Wszyscy obawiali się tego PG-13 i niestety moim okiem (i powtarzam Moim!) obawy były bardzo
słuszne. Wg Mnie odciska się ono bardzo na całokształcie, jak pięknie wyglądał by ten film po
dodaniu krwi do strzelanin i walk. Co do samej akcji to mamy 50/50 nowicjuszy i starej ekipy.
Walk bardzo mało, praktycznie tylko jedna solówka Stathama, która nie przebija walki Statham vs
Adkins z Ex2, walka Gibsona i Sly nie skomentuje. Poza tym trochę walk ma Rousey i Banderas, ot to wszystko. Co do aktorów to
spodziewałem się, żę Gibson przebije rolą Van-Damme, jednak są one na równi. Efekty
specjalne czasami (czasami powtarzam) wyglądają jak z 'budżetówek'. Akcja może i prze
kozaczona, ale w końcu jest to film akcji. Arnolda i Li jeszcze mniej niż w ex2, praktycznie jakby w
ogóle ich nie było. Sporo strzelania.
Więcej nie będę się rozpisywał, jak ktoś chce to sam obejrzy na kompie, lub poczeka za
premierą kinową.
Ode mnie mocne 8/10.
Jeśli ktoś juz oglądał, lub ma jakieś pytania, to zapraszam do debaty.
''A tak po za tym to odniosłem wrażenie młodzi technologia, spryt, szybkość ale bez jaj są jak trafili samochód to Barney dziadek potrafił szybciej się pozbierać i otrzepać od tych młodych szczyli i potrzebna była znów stara gwardia z jajami.''
Jak już wspomniałam w innym temacie - w doświadczeniem się nie wygra.