PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547450}

Oczy Julii

Los Ojos de Julia
2010
6,4 42 tys. ocen
6,4 10 1 41842
Oczy Julii
powrót do forum filmu Oczy Julii

Nie wiem czemu tyle ludzi krytykuje ten film...widocznie rzecz gustu. Jak dla mnie ciekawe kino, film G. Del Toro kończy się tak, że wiadomo do końca o co chodzi ( troszkę inaczej niż L. Fauna). Przez cały film siedziałem i oglądałem z zapartym tchem. Ciekawy, wzbudzający emocje thriller. Jak dla mnie bardzo dobry 10/10.

ocenił(a) film na 8
vsn

Ja tez nie wiem czemu tak najezdzaja na ten film, moze nie rewelacja ale ciekawie sie ogladalo ;)

ocenił(a) film na 8
Charnooh

Jak dla mnie interesujacy, nie rozumiem negatywnych opinii, ciekawa fabula, trzyma w napieciu i ten hiszpanski...

ocenił(a) film na 8
vsn

Zgadzam się :)

ocenił(a) film na 1
The_BiLeK

A nie sądzicie że był po prostu tandetny oraz śmieszny? Przecież gdy okazało się że ta staruszka jest matką mordercy a na dodatek wcale nie jest niewidoma i uderzyła Julię telefonem, cała sala w kinie zgodnie ryknęła śmiechem. Większość ludzi nawet nie czekała na koniec filmu bo wytrzymać nie mogli tej żenady. A końcówka gdzie kamera 'wchodzi' jej w oko i widać gwiazdy? Żenada. Po wyjściu z kina ni mogłam przestać się śmiać przez kolejne parę godzin.

ocenił(a) film na 8
Balaustii

^^ [SPOILER POWYŻEJ] ^^ dodam ostrzeżenie za Ciebie

Widocznie ludzie są przygłupami. Nie wiem dlaczego ta scena wydała się ludziom taka śmieszna i oczywista. Ciekawe ilu z nich się wcześniej domyślało, że tak się stanie? Śmiem myśleć, że niewielu.

pwone

a mi się wydaje że za dużo osób się nastawiło na horror, film zaskakujący ogólnie ale przesadzony, mi i tak się podobał bo zupełnie coś innego od wszystkiego co teraz robią

ocenił(a) film na 8
Balaustii

Rzeczywiście, samą końcówkę z gwiazdami w oczach bohaterki mogli sobie darować, ale reszta była w porządku, jest to solidny reprezentant mojego ulubionego gatunku, osobiście nie domyśliłam się, kto jest mordercą (prawie zawsze trafiam, a tu nie miałam jednego typu i dla mnie to duży sukces produkcji). Co do staruszki, to akurat na to wpadłam jakiś czas przed ujawnieniem. Generalnie film ogląda się bardzo dobrze, zastosowano w nim kilka bardzo ciekawych pomysłów (np. ukrywanie twarzy postaci w czasie, gdy Julia nie widziała; szamotanina przy błyskach lampy).

Balaustii

Nie sądzimy, że był po prostu tandetny i śmieszny.

Nie wiem, z kim przyszło ci siedzieć w jednej sali kinowej, ale u mnie nikt nie ryknął śmiechem w żadnym momencie, biorąc pod uwagę fakt, że sala była pełna ;)

Zgadzam się tylko z tym, że końcówka była żenująca (gwiazdy w oczach Julii), ale poza tym obejrzałam wczoraj kawałek dobrego hiszpańskiego kina.

ocenił(a) film na 8
Purslane

Mnie się baardzo film podobał. Nie sądzę, że był przewidywalny ani żenujący. Osobiście nie widzę nic śmiesznego w scenie gdzie Julia obrywa telefonem ;/ No ale.. są gusta i guściki.

ocenił(a) film na 8
Balaustii

Ja reagowałem śmiechem w kinie na projekcji Zejscia 2.,dla mnie to jest rodzaj tandety, stawianie na efekty specjalne, bezbarwnie wykreowane charaktery.. wole jeśli film wchodzi głębiej w psychike bohatrów, zgadzam się z pewną tezą ze czesto bardziej straszy to czego nie widać, niż to co jest podane na tacy.. i w filmach takich jak ten czy Sierociniec np to dostaje, bardzo lubie ten specyficzny klimat jaki tu odnajduje - tajemniczy, jednocześnie groźny i ciepły zarazem, fajnie jak nie wiadomo kto jest przyjcielem a kto wrogiem.... to jest takie życiowe hmm:) ciekawe ze tutaj, prawie wszystkie najbliższe osoby Julii jakby zmieniaja sie z przyjaciol w wrogow..
jeśli chodzi o zażenowanie scenami o których wspominasz, to zupełnie tego tak nie odebrałem..
nawet te gwiazdy pod koniec... mi sie to np podobało.. Julia bardzo dzielnie zachwywała się.. jak przystało na hiszpańską produkce
(kobiety górą ;)) ..nie wybaczyłbym autorowi filmu, gdyby ją zabił .. a jednak straciła wzrok..
i te gwiazdy to taka.. nagroda, pocieszenie...