PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=300636}

Obcy kontra Predator 2

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007
5,2 47 tys. ocen
5,2 10 1 46522
3,3 20 krytyków
Obcy kontra Predator 2
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator 2

Oczekiwałem niewiele po tym filmie, więc się nie rozczarowałem :) W skrócie wygląda to tak:

PLUSY :
+pierwsze sceny, aż do rozbicia się statku Predatorów w lesie (fajna muzyka leciała nawet wtedy)
+postacie Aliena i Predatora, w walce ze sobą
+zakończenie z "taką technologią"(?)...koniec pozytywów

MINUSY:
-najbardziej denerwowała mnie latająca kamera, to pokazali stopę predatora, po chwili ząb aliena i jakiś wybuch, na tym kończyła się akcja -_-
-brak klimatu z Wielkich sag Alien i Predator
-predalien
-szablonowi i jednowymiarowi bohaterowie
-nędzna muzyka
-krótki, cholernie krótki
-czemu nie został umieszczony w scenerii gry AvP2
-I JESZCZE RAZ - LATAJĄCA NA PRAWO I LEWO KAMERA!

3/10 żal :/ No i gdzie mu do sag ALIEN I PREDATOR? Nie ta liga...

ocenił(a) film na 3
Ifryt

chłopie!:P sam siebie wykluczasz! raz piszesz, w PLUSACH że fajna muzyka, a w minusach że nędzna! hahahhaa;D weź sie zastanów co piszesz;)
jutro ide do kina na ten film to pogadamy;)

bananek0321

Ta "fajna muzyczka" z początku nawet nie jest oryginalna z filmu. Została ona zapożyczona od X-Ray Dog (specjalizują się w robieniu muzyki do trailerów). Tylko nie mam pojęcia czy to była zrzyna czy poprostu zapłacili za użycie tego utworu ;)

ocenił(a) film na 3
bananek0321

bananek napisałem "NAWET fajna" NAWET. Nawet ten jeden utwór był fajny cała reszta lipa! Czytanie ze zrozumieniem.
A jak się dowiedzieliśmy nie była nawet stworzona do filmu tylko zapożyczona.

ocenił(a) film na 3
Ifryt

Byłam dziś na tym filmie AvsP2.
Potwierdzam - słaby, i poniżej oczekiwań, myślałam że będzie lepszy ale sie pomyliłam. Przewidywalny, ludzie w tym filmie tacy nudni i bez sensu, jakby sie z kosmosu wzięli (;P). Słaby, bardzo. 3/10 pozdriawiam