PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8429}
7,2 4,5 tys. ocen
7,2 10 1 4503
6,9 7 krytyków
Ostatni prom
powrót do forum filmu Ostatni prom

pasażerów z załogi, pewna bogata dama szuka kogoś kto pomógłby jej skoczyć do wody
razem z nią. Oferuje chętnemu za to 100 dolarów i w końcu jakiś niby chce jej pomóc, po czym
zabiera jej kasę i skacze sam... Mnie to mocno rozbawiło mimo, że to nie komedia. Szczerze
pokazane polskie cwaniactwo nawet w obliczu dramatyzmu sytuacji. Druga fajna scena to pani
szukająca kamizelki dla "małego dziecka" z myślą o swoim piesku. Potem jest pokazana jako
jedna z nielicznych która wolała zostać na promie i wrócić nim do Polski - byle nie rozstawać
się z pieskiem. Czy ktoś wie jak nazywała się ta aktorka - nie potrafię ją "zlokalizować" w spisie. Generalnie aktorzy dość dobrze grali. Film polecam ale sam daje mu maks. 6 gwiazdek.
Dopiero po obejrzeniu filmu skojarzyłem, że to ten sam reżyser który zrobił bardzo dobry serial
o Annie German :)

ocenił(a) film na 8
Rybnikers

co do tych 100 dolarów to jakby się zgodził dostał by tylko 100 i musiał jej pomóc skoczyć a tak to ukradł jej cały worek z pieniędzmi w którym miała zapewne pare setek dolarów, i zostawił ją na promie to było chamskie poniżej ludzkiej godności, szkoda ze się nie utopił był by ucztą dla rekinów

ocenił(a) film na 8
konrii_2

Ten człowiek to po prostu rabuś. Obrabował starszą
kobietę. Jednak rekiny go nie zjedzą bo ich w Bałtyku nie ma.

ocenił(a) film na 8
bielickitad

Dałem 8.

ocenił(a) film na 6
Rybnikers

Rzeczywiscie te sceny, ktore opisales zapadaja w pamiec, sa znaczace. W tak na marginesie to wyobrazacie sobie taka sytuacje, ze musicie skoczyc do wody? Cos okropnego. Z tego co pamietam jedna kobieta musiala skoczyc z naprawde malym dzieckiem. To moglo sie skonczyc bardzo zle. Zapamietam na dlugo tragizm tej sceny, moment wahania czy zostac czy skakas, strach przed skokiem..

ocenił(a) film na 9
Rybnikers

Aktorka z psem to Ewa Frąckiewicz. Grała też krawcową w "Vabanku".

ocenił(a) film na 6
tomek_spolski

Wielkie dzięki! :)

tomek_spolski

W "Feminie" miała też fajną rolę ciotki.