PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=134}

Obcy: Przebudzenie

Alien: Resurrection
1997
7,0 104 tys. ocen
7,0 10 1 103774
5,9 31 krytyków
Obcy: Przebudzenie
powrót do forum filmu Obcy: Przebudzenie

Mieliśmy już aliena z człowieka psa i predatora...ciekawe jakby wyglądały "dzieci innych
rodziców" Jakby np. takie jajka alienowskie pozostawić w zoo...

ocenił(a) film na 8
Silverfox_2

prawdopodobnie odziedziczyły by atrybuty stworzen macierzystych np. (szybkosc, zresznosc, siłe, wzrost)...

p.s ze słonia wyszedł by kawał obcego pewnie miałby z 10m...

ocenił(a) film na 9
mortiaris

ta a z żyrafy miałby szyję 2 metrową

juzick

a z małpy wyszdł by ten jak z człowieka tylko bardziej by lubił banany a nie mięso:-)

ocenił(a) film na 8
cezarywi

atrybuty, nie kur*a cechy...z małpy pewnie by za*ebiście skakał, a z zyrafy nie wiem( nie mam weny, ale napewno szyje miał by normalna)

mortiaris

a jakby z kota to miałby wąsy:D

ocenił(a) film na 8
cezarywi

raczej miałby cos ze wzrokiem ;), ulepszana wizje obcego (moze miał by podczerwien czy jakies zblizenia itp. tak mysle)..

mortiaris

obcy i tak ma podczerwień jak myślisz skąd taka głowa? musi pomieścićwile zmysłów
według mnie obcy może widzieć normalnie w podczerwieni nadfiolecie ultrafilolecie czuje zapachy słyszy i także może się w głowie znajdować ośrodek który pozwala mu oddychać np. w próżni pod wodą itp.
włąsnie znalazłem mega super stronę z fotkami obcego: http://bite-it-locusta.blogspot.com/
boskie!

ocenił(a) film na 8
cezarywi

pomyliłes obcego z predatorem, to predator widzi w podczerwieni a w masce ma kolejne systemy na ciepło, bicie serca itp.. obcy nie widzi w podczerwieni tylko czesciowo przez sciany, słyszy wszsytko donosniej i nie da sie oddychac w prózni, jak mozna oddychac niczym...jest zalezny od tlenu lub od innego składnika powietrza...

mortiaris

ale potrafi żyć w peóżni może jego tkanki są zdolne do przemienienia czarnej materii w tlen?
ale obcy nie zamarza w próżni zwiększając temp.krwi

ocenił(a) film na 8
cezarywi

z tego co pamiętam to w przebudzeniu(obcy 4) wywali ludzka hybryde przez okno do próżni..po za tym nie ma czegoś takiego jak czarna materia..próżnia to jest próżnia, nicośc, tam nic nie ma, jak by cos było to cały wszechswiat wygladał by inaczej bo swiatło, grawitacja itp. działały by inaczej...i tak obcy nie zamarza w prózni, ma zaawansowany system hibernacji, dlatego własnie rasa obcego jest plaga, nie do powstrzymania ;)

mortiaris

no właśnie że nie po pierwsze obcy zwiększa temp. swojej krwi przez co w porównaniu do człowieka może tam żyć i czerpać tlen z zapasów w tkankach
oczywiście może w próżni przeżyć wiele lat w stanie głębokiej hibernacjii gdyż musi oszczędzać tlen
po drugie- czarna materia istnieje według najnowszych badań nasa jest to typowe rozmieszczenie atomów w próżni na podobieństwo powietrza tylko o o wiele mniejszym ciśnieniu więc dla obcego jest to normalne powietrze bez tlenu
nie uważam że obcy to jakieś gówno wręcz perzeciwnie odkąd obejrzałem 8-mego pasażera notromo ten stwór zagościł w mojej podświadomości i istnieje tam aż do dzisiaj to organizm doskonały uniwersalny pasożyt polujący na wsztystko co oddycha bez względu na warunki klimatyczne , to stworzenie może przeżyć w najcięższym środowisku przez miliony lat to wirus nie sposób nad nim zapanować wystarczy jeden robotnik (obcy z gładką głową) który przemieni się w królową i opanuje cały teren.zabija porusza się i rozmnaża nie obarczony skruchą winą czy złudzeniami moralności robi to z wielką ektywnością nie można go pokonać nie można nawet o tym myśleć. jego idealnej strukturze i budowie ciała dorównuje tylko wrodzona dzikość i siła

ocenił(a) film na 8
cezarywi

dobra nie ma sensu co sie kłucic...cały czas odbiegamy od gównego tematu, obaj jestesmy fanami obcego i obaj uwazamy go za super-drapieżnika, i mniej wiecej na tym powinnismy skonczyc, dalsze wywody na temat istoty która nie istnieje, bo nie maja sensu, szczególnie ze zaczynamy juz kopac w fizyce..

mortiaris

nooo... właśnie jak już o alienie będziemy wiedzieli wszystko to przestanie on nas straszyć bo cżłowiek najbardziej się boi tego czego nie rozumie :P

ocenił(a) film na 8
cezarywi

"czarna materia istnieje według najnowszych badań nasa jest to typowe rozmieszczenie atomów w próżni na podobieństwo powietrza tylko o o wiele mniejszym ciśnieniu więc dla obcego jest to normalne powietrze bez tlenu"
Dawno nie widziałem większych bzdur...

s21n

co nazywasz bzdurą?

ocenił(a) film na 8
cezarywi

Poczytaj sobie http://www.fizyka.net.pl/astronomia/astronomia_oa1.html :)

s21n

ok.