PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8223}
6,3 10 tys. ocen
6,3 10 1 10479
5,9 20 krytyków
Nowy koszmar Wesa Cravena
powrót do forum filmu Nowy koszmar Wesa Cravena

Mam taką zasade ,że nie oceniam filmów których nie obejrze w całości,więc nie chce zaniżać oceny,ale komentarz musze wystawić.Film tak słaby,że poprostu nie dało sie oglądać,totalny gniot,po co wogóle takie filmy kręcić szkoda zachodu...

indianacannab

(jak zwykle odpowiadam rok po temacie XD)
Fajnie, że wyrażasz własne zdanie. Ja dałabym filmowi 10/10 ze względu na bycie fanką Freddiego :D
Zapewne nakręcili tą część ze względu na dużą ilość fanów sam wiesz kogo, i też nie mało fanów jest tego filmu bo w końcu każdy ma inny gust.
Nie będę sie oczywiście ciebie czpeiać bo o gustach się nie dyskutuje.

Hienka

Coooo? totalny gniot ? indianacannab, chyba się człeku nie słyszysz...Film jak dla mnie choć stary REWELACJA! nic nie stracił z klimatu, nadal trzyma w napięciu i naprawdę momentami wzbudza niepokój a nawet strach....! Dla mnie geniusz i daje 8/10 !

ocenił(a) film na 9
MagicusCaligula

Zgadzam się z "Hienką" i "MagicusCaligula". Już myślałam, że nikt nie lubi i "nie rozumie" serii tych filmów i że to ja jestem dziwna, że mi się bardzo podobało... Dla mnie jak na tamte czasy bardzo dobry horror, a nawet rewelacyjny, z odrobiną poczucia humoru. Obejrzałam wszystkie części pod rząd i na chyba, żadnej się nie zawiodłam. Film przez wszystkie 7 części trzymał w napięciu, a momentami musiałam siostrę za rękę trzymać. ;d
No właśnie, a co do gatunku, to też bym się zastanawiała, czy dobrze by było napisać "horror, komedia", bo większość osób (czytając niektóre komentarze), załamywało się klimatem w filmie.. Oglądając horrory, zauważyłam, że nie tylko w tym, były śmieszne wątki.
Fajna była wyliczanka ;]