Mam do znawców lub spekulantów małe pytanie , które do tej pory mnie zastanawia po jakiego grzyba ten Predator leje kwas do wody , czy tez na ludzi albo obcych skoro innych obdarł ze skóry? dla mnie to trochę logicznie może jestem głupi i nie widzie logicznej całości.
Pozdrawaim.
Wydaje mi się, że to dlatego, żeby Alieny nie mogły się nimi żywić, albo profilaktycznie - nigdy nie wiadomo co jest "w środku", bo zauważ, że wylewa ten kwas tylko na ludzi, którzy mieli styczność z Obcymi.
jakby miały się nimi żywic to zrobiły by to odrazu a nie zostawiały gdzieś w lesie
a teraz inne pytanie po kiego ten predator przyjeżdża na ziemie ?? i to jeszcze sam ?? oto jest pytanie
Przylatuje na ziemie po to żeby zabić obcych. Nie chciał on katastrofy ziemi , przecież w predatorze 2 czy AVP ważne osobistości wśród predatorów wyrażały szacunek dla ludzi jako istot walecznych.Poza tym ten predator chciał pomścić swoich kolegów (ważnych kolegów jak można było zauważyć w AVP) no i przede wszystkim zabić predaliena, który stanowił zagrożenie dla ludzi jak i predatorów.Ale dlaczego wyruszył na Ziemie sam to dla mnie zagadka.
Przyleciał sam, bo spodziewał się zabić tylko Predaliena (bardzo godny przeciwnik), jednak na miejscu katastrofy zauważył że obecne również były twarzołapy które się wydostały, więc od nieżyjącego Predatora zabrał drugie działko oraz dwa dyski żeby mieć więcej szans. Ot zagadka rozwiazana. Pozdro.
A moje pytanie jest nadal bez odpowiedzi , chociaż w środku ludzi hmm to może mieć sens chociaż oni na swej widzi to widią ale alienistów już jednak po co to robił Alienom, to nie wiem do tej pory.
Pozdrawiam.
wziął dwa działka żeby mieć większe szanse ?? no ja myśle że większe szanse to miałby gdyby polecieli jakąś grupą a nie on sam ...
no jeszcze coś mi sie przypomniało dlaczego jak predalien złożył jaja w tej gościówie w szpitalu to powstały normalne alieny a nie predalieny ??
Chciał posprzątać ślady po obcych, nie po sobie. Po sobie raczej nigdy nie sprzątał, zawsze zostawiał obdarte ciała.
Ale i tak ten film jet durny jak mało co :P
Predator pozostawia ciało obdarte ze skóry ponieważ nasz super-scenarzysta Shane Salerno dostał odgórne polecenie bezmyślnego kopiowana scen z pierwszego "Predatora" :P
Ok.
To nie kwas. Powiedzmy płyn z nanomechanizmami zaprogramowanymi na niszczenie organizmów mających kontakt z obcymi. Na początku predator tylko sprząta, zaciera ślady . Wie tylko że statek z egzaminatorami się rozbija i że został prawdopodobnie żywy predalien. Jednak w miarę upływu czasu sytuacja zaczyna się wymykać spod kontroli. Po zniszczeniu statku okazuje się że są również obce. Obdzieranie ze skóry policjanta można tu ująć jako chwilę słabości Predatora odnoszącą się do jego natury – łowcy.
Małe wyjaśnienie ich zachowania (perdatorów): to „kultura” oparta na filozofii walki .. przemocy. Ten który najwięcej walk przetrwa/zwycięży jest wyżej w hierarchii. Śmierć podczas takich „podchodów” jest chwalebna.
własnie sprawdzilem: :D
Polakiw wydanie Dark horse comics AvP TM-SEMIC "wydanie specjalne" 3/94 Jak widać pomysły na stworzenie historyjek z oboma rasami miały juz miejsce dawno temu.... Jakieś 14 lat? :D. Jeśli masz czas sobie pooglądać zapodaj maila. Mam to w PDF. :P
Ten komiks w wersji oryginalnej wyszedł w Ameryce jeszcze w latah 80-tych czyli przed premiera takich filmów jak A3 i P2.
No dzięki boombox2 za jakaś odpowiedz :), a co do komiksu to z chęcią bym się zagłębił i poznał klasykę trochę lepszej strony (lap01@o2.pl)
Pozdrawaim i dziękuję za odp.
Jak już tak rozmyślamy o AvP:2 to ja mam takie pytanko. Na samym końcu gdy wojskowy przynosi działko Predatora do tej babki (która na marginesie wydaje mi się na kolejną krzyżówkę), ona mówi: "Ludzkość nie jest jeszcze na tą technologie gotowa ..."
Jak sądzicie, ale wg mnie jest to pewnego rodzaju zapowiedź do AvP:3 ?
Sprawdza czy jego kwas w połączeniu z naszą wodą lub ciałami ją zawierającymi wybucha czy też nie. A ponieważ nie wybucha tylko żre to nadziwić się nie może i powtarza eksperyment kiedy tylko może - taka to dla niego frajda.
odpowiedzia na to pytanie jest to ze na poczatku chcial zatrzec slady spapranej roboty zeby ludzie sie nie dowiedzieli o niczym, skonczyl polewac kwasem w chwili gdy juz nie bylo sensu tego robic
Pozdrawiam
Panowie, niemacie co spekulowac czemu to, czemu tamto, czemu sramto. Ten film to ŻE NA DA. Bracia straus powinni sie isc zabic za takie głujpoty co
nasrali w filmie. Wy tu wymieniacie ze 2-3 bzdury. Jakbym wam zaczoł zadawac pytania, czemu to tamto. To by mi to zajeło z 5 stron tej całej dyskusji. Tak czy siak POZDRAWIAM.
No tak co do posta nr 2 to racja jest . tyle że tutaj było ewidentnie brak logiki albo po prostu czegoś nie zrozumiem chciałem się spytać i tyle myślałem ze czymś nie wiem jednak okazało się że mało to wie ;).
Czemu płyn pozbawił basenu wody, a w ściekach już nie? Czyżby odczyn gówna się nie zgadzał?
Dlaczego predator na statku włączył sygnał komunikujący zamiast autodestrukcję? Guziki mu się pomyliły?
Dlaczego z małej fiolki predatora leje się tyle co z kanistra? Róg obfitości?
Czemu obcy walił w martwego człowieka swoim językiem i czemu koniecznie musiał to robić nad basenem? Chciał mieć popitę?
Czemu jeden z bohaterów został przedziurawiony ogonem Obcego i po 30 sekundach jak gdyby nic się nie stało ucieka i strzela zamiast wykrawiać się na śmierć? Jest Chuckiem Norrisem czy reżyser uznał, że nie będzie takimi detalami zawracał sobie głowy?
Ostatnie: dlaczego dwaj goście od reklamówek i efektów specjalnych dostali wielomilionowy budżet na reżyserię filmu? Mało jest młodych, zdolnych reżyserów po szkole filmowej, którzy tylko czekają na rozwinięcie skrzydeł?