PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=235232}

Operacja strach

Operazione paura
1966
6,6 505  ocen
6,6 10 1 505
7,0 3 krytyków
Operacja strach
powrót do forum filmu Operacja strach

Wg. mnie przerazliwie nudny film. Nie dosc ze glowni bohaterowie wygladaja jak Barbie z Kenem to jeszcze rownie naturalnie sie zachowuja a dialogi sa slabe. Niekonsekwencje w scenariuszu plus srednio porywajaca fabula skutecznie studza napiecie wyduszone przez dosc ladna (acz monotonna) scenerie i dobrze dobrana muzyke - ale to nie wystarczy do tego zeby warto bylo go obejrzec.

użytkownik usunięty
hamburger_lady

Heh najlepszy patent że eidentnie se Yula Brynnera zrobili bo nie było ich stac na orginał ;).

Mi sie bardzo podobał- oczywiscie to co przytaczasz jest nie zaprzeczalnym faktem.Ale ja jako fan starego europejskiego horroru nie nudziłem się nawet sekunde.Moim zdaniem bardzo dobry film.Masz racje,muzyka i oprawa plastyczna to największe zalety tego filmu,jednak scenariusz mi jako człowiekowi oglądającemu ''włoskie straszydła'' bardzo się podobał:klontwa wisząca nad rodem,zemsta itd moja tematyka jednym słowem.Pozatym jak to u bavy czuc głebokie zrozumienie swiata celuloidu,od wymuskanej oprawy scenograficznej,kompozycji kadru po tak prozaiczne rzeczy jak brak załamania równowagi kolorystycznej przy montarzu,co przy takiej''sraczce'' kolorystycznej nie jest takie łatwe.np U Fulci'ego w Beyond ktory jest tez intensywny w barwie. widywalem to nadgminnie i strasznie to dawało po gałach.

Nie zgadzam się z tobą że nie warto go zobaczyc.Warto,tylko musi trafic na odpowiedni grunt.

pozdrawiam

Viva Mario Bava!

użytkownik usunięty

Heh najlepszy patent że ewidentnie*

literówa.