń z tych dwóch scen:
1. Wejście chłopców do domu
2. Zauważenie przez chłopców dużej ilości krwi
3. Znalezienie zwłok dwóch mężczyzn
4. Znalezienie zakrwawionej kobiety
5. Tutaj to coś, czyli kobieta łapie za rękę jednego z nich i wydaje mi się, że to był jej ostatni odruch w życiu (niemożliwe, że się nie wykrwawiła)
6. Ucieczka chłopców
7. Znalezienie telefonu
8. Wykonanie telefony
Ja widzę to tak. Dużo osób twierdzi, że ten głos w telefonie to głos kobiecy. Szczerze powiedziawszy...dla mnie to głos tych dzieciaków.