PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=636726}
2,6 2,9 tys. ocen
2,6 10 1 2868
1,3 6 krytyków
Ostra randka
powrót do forum filmu Ostra randka

Przypomina mi trochę filmy Smarzowskiego, ale "Ostra randka" to film z półki wyżej. Przede wszystkim nie jest nudny.

Jako krytyk filmowy gorąco polecam.

9/10

gutmiko

W Wyższej Szkole Prawniczej w Sztokholmie. Dupa boli?

AlphabetKiller

No ale też bym się nie przyznawał do bycia opłaconym piewcą tego czegoś.

Memoleo

Niewielkie masz pojęcie o kinie. AlphabetKiller ma akurat całkowitą rację.

DramaticBrony

myślałem, że ten prowokacyjny temat został zamknięty wieki temu. no cóż, filmweb sprowadza się do dyskusji o gustach, a nie o kinie jako takim. szkoda. wesołych świąt

Memoleo

Prowokacyjny?

AlphabetKiller

To powinien być Polski kandydat do Oscara, a nie jakiś film o Wałęsie!

Pełnokrwiste kino będące pochodną stylów Tarantino i Coenów. Z tym, że nie nudne!

neo_angin

Tak i mnie się już zdaje po samym trailerze! z tym, że dodaję od siebie widoczne nawiązanie do Peckinpaha pozdrówka:)

AlphabetKiller

trolololo ;)

MAYA_10

Nie rozumiem.

AlphabetKiller

Popieram, wybitne dzieło

ocenił(a) film na 1
AlphabetKiller

wczoraj obejrzałem i jako krytyk też dałbym przynajmniej 9 ale że nie jestem krytykiem to z czystym sumieniem przyznaję temu dziełu nagrodę himalajów **ujowości

ocenił(a) film na 4
AlphabetKiller

taki niezły film podobno a na filmwebie ocena 2.9 troche to odstrasza hih ale cóż zobaczy się:)

AlphabetKiller

Znakomity Wilczak. Jego rola przywodzi na myśl Harvy'ego Keitela w "Złym Poruczniku".

DramaticBrony

Zgrywusy! Lepiej porównać Wilczaka od razu do De Niro w "Taksówkarzu", a co!

AlphabetKiller

Krytyk filmowy... hmmm czy w tym pierwszym wyrazie nie ma czasem dwóch literówek? ;-)

AlphabetKiller

Krytyk filmowy ze spalonego teatru.

AlphabetKiller

Podbijam, żeby widzowie nie zapomnieli o tym wspaniałym arcydziele.

użytkownik usunięty
AlphabetKiller

Jeśli ty jesteś krytykiem filmowym, to polecam zmienić zawód albo popełnić samobójstwo, nie wiem co będzie dla ciebie lepsze.

Proszę o więcej szacunku.

użytkownik usunięty
AlphabetKiller

A ja proszę o mówienie prawdy. Bo na 90% nie jesteś krytykiem filmowym, a jak jesteś, to jak widać kiepskim.

I pisze mi to człowiek, który daje dychę "Nietykalnym". I dziewiątki dla "Dyktatora" i "Jurassic World"... Litości.

użytkownik usunięty
AlphabetKiller

Bo ja nie jestem krytykiem filmowym, tylko subiektywnie oceniam filmy :) jednak kupa jaką jest Ostra Randka to wg ciebie "Dobre, mocne kino" to znaczy, że albo kłamiesz, albo jesteś po prostu niepoważny, bo żaden trzeźwy krytyk nie oceni tak tego filmu. Nietykalni to świetny film, Dyktator bawi do łez, zaś przy Jurassic World mogłem przesadzić, ale nie był taki zły-przynajmniej nie taki zły jak ten.

ocenił(a) film na 2
AlphabetKiller

Myślę że źle robisz porównując ten film do filmów Smarzowskiego. Dla mnie to bardziej połączenie Kieślowski + Krauze. Tylko że nie jest nudny.