PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=300636}

Obcy kontra Predator 2

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007
5,2 47 tys. ocen
5,2 10 1 46522
3,3 20 krytyków
Obcy kontra Predator 2
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator 2

AvP i Avp 2 to prequele filmów Predator, Predator 2 i serii Obcych. W sumie by sie zgadzało. W jedynce pojawia sie Weyland, w AvP2 pojawia sie Pani Yutani. Po kilku latach Arni walczy w dżungli z Predziem (może szukałby pozostałości po Obcym) i Dany Glower z Predziem 2. W miedzyczasie Weylandowie lączą sie z Yutani i powstaje mega korporacja Weyland-Yutani. Następnie za kilkadziesiąt korporacja buduje frachtowec wydobywczy i Ellen Ripley wyrusza w kosmos no i dzieje sie jak dzieje, tzn w drodze powrotnej laduja na Lv i reszte to już wiecie.

W sumie pasowałoby :-)

PS. AvP 2 lepsze od jedynki.

ocenił(a) film na 4
Johner

Akurat to chronologia jest następująca
predator
predator2
avp1
avp2
alien 1,2,3,4

ocenił(a) film na 9
Obiwan

No ok może być taka chronologia. Nie zmienia to faktu ze akcja (predator,predator2 ,avp1 ,avp2 ) dzieje sie przed Obcymi wiec może to stanowić fundament to złączenia wszystkich serii

ocenił(a) film na 3
Johner

pierw predator 1,2 potem avp 1,2 a potem obcy 1-4

Johner

WOW?! Niech zgadnę: musiałeś myśleć nad tym co najmniej kilka dni?

ocenił(a) film na 9
Mierzwiak

Nie widze żebyś o tym pisał więc może nie wpadłeś na to. A jak wpadłeś i nie pisałes to faktycznie jest to oczywista oczywistość. Wiec juz wiem. Po prostu nie jestem zagorzałym fanem tych serii i nigdy sie nad tym nie zastanawiałem i nie łączyłem tych ich,... aż do teraz. Więc wszystko ładnie można połączyć.