PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=663958}

Niezniszczalni 3

The Expendables 3
2014
6,5 74 tys. ocen
6,5 10 1 73947
5,1 38 krytyków
Niezniszczalni 3
powrót do forum filmu Niezniszczalni 3

http://www.filmweb.pl/news/%22Niezniszczalni+3%22+ju%C5%BC+oficjalnie+w+USA+z+ka tegori%C4%85+PG-13-106004

A w USA mają gimbaze?

użytkownik usunięty
granat5

Tam mają korzenie i stąd przylazło to cholerstwo. Coś jak Wajebtynki,.

Wszystko z USA idzie do nas.

użytkownik usunięty
granat5

Podsłuchy też?

Tym bardziej.

ocenił(a) film na 8

Ciekawe czy Rambo V (jak powstanie rzezcz jasna) też będzie w PG-13...

użytkownik usunięty
Iron_Maiden

Wiem, że EX4 będzie PG-10.

ocenił(a) film na 6
Iron_Maiden

Oby qrwa nie !

ocenił(a) film na 6
Iron_Maiden

IRON MAJDAN ;-) ... Oj bys sie nie zdziwil jak STALLONE da sie przekonac i wlepi RAMBO 5 'PG-13' by nastolatki od 13 roku w gore mu nabily kasy... Od dawna wiadomo ze w RAMBO 5 Stallone ma pojechac do MEKSYKU gdzie dojdzie do wojny miedzy nim a kartelem narkotykowym zajmujacym sie tez porwaniami dla okupu. Jakos sobie nie wyobrazam strzelanin wybuchow w stylu RAMBO z ocenzurowanymi scenami. RAMBO powinien byc brutalny i krwawy o czym dobrze wiesz z RAMBO 4 jaka sieczka byla. RAMBO 4 z PG-13 by mial wyciete z 18 minut filmu a te brutalne sceny byly wlasnie w nim najlepsze. Powiem ci szczerze ze po TERMINATORZE 4 i wkrotce TERMINATORZE 5 z kategoriami PG-13 nie zdziwie sie ze RAMBO 5 bedzie mial te sama kategorie... Zreszta nowy ROBOCOP tez dostal PG-13 a co to za ROBOCOP ktory jest ugrzeczniony i nie brutalny... To sa niestety kpiny z nas fanow tych gatunkow filmowych...

ocenił(a) film na 6
punisher822_filmweb

Jasne że Rambo 5 może być w PG -13 ,dziś to nie jest żaden problem ,ani łamanie żadnej granicy przyzwoitości ,czy łamanie standardów kina akcji( To już dawno nastopiło ) .Nawet Die Hard 4 było kiedyś w PG -13 .Nie wykluczonę że nowy ,,The Punisher (Jeśli powstanie znowu ) bedzię w PG -13 .

bradock

Rambo 5 będzie mieć R-kę, jestem tego niemal pewien. Niezniszczalni to inna sprawa. A Punisher w PG-13 mnie nie zdziwi, bo to komiksowy superbohater.
Die Hard 5 ma R, a gorszy od Die Hard 4. Wyższa kategoria nic nie dała, skoro scenariusz i reszta do dupy.

ocenił(a) film na 6
granat5

Punisher nie może być w PG -13 bo jego główną cechą charakterystyczną jest twardość ,bezwgledność i okrucieństwo w stosunku do przestepców ,kryminalistów itp Ciekawę jak to by pokazali w PG -13 ?

bradock

Albo Lobo. Ten to dopiero kozak.

ocenił(a) film na 6
granat5

Powiem ci szczerze ze idealnie do LOBO by pasowal JASON MAMOA.

ocenił(a) film na 4
punisher822_filmweb

Niestety fani takiego kina akcji jak Ty, czyli brutalnego i z "przytupem" powoli wymierają. To nie przypadek, że zamiast filmów w stylu "Rambo" czy postaci takich jak "Van Damme" na tapetę wchodzą Marvele i Transformery. Ludzie chcą to oglądać to to dostają. Kiedyś znudzą im się puste efekty specjalne i może kiedyś wrócą do staromodnego kina akcji. Może.

ocenił(a) film na 6
Dentarg

Ja lubię serię Transformersów i Niezniszczalnych, czyli nic nie stoi na przeszkodzie żeby być fanem świetnie zrobionych efektów specjalnych i brutalnego kina w starym stylu, nie rozumiem też, czemu nie mozna nakręcić krwawego filmu akcji z wypasionymi efektami specjalnymi (jak kiedyś Obcy, Predator).
No, ale ja jestem ze starego pokolenia i wychowałem się na vhs :)

ocenił(a) film na 4
ActionMan_filmaniak

Wypasione efekty specjalne najbardziej kręcą młodzież, którą nie wpuszczą do kin na krwawy film akcji.

ocenił(a) film na 6
Dentarg

Widocznie jestem młody duchem :)
Wczoraj byłem z kumplem na Transformersach, powiem Ci, że srednia wieku na widowni ze 25 spokojnie.

ocenił(a) film na 5

To nie, że gimbaza przejmuje tylko dorosłym się do kina nie chce chodzić. Jakby poprzednie części zarabiały więcej, to nikt by kategorii wiekowej nie zmieniał.

użytkownik usunięty
Freeman47

A myślisz, że pietnastolatki pójdą na Arnolda do kina?

ocenił(a) film na 5

Oczywiście. Przecież właśnie po to zmieniono kategorię wiekową. Będzie co najmniej 100-150 mln dolarów więcej niż ostatnio.

użytkownik usunięty
Freeman47

Jakoś mnie to nie przekonuje. Ciekawe, że nagle młodocianych pociąga takie kino.

ocenił(a) film na 5

Nie musi pociągać. Na pewno nie pobiegną tłumem jak na Transy albo filmy Marvela, ale jak pisałem wyżej, zawsze będzie więcej o te 150 baniek.

użytkownik usunięty
Freeman47

Czyli nikomu nie można ufać. Muszą się dostosować do aktualnych idiotycznych trendów,

ocenił(a) film na 5

Tak, wszystkie się obraca wokół kasy i dostosowuje produkty do rynku... Weźmy na przykład inną sytuację. Ludzie tak się plują, że ciągle tylko mamy rozmaite sequele, rebooty i remake'i. A prawda jest taka, że są kręcone dlatego, ponieważ je oglądamy. Powstało już parę nowych tytułów, np. Książę Persji, albo John Carter, ale rozstały kompletnie olane przez widzów. A ile zarabiają kolejne Transformersy albo Iron Many? Gdybyśmy oglądali nowe marki, a nie stare, to nie mielibyśmy tyle kontynuacji.

użytkownik usunięty
Freeman47

Mnie dziwi, że Stallone, ikona krwi na ekranie na stare lata bawi się w zarabianie pieniędzy kosztem fanów. Nie narzekam na ekranizacje komiksów, bo w nich wiem, że nie uświadczę odrąbanych głów, ale tutaj to przegięcie moim zdaniem.

ocenił(a) film na 6

Szczególnie jest to bulwersujące że wiedzieli że niechcemy PG -13 przy realizacji 2 cześci .Sylwek wiedział o tym ,a teraz nam taki numer wycieli .Ale myślę że kiedyś ich sprawiedliwa kara spotka za to !!!

ocenił(a) film na 6
bradock

ZIOMEK a moze to nie wina SYLVKA a wytworni filmowej ktora jest 'nad' nim? Moze to 'inni' rozdaja karty co do kategorii wiekowej a on jest tylko wspolscenarzysta i producentem. Nie znam sie na tym kto rozdaje karty z kategoriami wiekowymi dlatego postaram sie nie zwalac wszystkiego na SYLVKA. Jest duze prawdopodobienstwo ze to wytwornia filmowa chce zrobic skok na kase z PG-13 a SYLVKOWI nie pozostalo nic innego jak z nimi sie zgodzic.

ocenił(a) film na 6
bradock

Zapowiada się ciekawy akcyjniak od Bessona:
http://www.youtube.com/watch?v=MVt32qoyhi0

ocenił(a) film na 6
ActionMan_filmaniak

No rzeczywiście ,zapowiada się ciekawy film .Dzięki Action Man za polecenie tego filmu .A widziałeś ,,Lockout ,, ? Podobno ten film też nawiązuje do kina akcji/s-f lat 80 ? Ponoć podobny do ,,Uczieczki z Nowego Yorku ,, ? Dziś chcę go obejrzeć .

