Pomysł genialny, nieco gorzej wykonanie. O ile sam film jest ok i prezentuje się dobrze, o tyle
wielki niedosyt pozostawia zakończenie. Słabe, bez "polotu", który został zaserwowany przez
pierwszą godzinę. Trochę mało akcji, bardziej nastawione na psychologiczne podejście postaci.
Ale warto zobaczyć
A mnie właśnie sie podobało, że cała ideologia została przedstawiona za pomocą jednego wycinka ,jednej historii. I że to nie była amerykańska rozwałka z tylu dużo strzelania mało treści, tylko bardziej thriller. Koncówka tez mi sie podobala, chcoiaz byla nieco przewidywalna. Prawdziwy przekaz filmu zawarty jest w wypowiedziach podczas napisów koncowych. Kto najwiecej zarobil na nocy oczyszczania? Koncerny farmaceutyczne produkujace leki i opatrunki pierwszej potrzeby oraz koncerny broni palnej.
Też tak uważam, pomysł genialny, wykonanie w sumie niezłe, jednak czuje niedosyt. Za mało straszny, brakowało mi także tajemniczności, fabuła i zakończenie mogłoby być bardziej powikłane.
To thriller nie horror więc nie musi być straszny, aczkolwiek jak powiedział ziolens końcówka całkowicie przewidywalna, chociaż do końca żyłem nadzieją że ich nikt nie uratuje ^_^.