rewelacyjny, to może za dużo powiedziane, na samym poczatku film lekko nudnawy, ale po dłuższej chwili zaczyna ciekawić, zaskakiwać, wciągać wg mnie film godny polecenia, ciekawy scenariusz, ciekawa interpretacja polecam
Ja także się wyłamię 8/10. Dla mnie niezłe kino - rewelacyjne zdjęcia, b.dobra muzyka, kilku niezłych aktorów, ciekawa historia (trochę za płytko potraktowana,ale ciekawa). Wolę takie filmy niż kolejne części "kasowych hitów", "komedie" romantyczne, czy amerykańskie wersje filmów europejskich czy koreańsko-japońsko-chińskich.
przeciez ten film jest idealnym przykładem na próbe przełozenia kina azjatyckiego na amerykanskie. dla mnie nie udana próba. twórcy postawili sobie za wysoko poprzeczke i nie dali rady sprostac wyzwaniu, widac to doskonale, bo film idzie cały czas po najmniejszej linii oporu, aby tylko połaczyc ze soba historie i zakonczyc opowiadanie. zero głębi jakiejkolwiek, czy refleksji, bo dostajemy wszystko podane na tacy i to bardzo ubogiej... ot taki banal. wypada tylko załowac, bo sam pomysł dotyczacy realizacji filmu inspirowanego chinskimi wierzeniami bardzo ciekawy.
mimo tego, że obok wątków genialnych są wątki głupie, obok genialnych zdjęć są zdjęcia przeciętne, aktorzy grają na bardzo różnym poziomie, muzyka dość ciekawa ale nie grzeszy oryginalnością to film jest niesamowicie klimatyczny i sugestywny. ciężko ocenić, ale poogladać warto