PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=500497}

Oddział

The Ward
2010
5,4 14 tys. ocen
5,4 10 1 14442
4,2 12 krytyków
Oddział
powrót do forum filmu Oddział

W sumie to fajny filmik, co prawda nic specjalnego...pojawił się i za chwile zniknie, nic nowego nie wnosi...ale przynajmniej dobrze zrealizowany, niezłe ujecia, trzyma w napięciu, ma kilka momentów gdzie człowiek podskoczy, nie nudzi...w sam raz na jeden wieczór.

largo_lagrande

Popieram. Nie ma co wieszać na nim psów, bo na filmwebie są wyżej ocenione o wiele gorsze gnioty. Da się obejrzeć, fabuła wciąga. Jako jedyny minus wskazuję postać Alice - zbyt kiczowato zrobiona jak na mój gust, co nieco psuje odbiór filmu.

agar71

no właśnie zapomniałem dodać o postaci Alice...faktycznie była słaba. Powinni ją zrobić w stylu azjatyckiego horroru (np. jak Grudge) a nie taki przebieraniec z Halloween

agar71

Ja wskazałbym dwa poważniejsze minusy: kompletnie nie wykorzystane miejsce akcji-szpital psychiatryczny stwarzał możliwość zrobienia filmu klimatycznego,a tak nie jest ,oraz zakończenie,które w moim odczuciu jest plagiatem innego,wcześniejszego filmu (celowo nie wymieniam tytułu ,żeby nie psuć seansu).Mocno naciągane 6/10,trochę prze sentyment dla nazwiska reżysera...

hellboyjr

Myślę, że minusów to i by się pewnie więcej znalazło, ale nie raziły one tak bardzo (przynejmniej mnie)...tak jak pisałem - nie jest ani super wybitny ale też nie opdycha jakoś szczególnie. Po prostu przeciętny horror na jeden raz ...przyjemnie mi się go ogladało, co najważniejsze nie był nudny.

ocenił(a) film na 6
largo_lagrande

Zgadzam się z largo_lagrande. Film był ciekawy, chociaż ostatnia sytuacja z tym lustrem to już było do przewidzenia. Film trochę przewidywalny, ale i tak go polecam.