PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=835469}

Ojciec

The Father
2020
8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 60116
8,0 71 krytyków
Ojciec
powrót do forum filmu Ojciec

która się najwyższemu stwórcy nie udała. Genialnie zagrany, niesamowicie wciągająca, przejmująca i oryginalnie opowiedziana historia. Bez dwóch zdań dla mnie ten obraz powinien zgarnąć statuetkę Oscara dla najlepszego filmu. Samo życie niestety, brutalne przemijanie, którego nie da rady zatrzymać.

ocenił(a) film na 9
dzyniu88

Powiesz mi jaki sens ma ocenianie wszystkich filmów w skali od 1 do 5, jeśli na stronie mamy skalę od 1 do 10?

ocenił(a) film na 8
znamir11

Zgłoś pajaca. Ja to robię od roku, ale administracja najwidoczniej legitymuje się takim samym kretynizmem jak on. Sami ustanowili pewien regulamin, a dają przyzwolenie na jego łamanie.

Bokciu

Wydaje mi się, że człowiek ma prawo oceniać filmy, które widział dokładnie tak, jak chce. Nie widzę tu łamania regulaminu.

ocenił(a) film na 8
Pinokio1983

Oczywiście, że ma prawo. Natomiast tutaj oceniamy filmy w skali 10cio stopniowej a nie 5cio, więc każdy powinien się dostosować do tego. To jest jedna z zasad tego portalu. Pomyśl - gdyby tak każdy przyjmował swoją skalę, oceny straciłyby sens. Jeden przyjąłby widełki od 1-5, drugi od 1-3 a jeszcze inny od 1-20. I dokładnie taki przypadek mamy tutaj. Człowiek wychwala film pod niebiosa i daje mu pięć, bo to jego maksymalna ocena w skali, gdzie akurat tutaj piątka jest średnią oceną. To tak jakby grać w oczko i przyjąć swoją, wydumaną  punktację.

Bokciu

Ależ ja się zgadzam z argumentacją i również nie rozumiem oceniania w skali pięciostopniowej, ale nie jest to podstawa do kasacji posta a tym bardziej użytkownika portalu.

ocenił(a) film na 8
Pinokio1983

Nikt nie mówi o kasacji delikwenta, tylko o zgłoszeniu w celu naprostowania go przez administratora.

Bokciu

Ten użytkownik był już kilka razy zgłaszany do kasacji konta, bo "ocenia niewłaściwie"... aczkolwiek nie pamiętam przez kogo.

Naprostowania? A że niby jak miałoby to z mojej strony wyglądać?

ocenił(a) film na 8
Pinokio1983

Nie z Twojej, a administratora...Przecież napisałem przez kogo.

Bokciu

Ależ ja jestem administratorem.

ocenił(a) film na 8
Pinokio1983

W takim razie jeśli nie potrafisz zrobić porządku i cuknąć należycie niesubordynowanego użytkownika, to co z Ciebie za administrator, który nie dba o ład na tym portalu.

Bokciu

Dobra, skrzyknę naprędce pluton egzekucyjny.

Pinokio1983

ale tak na serio, czy to jakoś nie podpada pod łamanie regulaminu?

>7. Zabrania się wykorzystywania Serwisu w sposób sprzeczny lub niewłaściwy z jego celem

zakładałabym, że wykorzystywanie serwisu bierze pod uwagę używanie skali zapewnionej przez serwis.

mnie najbardziej denerwuje, że dzyniu ocenia dużo filmów, które są super niszowe i mało znane - i świetnym wg. niego filmom zaniża ocenę przez lekceważenie używanej skali, bo sam sobie tak wymyślił.
w efekcie może to znacząco obniżyć ocenę mało znanym filmom i zniszczyć ich odkrywalność - to powinno być niedopuszczalne.

paulinathumbelina

To nie jest łamanie regulaminu.