ocenił(a) film na 6
bradock

Tutaj masz lepszy, z napisami pl.
http://www.youtube.com/watch?v=uA8djapMff0
Lockaut oglądałem, nawet niezgorszy, tylko mogłoby być więcej akcji.

ocenił(a) film na 4
Freeman47

"A prawda jest taka, że są kręcone dlatego, ponieważ je oglądamy"
Wiem, że mówisz tu ogólnie o społeczności, ale ja widziałem tylko nowe Batmany. Inne remake'i są dla mnie zbędne i nie powinny w ogóle powstać. No może za jakieś 40 lat jak już wszyscy o pierwowzorach zapomną.

ocenił(a) film na 6

Nie muszą się dostosowywać do aktualnych idiotycznych trendów bo ,,Olimp w ogniu ,, czy ,,Ageńci ,, ,,Strzelec ,, mieli R -kę i byli świetnymi filmami sensacyjnymi ale trzeba chcieć .Po prostu dziś zapotrzebowanie na takie staromodne akcyjniaki skończyło się ,widzów już mniej niż kiedyś ,dlatego nie każdy chcę się bawić w takie coś ,nie każdemu to się opłaca .Dziś już widać że nawet ,,Niezniszczalnym ,, się to nie opłaca .Szkoda ,to jest przykrę szczególnie dla mnie fana kina akcji .Dziś Nadszedł Czarny Dzień Dla Histori Kina Akcji !!!! Ale myślę że kiedyś znowu nadejdzię taki dzień że bedziemy oglądać w kinie takie sceny : http://www.youtube.com/watch?v=9kgQRHdBDL0

użytkownik usunięty
bradock

Właśnie dlatego jestem oburzony. Niech sobie kręcą akcyjniaki dla dzieci, ale na tę serię czekałem mocno w kontekscie jatki.

ocenił(a) film na 6

No zobaczymy ,może te PG -13 nie bedzie aż tak mocno ograniczająco dobre sceny akcji .

użytkownik usunięty
bradock

Ja mocno liczę na ten film, ale cóż.

ocenił(a) film na 6

Nie zapominaj ze kategoria wiekowa PG-13 to nie jest tylko cenzura jesli chodz o wyjatkowo brutalne i krwawe sceny. Durne PG-13 cenzuruje tez ilosc wulgaryzmow jak i scen erotycznych. Pokaz mi jakikolwiek film z PG-13 gdzie bylo pelno klniecia, duzo scen erotycznych, nagie kobiety itp.

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 6

Ta zasssrana cenzura PG-13 usuwa gole laski, sceny erotyczne, wulgaryzmy i krwawe brutalne sceny innymi slowy PG-13 zabija prawdziwe meskie kino. Kazdy prawdziwy facet uwielbia w kinie akcji wlasnie wulgaryzmy brutalna akcje i sporo seksu i nagich kobiet. To faceci maja w DNA ;-) ... PG-13 to jest super sprawa w IRON MANIE, AVENGERS, AVATARACH, SPIDER-MANACH, BATMANACH, TRANSFORMERSACH i wielu wielu innych. ALE POWINNY BYC FILMY KTORYM NIE POWINNO SIE ZMIENIAC 'R' NA 'PG-13'. NIE ZDZIW SIE JAK NP.ZA ROK ZROBIA 'EVIL DEAD 2' Z PG-13 HEHEHEHEHEHEHE ;-)

użytkownik usunięty
punisher822_filmweb

Zgadzam się tylko wyłącz capsa.

ocenił(a) film na 6
punisher822_filmweb

Podobno ,,Licencja na Zabijanie ,, miała PG -13 a tam były ostre sceny ,nawet jak na Bonda i PG -13 .Mówi się że
,,Licencja na Zabijanie ,, to Bond na Ostro !!! : http://www.youtube.com/watch?v=-qAFVTpWz90

ocenił(a) film na 6

Pójdą ,bo ja sam zabrałem na 2 cześć dwóch kuzynów ,z czego jeden miał 15 lat wtedy .To nie jest tak żelazny podział na fanów seri którzy pójdą i młodzików/gimbaza że nie pójdą .Tu się bedzie mieszać widzów .Podobnie jest z Bondami ,idą na nię Bondomaniacy ,jak i zwykli widzowie pragnący dobrej rozrywki .Tylko jak zauważył Freeman prawdopodobnie wiekszość dorosłych sobię odpuści ten film .

