PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=300636}

Obcy kontra Predator 2

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007
5,2 47 tys. ocen
5,2 10 1 46515
3,3 20 krytyków
Obcy kontra Predator 2
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator 2

Ale niektóre sceny w tym filmie są naprawdę obrzydliwe, zwłaszcza ta z Predo-Alienem w szpitalu okropność moim zdaniem(pewnie zaraz jakichś małolatów zachęcę do oglądania, ale mogą mieć problem z zaśnięciem po seansie, strzeżcie się rodzice:D).
Poza tym scenariusz jest strasznie banalny jak dla mnie i od początku można przewidzieć zakończenie, ciekawe jak ten gość został szeryfem z taką ''oszałamiającą'' inteligencją(pewnie z powodu wiary w rząd co go zgubiło), z drugiej strony zakończenie jest dość logiczne i można pana generała zrozumieć......
Postacie strasznie schematyczne, te sceny z ich ''problemami życiowymi'' są strasznie nudne. Swoją drogą to chyba najbrutalniejszy film z całego cyklu o obu ekranowych ''monstrach''.
Ale predator zachowuje się dość logicznie, choć powinien sobie sprowadzić paru kumpli do ''łowów'', zwłaszcza z tak potężnym przeciwnikiem. Nie jestem wielkim znawcą ''kultury'' łowców ale ten który gonił za predo-alienem nie wyglądał na pozbawionego honoru....

WOLVERINE55

Co do obrzydliwości to ja np. jestem do tego przyzwyczajona jeśli chodzi o filmy z tego cyklu, nic nowego. W sumie w tej części jest chyba najwięcej krwi i to minus filmu tak, że odniosłam wrażenie ze to jakiś horror jest a nie sf! Rzeczywiście te przeplatanie się walki Predatora i Obcych z historiami życiowymi ludzi to zły pomysł- tez przypomina to horror ale taki w stylu "Piły" czy "Halloween" czyli krew w podwójnej dawce + perypetie nastolatków, takie horrory mnie nie interesują i wcale nie straszą ni wciągają ale odpychają a ten film mi ten styl przypominał.

ocenił(a) film na 6
777temida

No tak było tego trochę(zwłaszcza w obcym) ale tu chyba przesadzili.