Pinokio1983

jak to nie? jeszcze lepszy fragment:

Art. 6 Prawa i obowiązki użytkowników
1. Każdy Użytkownik może mieć tylko jedno Konto i nie może udostępniać Konta innym osobom ani korzystać z Kont należących do innych osób. Użytkownik zobowiązany jest nie ujawniać jakiejkolwiek osobie trzeciej hasła do Konta. W przypadku stwierdzenia przez Administratora naruszenia postanowień zdań poprzednich przez Użytkownika, Administrator niezależnie od możliwości odpowiednio zablokowania Konta bądź rozwiązania umowy o świadczeniu usług droga elektroniczną będzie uprawniony do usunięcia wszelkich Treści tego Użytkownika oraz jakichkolwiek efektów jego działalności w Serwisie w tym w szczególności działalności polegającej na manipulowaniu rankingami zamieszczonymi w Serwisie, bez konieczności powiadamiania Użytkownika.

>w szczególności działalności polegającej na manipulowaniu rankingami zamieszczonymi w Serwisie, bez konieczności powiadamiania Użytkownika.

to jest w 100% manipulowanie rankingiem.

paulinathumbelina

Nie jest to manipulowanie rankingiem, to subiektywna ocena użytkownika.

ocenił(a) film na 8
Pinokio1983

Ty chyba nadal nie rozumiesz o co chodzi. Gość wystawia recenzje każdemu, obejrzanemu filmowi, która nie pokrywa się z oceną. W tym jest problem. Ludzie to czytają i ewidentnie widzą, że te kretynizmy. Oczywiście, że ocena jest subiektywna i jeśli daję jakiemuś filmowi ocenę 3, to mam prawo, ale nie wypisuję pod nią, że film jest dobry. Albo wystawiam 5 piszę, że rewelacja i polecam każdemu.

Pinokio1983

A, no to gratuluję bezczynności!!!

malan1001

Nie jest to bezczynność, po prostu wasza krucjata jest mocno bezzasadna. Lepiej zająć się czymś bardziej konstruktywnym.

Pinokio1983

Cóż, nie zgodzę się z tym. I krucjata to dość mocne słowo jeśli chodzi o zaistniałą sytuację. Wychodzi na to, że śmiało mogę wystawiać każdemu filmowi 1 i pisać jakie to arcydzieło lub 10 stwierdzić, że to totalny gniot . Chyba nie o to chodzi na filmwebie. Ale niech będzie i tak... A użytkownika dzyniu88 będę cały czas zgłaszał jeśli będzie on zaniżał oceny i mam nadzieję że będzie nas coraz więcej, bo dobrze wiem jak irytujące jest to zachowanie dla wielu osób na forum.

malan1001

A czy opinia nie jest bardziej wiążąca niż ocena? ... z drugiej strony, nie będę nikogo do niczego przekonywał. Krucjata krucjatą, bullying bullyingiem, opinie opiniami. Pozdrawiam.

Bokciu

Zgłaszam tego gościa gdzie się da i pod każdą jego śmieszna oceną filmu, serialu nic się nie dzieje. Ręce opadają. Proponuję frontalny atak na tego osobnika, im nas więcej, tym lepiej!!!

ocenił(a) film na 8
malan1001

No cóż, jeśli człowiek powyżej podający się za administratora, faktycznie nim jest, to masz odpowiedź dlaczego tak się dzieje. Wpisy poniżej, zostały usunięte za niezgodność z regulaminem, gdyż wylewaliśmy wiadro pomyj na tego osobnika. Zaś gdy on robi z użytkowników debili wystawiając oceny niepokrywające się z jego opisami, to już jest zgodne z regulaminem.

znamir11

Zgłaszam tego gościa gdzie się da i pod każdą jego śmieszna oceną filmu, serialu nic się nie dzieje. Ręce opadają. Proponuję frontalny atak na tego osobnika, im nas więcej, tym lepiej!!!

ocenił(a) film na 8
dzyniu88

Też mnie to ciekawi, dlaczego oceniasz filmy w skali od 1 do 5 ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem