PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8182}

Nocny kowboj

Midnight Cowboy
1969
7,6 26 tys. ocen
7,6 10 1 25510
7,9 40 krytyków
Nocny kowboj
powrót do forum filmu Nocny kowboj

Kapitalny film

ocenił(a) film na 9

Dzis juz sie takich nie kreci, publika chce cukierkow i lekkostrawnej szmiry.

Ali_Gator

Zgadzam się z Tobą w 100%.Genialny Hoffman i Voight (Oscar za tą rolę)

ocenił(a) film na 8
Ali_Gator

tak, to prawda. dziś próbuje sie przyciągnąć widza efektami specjalnymi, a kiedyś ciekawy pomysł na film + świetna gra aktorska to był klucz do sukcesu..

_Loczek_

ciekawy pomysł na film? Zmienił bym to na nudny a nie ciekawy

użytkownik usunięty
Ali_Gator

to że oglądasz same durne komedie romantyczne nie znaczy jeszcze, że nie kręci się już dobrych filmów.
zawsze mam polew z takich ignorantów.

ocenił(a) film na 10

Zgadzam się z autorem !!!!!!!!!

Obecna dekada nie ma prawa poszczycić się choć jednym tak doskonałym filmem jak Midnight cowboy...

użytkownik usunięty
Il_cattivo

a "Donnie Darko"?

ocenił(a) film na 8
Il_cattivo

Fakt zgadzam się. Obecnie kręci się słabe filmy, chociaż jest parę perełek. Polecam ,, Gran Torino''

ocenił(a) film na 9

Sluchaj koles, jesli masz cos do powiedzenia na temat filmu to sie po prostu wypowiedz, najlepiej w odrebnym temacie zeby nie zasmiecac cudzych. Ale daruj sobie wycieczki osobiste pod adresem innych, bo to traci buractwem.

ocenił(a) film na 8
Ali_Gator

Zgadzam się, wspaniały film ale i wspaniała MUZYKA! Retrospekcje głównego bohatera to wprost arcydzieło.

ocenił(a) film na 10
mareko

Dokładnie. Sama się zdziwiłam, ponieważ z reguły nie trawię bohaterów cierpiących na retrospekcje. Tutaj jednak jak najbardziej pozytywna niespodzianka. Rewelacyjny film, myślę, że jego ogromną zaletą jest to, że ci bohaterowie po prostu SĄ na ekranie, historia toczy się jakoby sama z siebie. Ponadto niesamowite, ale NY jest tu tajemniczy, mroczny i ponury, i mimo, iż pokazany został w zaledwie kilku ujęciach ( w sensie, nie ma tu zbyt wielu charakterystycznych dla tego miasta miejsc jakie znamy z innych filmów) czuć atmosferę metropolii. Poznajemy miasto, które jest niedopowiedziane, tajemnicze, podobnie jak bohaterowie. Film w sumie bardzo skromny i oszczędny, ale wielki:)

ocenił(a) film na 8
marian_85

dziś obejrzałem. strasznie dołujący film, mówiący o największych lękach w życiu: samotności, byciu niepotrzebnym, bezrobociu, o wpływie toksycznego rodzica (babki w przypadku Joe'go) na życie, o tym, że możesz liczyć tylko na siebie, bo każdy chce cię oszukać i zgnębić. mówię wam - zdołował mnie ten film. jest też o naiwności - wsiowy głupek, któremu babka wmówiła, że jest najlepszy i najładniejszy przyjeżdża na spontanie do metropolii, aby zawładnąć sercami i portfelami zamożnych damulek a rzeczywistość i kapitalizm rzuca go na glebę.

ocenił(a) film na 8
k2m13

[...]i kapitalizm?
w komunie dostalby pake za dawanie ciala :)

ocenił(a) film na 8
Ali_Gator

oczywiscie, lody tez lepiej smakowaly przed wojna... :D
a tak bardziej serio. obecnie kreci sie sporo wiecej lepszych filmow, tyle ze jeszcze sie nie zestarzaly na tyle, zeby sie posnobowac