Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
2005
7,0 286 tys. ocen
7,0 10 1 285642
6,3 35 krytyków
Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa

Jak dla mnie to bitwa pod koniec filmu :D

ocenił(a) film na 7
ladyanna_filmweb

szkoda ze nie rozkrecili jej jeszcze bardziej jak Aslan wrocil z armią i nie pokazali wiecej tej walki, zamiast tych dzieciakow no ale coz, wszystkiego miec nie mozna. zdecydowanie bitwa to najlepsza scena, fajne efekty i muzyczka do tego wyk**isty dubbing :)

ocenił(a) film na 10
ladyanna_filmweb

każda gdy rozbrzmiewa ta genialna muzyka!!!

ladyanna_filmweb

Zmartwychwstanie Aslana
Pojedynek Piotr vs Czarownica

użytkownik usunięty
ladyanna_filmweb

Dokładnie, bitwa to zdecydowanie najlepsza scena z całego filmu. Rzadko kiedy można zobaczyć tak płynnie i dynamicznie nakręconą scenę walki oprawioną w tak genialną muzykę.
Do tego dodam, że jest to najlepsza część z serii filmów które jak dotąd nakręcili.

Pozdrawiam.

ladyanna_filmweb

Śmierć Aslana.

ocenił(a) film na 9
ladyanna_filmweb

Film posiada kilka fajnych scen, ale końcowa bitwa, z genialną muzyką w tle, chyba jest najlepsza.

ladyanna_filmweb

Wg mnie najlepszą sceną jest pierwszy kontakt Łucji z Narnią. Zimowa sceneria, gęsty las iglasty pokryty śnieżnymi czapami, piękna latarnia z ciepłym płomieniem i biegający w okolicznych zaspach i zaroślach faun, pruszący śnieg... Czuć wtedy największą magię... Tak jak w dzieciństwie podczas białych Świąt BN... Mam nadzieję, że dobrze oddałem swe odczucia. Moim zdaniem śmierć Królowej Śniegu to zła opcja. Powinna była zostać oświecona, tak, by zima nie odeszła, a wróciła gwiazdka. Biedne cyklopy i inne stworki, przyłączyli się do wiedźmy, bo pewnie byli odtraceni przez resztę Narnijczyków za swą brzydotę... Dobro nie może niszczyć zła złymi metodami... PS. Gwiazdka u bobrów byłaby bardzo magiczna. Fajnie tam mieli.

ladyanna_filmweb

Śmierć Aslana. pierwsze wejście do Narnii Łucji :)

ocenił(a) film na 8
ladyanna_filmweb

Kuszenie i zaklinanie Łucji przez Tumnusa. Popatrzcie na Jamesa McAvoya. W jego grze liczy się najdrobniejszy gest, czy spojrzenie.
No i ten wystający zza drzewa ogonek...

ocenił(a) film na 8
ladyanna_filmweb

Bitwa pod Beruną i koronacja królów- the best (trochę przypomina finał LOTR)