PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=663958}

Niezniszczalni 3

The Expendables 3
2014
6,5 74 tys. ocen
6,5 10 1 73947
5,1 38 krytyków
Niezniszczalni 3
powrót do forum filmu Niezniszczalni 3

herosów kina akcji?Ja sprawdzałem.Wygląda to tak:

1.Stallone
2.Schwarzenegger
3.Lundgren
4.Seagal
5.Chan
6.Van Damme
7.Norris
8.Willis
9.Gibson
10.Bronson

Moim zdaniem niektóre pozycje są troszkę niesprawiedliwe.

aza_0_9_z_

A skąd ty wytrzasnąłeś taki ranking ?

ocenił(a) film na 6
prof_mateusz27

Śmieszny ten ranking !!! Lundgren ,Seagal ,Chan lepsi od Willsa ,Van Damma i Norrisa ???

bradock

No właśnie trochę śmieszny.

ocenił(a) film na 6
prof_mateusz27

Nie profesjonalny .

prof_mateusz27

Gdzieś znalazłem.Ale chyba naprawdę nie profesjonalny.To było na wp.Najlepsi herosi kina akcji czy jakoś tak.

aza_0_9_z_

Takich rankingów na internecie to jest pełno. Oficjalnego rankingu nie ma i nie będzie.

prof_mateusz27

Dokładnie.Jakby każdy chciał sobie swój własny ranking ułożyć to ja bym ułożył taki:

1.Van Damme
2.Stallone
3.Schwarzenegger
4.Seagal
5.Norris
6.Lundgren
7.Gibson
8.Bronson
9.Chan
10.Willis

ocenił(a) film na 6
aza_0_9_z_

Chcesz prawdziwy rzeczywisty ranking to masz :
1 Stallone
2 Schwarzenegger
3 Wills
4 Gibson
5 Van Damme
6 Seagal
7 Norris
8 Bronson
9 Lundgren
10 Chan .

bradock

Tu dużo lepiej.

ocenił(a) film na 6
prof_mateusz27

No wiadamo ! Laikiem jeśli o kino akcji to nie jestem !!!

bradock

Ja bym jedynie zmienił pozycje Gibsona, ale niech już będzie.

bradock

Tu jest też trochę śmiesznie.Wychodzi na to,że Gibson i Willis są lepsi od Van Damma.

użytkownik usunięty
aza_0_9_z_

No pewnie, że lepsi. :)

No na pewno,zwłaszcza w kinie akcji.

użytkownik usunięty

Dobra,wiem,że mnie podpuszczasz.

aza_0_9_z_

Aktorsko to są lepsi od każdego z pozostałych Herosów kina akcji (Sly, Arni, Norris, Dolph).

ocenił(a) film na 6

tyle, że JCVD każdemu z nich nakopalby do dupy hehe

użytkownik usunięty
ActionMan_filmaniak

Co mnie to obchodzi? :O

ocenił(a) film na 6

Czyli jest lepszy, (dobra, aktorsko jest gorszy).
To po co odpisujesz?

użytkownik usunięty
ActionMan_filmaniak

Chciałem rozwinąć temat. :(

ocenił(a) film na 6

aha

ActionMan_filmaniak

No tak.Aktorsko gorszy na pewno.Nie powiedziałbym tego tak otwarcie.W niektórych filmach,chociażby w JCVD,pokazał,że jest naprawdę świetnym aktorem.W scenie,której płacze,nie można mu zarzucić,że jest słabszym aktorem od Willisa czy Gibsona.A na pewno nie od Willisa.A tak apropo Willis aktorsko do Gibsona nie ma się co równać.

aza_0_9_z_

Van Damme to całkiem dobry aktor, ale nie ma co Willis i Gibson są znaczne lepsi w grze aktorskiej.

prof_mateusz27

Ty tak uważasz.

użytkownik usunięty
aza_0_9_z_

Myślałem, że każdy tak uważa. Nie oszukujmy się nie trzeba się specjalnie znać na kinie by to stwierdzić. Nie ma co nawet porównywać aktorstwa Van Damme'a do Willisa i Gibsona.

Nie ma co porównywać,bo Van Damme w filmach nie miał się popisywać aktorstwem tylko wiadomo czym.Jednak kiedy grał w innych filmach(In Hell,JCVD)to chyba wiadomo,że jest znakomitym aktorem.No,ale wiadomo on zazwyczaj grał w filmach akcji,a tam nie zawsze chodzi o aktorstwo.Dlatego nie ma co ich porównywać.

P.S
Dodam tylko,że nawet w filmach akcji Van Damme prezentował dobrą grę aktorską.Przy Seagalu to on jest najlepszym aktorem na świecie.Od Lundgrena raczej też jest lepszym aktorem.Ogólnie ja nie mam nic do gry aktorskiej tych panów.

użytkownik usunięty
aza_0_9_z_

"Jednak kiedy grał w innych filmach(In Hell,JCVD)to chyba wiadomo,że jest znakomitym aktorem."

Skoro jest znakomitym aktorem to chcesz powiedzieć, że w tych filmach zagrał na poziomie Marlona Brando w Ojcu Chrzestnym, czy też Hopkinsa w Milczeniu Owiec?
In Hell widziałem, zagrał nieźle, ale nie była to wybitna rola i znów związana z biciem. Za JCVD słyszałem był chwalony, lecz jeden film nie sprawia tego by nazwać go znakomitym aktorem.

"Dodam tylko,że nawet w filmach akcji Van Damme prezentował dobrą grę aktorską."

Ostatnio nawet się rozwinął, ale w tych pierwszych filmach był strasznie sztuczny i drętwy.

Przy Seagalu to on jest najlepszym aktorem na świecie"

Od Seagala to nawet dziecko lepiej gra.

Apropo Seagala zły przykład dałem.Ale to on był kiedyś sztuczny i drętwy,a nie Van Damme.

Nie mówię,że na takim poziomie,bo to i tak były filmy akcji.In Hell też.

ocenił(a) film na 6

,,Od Seagala to nawet dziecko lepiej gra ,, Hmn ,ciekawe sformuowanie ,, A jak na tle gry aktorskie Seagala ,Lundgrena wypada Chuck ? Widziałeś jego kilka filmów typu ,,Samotny Wilk McCuade czy ,,Zaginiony w akcji ,, to masz z czego wyciągać wnioski ...

ocenił(a) film na 6

,, Przy Seagalu to on jest najlepszym aktorem na świecie ,, ,,Od Seagala to nawet dziecko lepiej gra ,, Ale tutaj z użytkownikiem aza stawiacie przesadzone tezy ! Seagal owszem jest bardzo mocno drewniany ale zobacz ile tekstów dialogu on miał w ,,Niko ,, i ,Wygrać że śmiercią ,, a ile Van Damme w ,,Krwawym Sporcie ,, i ,,Cyborgu ,, ?

użytkownik usunięty
bradock

Cóż z tego. Taki scenariusz dostał.

ocenił(a) film na 6

No Van Damme taki dostał bo słabo znał angielski i jeszcze nie był dobrze rozwiniety aktorsko ,Seagal na początku jak na aktora kina sensacyjnego całkiem poprawnie grał .Po za tym takie filmy jak ,,Niko ,, ,,Wygrać że śmiercią ,, ,,Szukając Sprawieliwośći ,, czy ,,Liberator ,, to była kwintesencja kina akcji lat 90 !!!

użytkownik usunięty
bradock

No tak ale pisałem powyżej o Van Damme, że z początku był drętwy i sztuczny, później z kolei się poprawił.

ocenił(a) film na 6

No to się zgadza .

ocenił(a) film na 4
aza_0_9_z_

Nie do końca się z Tobą zgodzę. Moim zdaniem z Van Dammem jest tak jak ze Schwarzeneggerem. Z każdym kolejnym filmem gra coraz lepiej, ale początki miał ciężkie.

Dentarg

No,tak to jest prawda.Z każdym filmem grał coraz lepiej.Mi w sumie bardziej chodziło o to,że nigdy nic nie miałem do jego gry aktorskiej,nawet dawno temu.

ocenił(a) film na 6
aza_0_9_z_

Willis jest znacznie wszechstronniejszym i lepszym aktorem od JCVD.

ActionMan_filmaniak

Jest wszechstronniejszy,bo grał w innych gatunkach.Van Damme niemal całkowicie oddał się kinu akcji,ale przecież za to go kochamy.Tacy aktorzy są potrzebni.

ocenił(a) film na 6
aza_0_9_z_

Jasne, że tak, ja od mlodzieńczych lat fascyuje sie kinem akcji, zwlaszcza kopanym, a JCVD, byl moim idolem:)

ocenił(a) film na 6
aza_0_9_z_

Takie rankingi trudno obiektywnie ułożyć bo np Mel nie miał na końcie tylu fajnych filmów akcji jak Van Damme czy Seagal ale z kolei oni nie mieli takich filmów ,o takim poziomie jak ,,Zabójcza Broń ,, ,film który rewolucjonizował na zawsze gatunek kina akcji .Podobnie jak ,,Szklana Pułapka ,,

bradock

No tak,ale takie filmy jak:Uniwersalny Żołnierz,Nieuchwytny Cel,Nico,Liberator to były naprawdę filmy na dobrym poziomie.

ocenił(a) film na 6
aza_0_9_z_

Zgadza się ale ,,Zabójcza Broń,,to jednak jeden z najwybitniejszych filmowych akcyjniaków ,film który stworzył nowy podgatunek w kinie sensacyjnym czyli film ,,Kumpelski ,, Ale tak jak pisałem ,trudno dać obiektywnie bo Van Damme czy Seagal też grali wielu świetnych filmach akcji ,ilościowo to mają nawet wiencej niż Mel .

użytkownik usunięty
bradock

http://www.filmweb.pl/film/48+godzin-1982-3500

bradock

No,dokładnie.

bradock

Właśnie tak jak granat miałem napisać o 48 godzin. Więc nic nie stworzył.

ocenił(a) film na 6
prof_mateusz27

W sumie macie racje ale ,,Zabójcza Broń ,, i ,,Szklana Pułapka ,, była innymi trochę filmami akcji od ,,Commando ,, ,,Rambo 2 ,, ,,Samotny Wilk McQuade ,, Bo tym razem bohaterem nie byl twardy mieśniak czy superwalczący karateka a zwykły glina z problemami rodzinymi czy zdrowotnymi .John McClane nie chciał być bohaterem ale nie miał wyjścia ,musial uratować żone .A Martin Rigss mial problemy osobiste .Oni wprowadzili nową jakość do kina akcji .!!!

bradock

No niby tak, ale Rigss był i mięśniakiem i Karateką (nawet z tego co pamiętam raz go tak nazwali) tylko że tak jak napisałeś z problemami. McClane był zwykłym policjantem.

ocenił(a) film na 6
prof_mateusz27

Rigss był policjantem z przeszkoleniem wojskowym ,w filmie było powiedziane że zna sztuki walki ,napewno znakomicie strzelał ( W Laosie zastrzelił gością z 2km ) i nie boił się ryzykować .Jednym słowem facet nie do zdarcia !!!