PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=112761}

Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
2005
7,0 286 tys. ocen
7,0 10 1 285642
6,3 35 krytyków
Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa

Dubbing

ocenił(a) film na 6

Kto wykonał najlepszą robotę?
Moim zdaniem Piotr Machalica

ocenił(a) film na 6
Sparow5

Temat baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo stary ale co mi tam :P

Moim zdaniem największą robotę odwaliła pani Anna Seniuk (w roli pani bobrowej doskonała),Krzysztof Kowalewski (jako pan bóbr b. dobry),Danuta Stenka (w roli Białej Czarownicy świetna była) no i oczywiście Piotr Machalica.

Ogólnie polski dubbing nie był zły. Z przyjemnością obejrzałam film w dubbingu zaraz po obejrzeniu go w oryginale z napisami.

ocenił(a) film na 4
Sparow5

Dubbing to najgorsza rzecz w kinematografii jaką można było wymyślić!!

ocenił(a) film na 9
Sparow5

Franciszek Pieczka.

użytkownik usunięty
bozo777

Tak. Jego głos bardzo pasował do postaci Mikołaja. W ogóle dubbing w "Lwie, czarownicy i starej szafie" był świetnie dobrany do aktorów grających w tym filmie.

ocenił(a) film na 9

To prawda. Polskie głosy były dobrze dobrane i fajnie ten film się oglądało. Moim zdaniem aktor grający Mikołaja (po charakteryzacji) bardzo przypominał pana Franciszka. Możliwe, że ludzie od polskiego dubbingu też na to wpadli. Jakbym miał kogoś jeszcze wyróżnić z ról drugoplanowych to Macieja Damięckiego i Władysława Kowalskiego.

ocenił(a) film na 10
Sparow5

Myślę, że każdy z dorosłych aktorów świetnie wcielił się głosowo w swoją postać. Jednak dla mnie bezapelacyjnie najlepszym głosem jest Anna Seniuk i Krzysztof Kowalewski (cudownie się ze sobą kłócą jako Bobry). Reszta też świetna; ale ci dwoje przeszli samych siebie (pozytywnie oczywiście).