PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107555}

Obcy kontra Predator

AVP: Alien vs. Predator
2004
6,0 83 tys. ocen
6,0 10 1 83121
4,0 25 krytyków
Obcy kontra Predator
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator

już nie wspomne o predatorze na antarktydzie jak predziu lubi gorące klimat to raz po 2 nawet sie nie bałem na filmie a śmiałem tylko.
zero grozy
co z tego ,że zdjęcia są dobre jak film jest cały beznadziejny, denne dialogi, denne prowadzenie akcji, ma sie wrażenie ,że ogląda sie film klasy b.
2/10 czemu dałem 2? bo fajnie zobaczyć aliena i predatora razem a tak film leży całkiem we wszystkim

paul_van_dyk_87

Może troszkę przesadziłeś z oceną- to nie jest aż tak tragiczny film (przynajmniej nie tak jak jego sequel) tylko po prostu bardzo rozczarowujący. Efekty specjalne trzymają poziom do dziś- dosyć mało CGI, nawet w połowie scen z Królową nie wykorzystano techniki cyfrowej. Sceny walki z Obcym i Predatorem też były niezłe, spodziewałem się większego rozmachu, konsekwencji i logiki (jak np żenująca scena w której szpony predatora rozpuszczają się po kontakcie z krwią obcego- czy oni aby tego nie przerabiali od tysięcy lat?), ale do paru scen lubię wracać. Cała reszta niestety pokrywa się z Twoją opinią- zero klimatu, napięcia, beznadziejne aktorstwo i scenariusz.

ocenił(a) film na 3
szmyrgiel

Faktycznie, kolega powyżej dał troszkę mało, ja tam takie słabe 4 bo jest jeszcze druga część która jest duuużo gorsza no i właśnie efekty są całkiem całkiem. Ale sama fabuła, ta teoria o predatorach na Ziemi. No masakra. Po prostu próbują odcinać kupony od tego co było nakręcone dawno temu tylko chyba nie wiedzą jak. Powinni im dealera zmienić.