nie znam dalszych czesci "opowiesci...", ale czy (sadzac po zakonczeniu) dzieci, gdy jeszcze raz wejda do szafy, w Narnii beda doroslymi?
poza tym za kazdym razem, gdy na ekranie pojawiali sie Lucja i faun, czulo sie miedzy nimi takie elektryzowanie, ze az sie zastanawialam, czy cos miedzy nimi nie bedzie, gdy dziewczynka dorosnie ;)
W filmie było ukazane, że faunowi bardzo na Łucji zależało. Jak dla mnie ten wątek był bardzo ciekawie zrealizowany. Ona traktowała go jak przyjaciela, miałam wrażenie, że on chcę się nią opiekować i, że ją kocha.... to było świetne :D !!!
Wątek między Łucją a Faunem był świetny. Nawet przez myśl mi przeszło, że końcowa scena odejścia Alsana będzie zwieńczona ich pocałunkiem, no ale Łucja;]
Zresztą Fałn sam w sobie był wspaniałą postacią:D
Co do tego, czy kiedy wejdą nastepnym razem, to będą dorośli- myślę, że tak. W Narnii jest inny świat, wiec tam mają inne życie. No i zauważ, jak upływa czas, gdy ich nie ma w domu w porównaniu z Narnią. Ale mogę się mylić, bo książki nie czytałam
A ja miałem inne odczucie że to jakiś gwałciciel w tym momencie jak ją zapraszał do domu to nie jest trolling film mi się naprawdę podobał ale książki nie czytałem i nie wiedziałem o czym ona jest:P
Cóż, następnym razem nie będą dorosłymi ;) Tak się stanie dopiero w ostatniej części, bo czas w Narnii i świecie ludzi biegnie inaczej.
Ja jednak, czytając książkę, większe przyciąganie widziałam między Łucją a późniejszymi królami Narnii ;)
Dziękujemy za uświadomienie nas:]
Puźniejszymi królami? To ta czwórka nie będzie już na zawsze?
Muszę przeczytać książkę:D
PS:Ale to nie zmiena faktu, że Faun jest najlepszy:]
YY... w drugiej części te dzieci będą o rok starsze, i nie dostaną się do Narnii przez szafę.
W KK dzieci wracają po roku (angielskiego czasu) do Narnii - a tam mija 1300 lat.
W ruinach Ker-Paravelu Łucja zdaje sobie sprawę, że nikogo z ich przyjaciół już nie ma - ani Bobrów, ani fauna.
mnie to nie pbchodzi nie mam zamiaru isc na 2 czesc ze wzgledu na beznadziejna 1 ksiazke moze zaczne czytac ale jesli jest podobna do filmu to odloze ja po paru pierszych rozdzialach :P
Miałam powiedzieć coś zgryźliwego, ale ocena "Doktora Żywago" na 10 skutecznie mnie powstrzymała. xD
też czułam "iskrzenie" między nimi, mogłaby być starsza :D niestety a może stety opowieści z narnii to nie romans i możemy sobie tylko dopowiadać :) a faun był świetny, szkoda że jest z nim tak mało scen
To ja dopowiem, że Łucja powinna być starsza, a Faun ma piękne oczy:] i jest wspaniałym aktorem.
PS:Ale przecież po koronacji była starsza^^
Faun był słoooooooooodki xD xD xD powinno go być zdecydowanie więcej w tym filmie... Normalnie ąz mi się smutno zrobiło jak ta wredna zołza go zamieniła w kamień... A pomiędzy nim i Łucją coś chyba było =P Tak mi się wydaje, że on coś do niej miał i może ten wątek zostanie pociągnięty w następnych częściach (o ile reżyser sie nie zmieni... bo inny reżyser to inna wizja (doskonały przykład to Harry Potter... =/))
COOOOOOO?????????!!!!!!!!! Ale on musi się pojawić!!
Kurde nie ma to jak dziecięcy napad chisterii xD xD xD
też nie niestety... w ogóle pozostałe książki się różnią znacznie. tylko w 2 części występują jeszcze łucja, edmund, zuzanna i piotr. w 3 są już tylko łucja, edmund i ich kuzyn a dalej już zupełnie inni.
Ehh... Szkoda... Będem musiała to w końcu przeczytać sama w całości bo nie wiele pamiętam z książki... Miałam jakieś 5 lat jak mi ją przeczytano xD xD xD xD Ale zabieram się do czytania!!
Ja też do Empiku muszę wpaść. Szkoda, że bohaterzy się zmieniają, nawet to dziwne dla powieści.
Ja nigdy o Narni nawet nie słyszłam: