PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=643609}

Noc oczyszczenia

The Purge
2013
5,7 83 tys. ocen
5,7 10 1 82981
4,5 40 krytyków
Noc oczyszczenia
powrót do forum filmu Noc oczyszczenia

mocna siódemka

ocenił(a) film na 7

Pomysł genialny, nieco gorzej wykonanie. O ile sam film jest ok i prezentuje się dobrze, o tyle
wielki niedosyt pozostawia zakończenie. Słabe, bez "polotu", który został zaserwowany przez
pierwszą godzinę. Trochę mało akcji, bardziej nastawione na psychologiczne podejście postaci.
Ale warto zobaczyć

ocenił(a) film na 7
malvor91

A mnie właśnie sie podobało, że cała ideologia została przedstawiona za pomocą jednego wycinka ,jednej historii. I że to nie była amerykańska rozwałka z tylu dużo strzelania mało treści, tylko bardziej thriller. Koncówka tez mi sie podobala, chcoiaz byla nieco przewidywalna. Prawdziwy przekaz filmu zawarty jest w wypowiedziach podczas napisów koncowych. Kto najwiecej zarobil na nocy oczyszczania? Koncerny farmaceutyczne produkujace leki i opatrunki pierwszej potrzeby oraz koncerny broni palnej.

malvor91

Też tak uważam, pomysł genialny, wykonanie w sumie niezłe, jednak czuje niedosyt. Za mało straszny, brakowało mi także tajemniczności, fabuła i zakończenie mogłoby być bardziej powikłane.

ocenił(a) film na 7
hedlio

To thriller nie horror więc nie musi być straszny, aczkolwiek jak powiedział ziolens końcówka całkowicie przewidywalna, chociaż do końca żyłem nadzieją że ich nikt nie uratuje ^_^.

malvor91

Zakończenie beznadziejne, mogłoby nie być murzyna + np. jakaś tajemnica w stylu James oszust czy coś