PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=291338}

Nieznajomi

The Strangers
2008
5,8 49 tys. ocen
5,8 10 1 49283
4,6 19 krytyków
Nieznajomi
powrót do forum filmu Nieznajomi

słabizna....

ocenił(a) film na 3

Para ukrywająca się w domu przed trzema osobami w maskach. Jak to bywa w horrorach pełne absurdów sytuacje też się zdarzają. Kobieta próbująca uciec z domu biegnie bez butów, co przypłaca zwichnięciem kostki. Nie wiadomo po co "troje muszkieterów" w maskach ściga ofiary (wyjaśnienie, bo byli w domu do mnie nie przemawia), nie wiadomo ostatecznie po co robi się takie filmy. Ja dałam się nabrać, dlatego ostrzegam, nie popełnijcie tego błędu i nie sięgajcie po ten film...

ocenił(a) film na 3
ja_aneta

Nie mów, żeby nie sięgać po ten film. :P Właśnie powinnaś zachęcać do obejrzenia, żeby więcej ludzi się przekonało co to za shit. :P Poza tym może obejrzy to w końcu ktoś, kto go zrozumie i nam wytłumaczy... :P

ocenił(a) film na 3
m4d214

Mnie nikt nie musi tłumaczyć tego filmu. Tu nie ma nic do tłumaczenia. Po prostu kolejny nic nie wnoszący do kinematografii gniot.

ja_aneta

no tak. łatwiej napisać "gniot" bo przecież to świetny argument. chyba po prostu nie zrozumiałaś filmu, albo po prostu nie chciałaś zrozumieć.

ocenił(a) film na 10
ja_aneta

Film nie jest gniotem dla mnie jest super troche wyobrazni a jak juz wspominalem psychole dzialaja bez motywu xD

ocenił(a) film na 10
ja_aneta

Psychole dzialaja bez motywu akurat sie na nich natkneli i tyle zabili se ich:)))))gdzies czytalem ze rezyser kierowal sie troche Charlsem Mansonem jego ekipa tez lubiala wbijac do chaty bez powodu zeby sobie kogos zabic

ocenił(a) film na 3
TaSiOr_filmweb

Może nieporozumienie wynika z tego, że ja odbieram ten film z punku widzenia ofiar (ewentualnie obserwatorów), a niektórzy z punktu widzenia morderców-psychopatów... Oglądałam ten film już jakiś czas temu i nie pamiętam co mnie w nim denerwowało, ale ogólnie jako całość był dla mnie nadciągany, a reakcje bohaterów nienaturalne i przerysowane. A sformułowanie, że jest to "gniot", jak napisałam, to "skrót myślowy".

ocenił(a) film na 8
ja_aneta

Właśnie reakcje bohaterów (ofiar) tworzą cały klimat . zauważ "upadek" bohaterów - przejście od rozwagi do kompletnego zezwierzęcenia. i fakt że "trzej muszkieterowie" jak ktoś ich już tutaj określił są cały czas łowcami - bez jakichkolwiek emocji. "profesjonalnie polują"
jak dla mnie film maksymalnie trzyma w napięciu.

ocenił(a) film na 3
Maggots

Byłoby OK, gdyby rzeczywiście polowali, ale to była jakaś paranoja, "muszkieter" właził do domu, powzdychał i opuszczał chałupę. To było jakieś antypolowanie. Dodatkowo główni bohaterowie posiadając dwie strzelby (polujący musieli zadawalać się jedynie toporkami) dali się związać i zabić. Ten film mnie tylko wkurzał, wkurzał beznadziejnością.

ocenił(a) film na 9
zygdresze

A mi się podobał. To nie był horror, że trup zza każdej kanapy wyskakuje i goni bohatera po całym domu, to nie był taki idiotyczny filmik... Oglądałam go przy świetle świeczek, razem z przyjaciółkami, i mogę stwierdzić, że się bałam. No, a do obejrzenia zachęciła mnie oczywiście Liv Tyler. Ja naprawdę polecam! No i napewno jeszcze go kiedyś obejrzę .