ocenił(a) film na 6
Freeman47

W sumie masz racje ,ale nie uważasz że poprzednie cześći i tak były sukcesami kasowymi ? Ponad 300 mln na świecie , wiec po co im PG -13 ? Bez PG -13 i tak film ma szansę się wybić ,chociaż 2 cześć zanotowała spadek wpływów w U.S.A w stosunku do 1 cześci .

ocenił(a) film na 5
bradock

Zgadza się. 300 baniek to jest mniej więcej górna granica zarobków filmów z R-ką. Tyle samo zarobiły Die Hard 5. Z filmów z tą kategorią, które osiągnęły większy wynik przychodzi mi do głowy tylko Prometeusz (400 mln). Ale twórcom Expów jak widać mało... ;p

ocenił(a) film na 6
Freeman47

A wiec skok na kasę ? Trudno obejrzy się w PG -13 .

ocenił(a) film na 5
bradock

Skok jak skok. Mnie się wydaje, że Stallone dostrzegł, że w karierze niczego już nie ugra poza Niezniszczalnymi. Nakręcił trzy filmy (Kula w łeb, Plan ucieczki, Legendy ringu), które przeszły przez rynek bez większego echa. Więc na Expach pewnie chce zarobić jak najwięcej. Idę o zakład, że powstaną kolejne części, a trójka zapowiadana wcześniej jako ostatnia, ostatnią nie będzie.

ocenił(a) film na 6
Freeman47

Mam takie same przepuszczenia jak ty .Po prostu Stallone a także Arni pojedyńczymi filmami już się niewzbogacą ,pozostanie im tylko seria Exp .A już oficjalnie jest potwierdzonę że bedzię 4 cześć ,nawet na filmweb jest już stroną z tym filmem .

ocenił(a) film na 6
bradock

I tak mam wrazenie ze EX3 pomimo durnego PG-13 zarobia minimalnie wiecej niz EX2 lub nawet mniej. W samych zwiastunach EX3 widac przerost formy nad trescia i ze pomyslow powoli na serie juz naprawde brakuje... Pamietaj ze PG-13 wcale nie oznacza wiekszych zyskow. Podaje przyklad: TERMINATOR4 zarobil mniej i to sporo niz TERMINATOR3 ktory mial 'R'. Nowy ROBOCOP pomimo PG-13 tez niezle nie zarobil... W kinie akcji PG-13 nie zawsze oznacza wiekszy zarobek. Wracajac do zdjec i zwiastunow z EX3 widac wyraznie ze robi sie coraz wieksza przepasc co do EX1. Juz EX2 pokazal ze oprocz masy komediowych wstawek ten film jako calosc kuleje i daaaaaleko mu do EX1. Pamietaj ze EX1 to byla rezyseria STALLONE i sam scenariusz napisal. Film byl wysmienity pod wieloma wzgledami a w EX2 juz sie zaczelo kombinowanie z innym rezyserem scenarzysta... EX3 w zwiastunach zaczyna przypominac cos ala polaczenie XXX z 13 DZIELNICA. Film z czystej ciekawosci i tak obejze ale po cichu marze ze jesli powstanie EX4 w roku 2016 to SYLVEK zostanie glownym scenarzysta i rezyserem bo to mu naprawde dobrze wychodzi.

ocenił(a) film na 6
punisher822_filmweb

No wiem że PG -13 wcale nie oznacza większy zysk niż R ,bo przecież ,,Olimp w ogniu ,, wiencej zarobił niż ,,Świat w płomieniach który był w PG -13 .

ocenił(a) film na 6
bradock

SWIAT W PLOMIENIACH polegl na calej lini przez scenarzystow. Oba filmy niby podobne jednak OLIMP W OGNIU ciekawiej mial opisana historie.