PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=291338}

Nieznajomi

The Strangers
2008
5,8 49 tys. ocen
5,8 10 1 49283
4,6 19 krytyków
Nieznajomi
powrót do forum filmu Nieznajomi

shit

ocenił(a) film na 2

Jedno wielkie "G". Ani to straszne,ani ciekawe. Fabuła do kitu. Takich psycholi na świecie jest pełno, jak nie gorszych.

ocenił(a) film na 8
Mrs_Willis

hmm zgas swiatlo,zostan sam w domu i obejrzyj ten film nastolatku.

ocenił(a) film na 2
drsmierc

w takich okolicznościach go oglądałam...dzieciaku ;d

ocenił(a) film na 2
Mrs_Willis

i skoro z tego co widzę siedzisz w UK to powinieneś odróżniać MR od MRS :P

ocenił(a) film na 8
Mrs_Willis

Chyle swe watle cialo w pokorze i przepraszam.

Mrs_Willis

i pytanie : o co cho? czy zabijali dla "widziMiSię" ?

ocenił(a) film na 9
wiesiakizi1

odpowiedz: moim zdaniem zabijali bo mieli tak w psychice zakodowane:)a tak poważnie to jest na świecie wielu psycholi którzy zabijają dla "widzimisie"
film jak dla mnie świetny 9/10 moim zdaniem film pokazuje zabawę psychopatów w prześladowanie i wykańczanie psychicznie głównych bohaterów i to jaką atmosferę buduje momentami cisza jest poprostu świetna.

ocenił(a) film na 8
Mrs_Willis

fabuła do kitu ? z tego co wiem ten film jest oparty na prawdziwych wydarzeniach... :P nikt tu sobie nie wymyślał wszystkiego

ocenił(a) film na 7
Mrs_Willis

No i właśnie o tym był film, o jednych z takich psycholi, dobrze patrząc, nikt się tym nie zajmuje, nie ma o tym filmów, prostych filmów o Nieznajomych - mordercach, o obłędzie, bo o tym według mnie był ten film, aby odprowadzić widza, nie jak w zwykłym horrorze do strachu jakiegoś czystego, to było stopniowo kumulowane, zamierzone, ale w sporej dawce obłędu, niemiarowe, nieprzewidywalne, momentami kiczowate, ale to było specjalne zagranie reżysera, sztuka !

ocenił(a) film na 5
Mrs_Willis

horrory przeważnie nie są straszne.
mają działać na psychikę i ten działa.
gdybyś została sama w domu na przedmieściu i ktoś zacząłby się do Cb dobijać nie byłoby to fajne ;)
a w XXI wieku myśląc Twoim tokiem ("są gorsi psychole") nic nie powinno nas dziwić i wzbudzać naszego strachu czy współczucia, a to, co się dzieje w tym filmie powinno dać do myślenia.
Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 2
xfu

@xfu: zapraszam do przeczytania mojej wypowiedzi, która znajduje się wyżej :) no nic nie poradzę na to, ze większe wrażenie zrobił na mnie "Siedem" albo "Horseman" albo "Dziecko Rosemary". A poza tym co ten film daje do myślenia? Bo ja po seansie (godzina 2 w nocy) stwierdziłam, że jestem głodna. Poza tym strasznie mi przykro, że moja gusta filmowe nie "dorównują" waszym. Eh...wyrazić swoje zdanie i zostać zjechanym od stóp do głów. Typowe polskie dzieciaki :)