Ten film jest naprawdę tragiczny, daję więc 2, wahałam się między 1 a 2, ale niech już będzie. W tym filmie nic się nie dzieje, a przez pierwszą połowę słychać tylko pukanie do drzwi. Ten film to koszmar.
Koszmarna to jest twoja wypowiedz...To jest świetny film, budujący napiecie i kliwamt .Dla mnie rewelacyjny ,ale widze ze zdania są bardzo powiedzlone , albo świetny albo gniot totalny.
Brawo! Zgadzam się. Mnie również dziwią tak nieprzychylne komentarze.... To najstraszniejszy film jaki oglądałem... Trzeba być chyba niedorozwiniętym emocjonalnie, żeby pozostać tak niewzruszonym i wypisywać takie brednie. Film nieszablonowy, oryginalny, niezwykle nowatorski... Jak żaden inny thriller w zasadzie nie kończy się happy endem. W niesamowity sposób buduje napięcie- kiedy zacząłem się bać, w zasadzie do końca filmu nie skończyłem. Ale cóż, jesli ludziom podobają się filmy typu Piła czy jakieś tam egzorcyzmy, to o czym tu dyskutować. Moja ocena 10. I mimo po kilkukrotnym już obejrzeniu The Strangers, nadal nie potrafię obejrzeć całego filmu bez zamykania oczu lub zatykania uszu... Brawa dla twórców!
Nie no 2 momenty tak mną drgneły, bo jak oglądasz po ciemku to można się po części wczuć, jak ta menda w masce nagle pokazała się w oknie, i na końcu co ten dzieciak chciał tą dziewczynę dotknąć, a tak nie rozumiem za bardzo tego. Miał strzelbę, mógł na luzie wyjść i zacząć do nich strzelać...
Droga idiotko , tragiczna to jest twoja fotka .. co do filmu to jak na blondynkę przystało jesteś zbyt pusta żeby zrozumieć przekaz . Marzy mi sie ze pewnej nocy nad Twoim łóżkiem staną trzy postacie w maskach i pokarzą Ci co oznacza prawdziwy strach. Morze wtedy zrozumiesz ..
jeżeli o mnie chodzi horror nie powinien polegać na bieganiu z piłą i ćwiartowaniu każdego napotkanego człowieka (wzgórza mają oczy - dla mnie komedia) bo wtedy nie nazywa się horrorem ani thrillerem. w tego rodzaju filmach chodzi o budowanie napięcia, zaskakiwaniu widza i to nie za pomocą dosłownyego przedstawienia tematu. sytuacja w filmie wydarzyła się naprawdę, więc już sam opis filmu powoduje pojawienie się dreszczyku. tak naprawdę ludzie boją się duchów, zdarzeń paranormalnych oraz ludzi z uszczerbkiem na psychice :) którzy wpadają i zabijają bez powodu. dałam 7 bo uwielbiam tego rodzaju thrillery, polecam również obejrzenie Sierocińca, który jest niesamowity :]
nie podobał mi się. ok, bałam się, ale może tylko dlatego, że jestem osobą o słabych nerwach. słaby scenariusz można nieco wytłumaczyć faktem, że jest oparty na rzekomo prawdziwej historii. ogół dialogów można streścić w 5, góra w 6 zdaniach. może jestem taka okrutna, bo oglądałam to zaraz po "tajemnicy śmierci" i spodziewałam się czegoś lepszego. dobrze, że chociaż budzi grozę, a o to przecież w horrorach chodzi, dlatego 5/10