Dostał po ry*ju od Schwarzeneggera ,Seagala ,Norrisa ,Weathersa
a nawet od Joe Penny ,mimo to twardy z niego ziomal ! Powinien
zagrać w tym filmie ,wystarczy nawet mały epizodzik ,charakterystyczny
dla jego kariery .Zapewne on ,jak i my bedziemy szczęśliwi .
,,Zarobił ponad 10 razy tyle ,, To zapewne tylko w U.S.A ,a jeszcze nie są znane wyniki kasowe z innych krajów ,w których zapewne leciał .Bo dla przykładu np ,,Krwawy Sport ,, zarobił w U.S.A -11 mln a na całym świecie 30 mln . A niestety dane finasowe z całego świata trudno zdobyć albo dowiedzieć się .
Rzeczywiście ,sprawdziłem w jednym zródle i tyle zarobił .Ale tam też pisali że Kod Milczenia Chucka zarobił na całym świecie 20 mln a gdzie indziej pisali że zarobił 45 mln ! Zaraz sprawdze jak tam jest z Van Damme ?
Tutaj mam tabelke z filmami z 1985 roku i jest napisane że Kod Milczenia -20 mln ale U.S.A ,natomiast wpływy z zagranicy nie są podane a przy niektórych filmach są np ,,Zabójczy Widok http://www.grossmoviepool.com/top-box-office/top_grossing_movies.cfm/Year-1985/
Z Van Damme też ściemniali że ,,Krwawy Sport ,, tylko 11 mln -World Box Ofice ,a wiemy przecież ze zarobił 30 mln .A podaj tą stronę z box office ,podaj nazwe a ja sam sobie poszukam .
Ja to na Wikipedii znalazłem http://en.wikipedia.org/wiki/American_Ninja a tu jet napisne jasno że "Krwawy sport" zarobił prawie 12mln ale w USA!
" Bloodsport Box office $11.8 million (USA)"
No wiec o tym mówię ,ze w U.S.A 11 mln ,tylko niektóre żródła podają że na cały świat i to jest błąd .Kiedyś czytałem w gazecie że zarobił na całym świecie 30 mln ,głównie był bardzo popularny w Europie i w Azji .Z tym Amerykańskim Ninja to też ściema że 10 mln na cały świat ,10 mln to leciutko walnoł w U.S .A a co do rynku po za granicami to brak danych .
No tu masz taki mały telewizyjny przewodnik po wielkanocnych hitach
http://www.filmweb.pl/news/Telewizyjny+przewodnik+po+wielkanocnych+hitach-94385
Teraz nie zznalazłem jeszcze ale kiedyś ktoś na forum pisał że druga cześć kosztowała 1 mln dolarów .I pierwsza cześć też tak mogła mieć .Szczególnie że ,,Amerykańskiego Ninja ,, kreciła wytwórnia Cannom Films słynąca z krecenia tanich B-klasowych filmów akcji .Krwawy Sport kosztował 1 mln i też przez Cannom Films kręcony .
Wyżej już napisałem ci. Dużo filmów Chucka kręciła ta wytwórnia. Nie zapominaj Tomek że milion w tamtych a w tych czasach to duża różnica.
Wiem ,wiem ,Mateuszu ze milion dziś a wtedy to zupełnie inna różnica .Co do Chucka to się zgadza ,ta wytwórnia w latach 80 nakreciła z nim najlepsze jego hity : Zaginiony w akcji ,Odział Delta ,Inwazja na U.S.A czy Bohater i Strach .Van Damme też zaczynał od tej wytwórni ,np Krwawy Sport ,Cyborg .Nie wiem jak było z Kickbokserem i Wykonać Wyrok ? Bo podobno ta wytwórnia zbankrutowała w 1989 roku ,w sumie Cyborg podbno był ostatnim jej kinowym filmem .Potem przejeła akcje jej MGM i też kreciła filmy .
"Nie wiem jak było z Kickbokserem i Wykonać Wyrok ?"
To chyba produkowała wytwórnia "The Movie Group" już chyba od dawna niczego nie wyprodukowała.